משרד הבריאות; חיידקי הליסטריה, מזן זה שנמצא בטחינה ירוקה “נאש-נאש”, מתוצרת חברת “אגס אדום בע”מ”, עלולים לגרום לתחלואת מעיים וסיבוכים , כתוצאה מכך, בקרב אוכלוסיות בסיכון (נשים הרות, בעלי מערכת חיסון מוחלשת, קשישים ותינוקות).
משרד הבריאות, מזהיר: חיידקי ליסטריה מונוציטוגנס במוצר טחינה ירוקה “נאש –נאש”
בבדיקות שביצע משרד הבריאות בדרכי השיווק התגלו חיידקי ליסטריה מונוציטוגנס, במוצר טחינה ירוקה “נאש-נאש”, מתוצרת חברת אגס אדום בע”מ, מפעל לייצור סלטים. גודל אריזה 400 גרם, תאריך אחרון לשיווק 6.7.10.
עינב שימרון – גרינבוים, דוברת משרד הבריאות, מסרה כי חיידקי הליסטריה, מזן זה שנמצא, במוצר טחינה ירוקה “נאש-נאש”, עלולים לגרום לתחלואת מעיים וסיבוכים, כתוצאה מכך, בקרב אוכלוסיות בסיכון (נשים הרות, בעלי מערכת חיסון מוחלשת, קשישים ותינוקות).
מה זה ליסטריה – Listeria
Listeria (ליסטריה) הוא סוג של חיידקים הכולל שישה מינים וקרוי על שם ג’וזף ליסטר. מיני הליסטריה הנם מתגים גראם חיוביים.
Listeria monocytogenes, המין הידוע ביותר בסוג זה, הוא הגורם למחלת ה- Listeriosis.
רוב החיידקים מסוג ליסטריה מאותרים על ידי מערכת החיסון ומטופלים באמצעותה לפני שהם יכולים לגרום לזיהום. אלו מהם שחומקים מהתגובה הראשונית של מערכת החיסון, מתפשטים בגוף כאשר הם מוגנים בתוך תא המאכסן מפני גורמים מסיסים של מערכת החיסון, כגון; נוגדנים.
Listeria (ליסטריה) מסוכן לנשים הרות, בעלי מערכת חיסון מוחלשת, קשישים ותינוקות
על מנת לחדור לתאים, חיידקי ליסטריה מביאים לבליעתם על ידי מקרופאגים שם הם משתחררים מהפאגוליזוזום תוך הרס הממברנה שלו על ידי המוליזין.
לאחר השחרור מהפאגוליזוזום חיידקי הליסטריה, חופשיים להתרבות בציטופלזמה של התא המאכסן. מאכלים העשויים להכיל חיידקי ליסטריה; נקניקיות, בשר נא, עוף, חלב לא מפוסטר, גלידה, ירקות חיים, דג נא או מעושן.
טיפול בחיידקי ליסטריה
הטיפול בחיידקי ליסטריה, נעשה באמצעות שימוש באנטיביוטיקה. היעילה ביותר היא אמפיצילין. אם לא ניתן לטפל באמפיצילין החלופה העדיפה היא קוטרימוקסזול (ספטרין).
תחליף נוסף הוא ונקומיצין. החיידק יהיה כמעט תמיד לתרופות מקבוצת הצפלוספורין. (על ליסטריה מתוך ויקיפדיה).
Add Comment