אנשי בנק ישראל, מציינים, כי “העלייה במדד, התרחשה הודות לעלייה במדד הייצור התעשייתי, ו-מדד הפדיון של המסחר והשירותים. עלייה זו, מותנה על ידי ירידה של יצוא הסחורות, וירידה מתונה ב-מדדי היבוא”.
בנק ישראל: המדד המשולב לחודש אפריל 2010, עלה ב-0.1%
המדד המשולב* למצב המשק בחודש אפריל עלה ב-0.1% אחוז. העלייה במדד, בהמשך לעליה בו בחודשים האחרונים, מצביעה על המשך ההתאוששות בפעילות הכלכלית של המשק, תוך התמתנות בקצב ההתאוששות.
בבנק ישראל, מציינים, כי העלייה במדד, התרחשה הודות לעלייה במדד הייצור התעשייתי, ו-מדד הפדיון של המסחר והשירותים. עלייה זו, מותנה על ידי ירידה של יצוא הסחורות, וירידה מתונה ב-מדדי היבוא.
אנשי בנק ישראל, מציינים, עוד, כי בשל עדכונים קלים כלפי מטה, שערכה הלמ”ס, במדדי סחר החוץ בחודש מארס, עודכן במקצת המדד, כלפי מטה בחודש זה.
אשר להתפתחות רכיבי המדד;
▲ מדד הייצור התעשייתי, עלה במארס בשיעור של 0.2 אחוזים, בהמשך לעליה של 0.7 אחוזים בפברואר.
▲ מדד הפדיון של המסחר והשירותים, עלה במארס בשיעור של 1.8 אחוזים, לאחר ירידה של 1.3 אחוזים בפברואר.
◄ מדד יצוא השירותים, נשאר באפריל ללא שינוי לאחר עליה של 5.6 אחוזים במארס.
▼ מדד יצוא הסחורות, ירד באפריל בשיעור של 6.8 אחוזים, לאחר עליה של 6 אחוזים במארס.
▼ מדד יבוא מוצרי צריכה, ירד באפריל בשיעור של 3 אחוזים, לאחר עליה של 3.9 אחוזים במארס.
▼ מדד יבוא תשומות לייצור, ירד באפריל בשיעור של 1.2 אחוזים, לאחר עליה של 5.9 אחוזים במארס.
<!–BankIndexShowsAMonth-in-April2010_20-05-10_01.htm–>
*בחישוב המדד המשולב מובאים בחשבון שינויים ברכיביו (מנוכי העונתיות) הן בחודש השוטף והן בחודשים אחדים בפיגור.
ללוחות המלאים של מדדי בנק ישראל – לחץ כאן
◄ המדד המשולב
המדד המשולב הוא אינדיקטור סינתטי מחזורי לאבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת, והוא מחושב על פי השינוי החודשי בשבעה רכיבים, המייצגים היבטים שונים של הפעילות הריאלית במשק: מדד הייצור התעשייתי, היבוא של מוצרי צריכה, יבוא התשומות לייצור, הפדיון מהמסחר והשירותים, מספר משרות השכיר במגזר העסקי, יצוא הסחורות (ללא חקלאות, דלק, יהלומים ואניות ומטוסים) ויצוא השירותים (שירותי תיירות, מחשוב ומידע, תקשורת, ביטוח ושירותים עסקיים אחרים).
המדד המשולב, מורכב משני אלמנטים נפרדים: (1) קצב הצמיחה ארוך הטווח (הקו האמצעי של המדד), המחושב על פי קומבינציה ליניארית של מגמות רכיביו; (2) מחזורי צמיחה – תנועות קצרות טווח של המדד – האצה/האטה יחסית לקצב הצמיחה ארוך הטווח (ראו קובץ PDF באתר ה-OECD), המחושבות באמצעות מודל לא ליניארי של שינוי משטרים (ראו פרטים במחקר).
Add Comment