Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אכילת פומלית תורמת למניעת סרטן המעי הגס

0
0

המרכיבים התזונתיים שמכילה הפומלית תורמים למניעת סרטן המעי הגס עוד בשלב הראשוני להתפתחותו, כך עולה ממחקר שנערך על ידי פרופ’ זכריה מדר, מהפקולטה לחקלאות ומדעי התזונה ברחובות. המחקר התפרסם במסגרת שבוע המודעות לסרטן המעי הגס.
430_id=1605_01.jpg

המרכיבים התזונתיים שמכילה הפומלית תורמים למניעת סרטן המעי הגס עוד בשלב הראשוני להתפתחותו, כך עולה ממחקר שנערך על ידי פרופ’ זכריה מדר, מהפקולטה לחקלאות ומדעי התזונה ברחובות. במחקר התברר, שאכילת פומלית על בסיס יומי קבוע הביאה לעליה בפעולתם של שני אנזימים חשובים הנוטלים חלק מרכזי בסילוק רעלים מהגוף. המחקר מתפרסם במסגרת שבוע המודעות לסרטן המעי הגס.

סרטן המעי הגס, הינו אחד מסוגי הסרטן הנפוצים והקשים והוא קשור באופן ישיר לתזונה של האדם. במידה והסרטן אינו מתגלה בשלבים הראשונים הוא גורם במרבית המקרים למוות.

הפומלית מכילה חומרים פעילים רבים המסיעים לפעילות גוף האדם ואחד מהם הוא ה”נרינגין”. במחקר התברר שהנרינגין מסייע לזירוז פעולתם של שני סוגי אנזימים הנמצאים בכבד ואחראים על סילוק רעלים מהגוף ובכך מסייעים במניעת סרטן המעי הגס. בכוונת החוקרים, להמשיך ולבדוק את תרומתה של הפומלית למניעת סוגי מחלות אחרים.

מנכ”ל המועצה לשיווק פרי הדר, מנה דודזון, מסר שהפומלית הינה הכלאה בין הפומלו ובין האשכולית, שמיזגה בין היתרונות של שני סוגי פירות ההדר. מספר הקלוריות בפומלית הינו הנמוך ביותר מכל פירות ההדר (יחד עם הלימון) – 24 קלוריות למאה גרם.

פירות ההדר, ידועים לרוב כמקור לויטמין C, אך הם גם מכילים רשימה ארוכה של מרכיבים תזונתיים אחרים כמו אשלגן, חומצה פולית, סידן, סיבים תזונתיים וויטמין B6.

לדברי דודזון, המחקר החדש מצטרף לשורה של מחקרים שהצביעו על תרומתם החיובית של פירות ההדר לגוף האדם ובכלל זה הקטנת הסיכון להיפגע ממחלות לב, שבץ מוחי, לידת תינוקות עם מומים ועוד.

תגובות
0
0



Exit mobile version