שלמה פלג, החל בשנת 2000 את לימודי התואר הראשון בחוג להיסטוריה של אוניברסיטת חיפה, ולאחר מכן, המשיך באותו החוג גם ללימודי התואר השני והשלישי. את הדוקטורט החל לפני 7 שנים. פלג, לא ממש התרגש מהטכנולוגיה המתקדמת; “הספרייה של אוניברסיטת חיפה היא הטובה ביותר בארץ, אבל האמת שהיום עם ה-אינטרנט לא ממש צריך לשבת בספריה”
אוניברסיטת חיפה, העניקה תואר דוקטור לסטודנט שלמה פלג בן ה-85
כשהיה תלמיד תיכון, השיעור שעניין את שלמה פלג, יותר מכל שיעור אחר היה היסטוריה. כעת, בגיל 85 כשקיבל את תואר הדוקטור להיסטוריה מטעם אוניברסיטת חיפה הוא סוגר מעגל. “זה היה נעים לחקור, לקרוא, להתווכח קצת בסמינרים ברחבי העולם. זו הייתה תקופה נהדרת למרות כל הקושי”, סיכם ד”ר פלג את שבע השנים האחרונות בהן שקד על עבודת הדוקטורט שלו בנושא “הקיסר פרידריך השני ויחסיו עם המסדרים הצבאיים”.
פלג, נולד בשנת 1925 בסלובקיה, ועלה לארץ בשנת 1949. הוא למד הנדסה אזרחית, ועבד במשך השנים כמהנדס מים, לאחר מכן, ב”טמבור”, וב”כור כימיה”.
כשיצא לגמלאות בשנת 1991, החליט לחזור לאהבה שלו מימי התיכון – היסטוריה.
הוא החל בשנת 2000 את לימודי התואר הראשון בחוג להיסטוריה של אוניברסיטת חיפה, ולאחר מכן, המשיך באותו החוג גם ללימודי התואר השני והשלישי. את הדוקטורט החל לפני שבע שנים.
“איך הגעתי לנושא הזה? זו באמת שאלה טובה. רציתי להתחיל עוד בלימודי התואר השני לחקור את תקופת המאה ה-19, אבל הצליחו לשכנע אותי לעבור לחקר ימי הביניים. האמת, טוב ששכנעו אותי”, אמר.
שלמה פלג, לא ממש התרגש מהטכנולוגיה המתקדמת; “הספרייה של אוניברסיטת חיפה היא הטובה ביותר בארץ, אבל האמת שהיום עם ה-אינטרנט לא ממש צריך לשבת בספריה”, אמר התלמיד הנמרץ, בן ה- 85; “השתתפתי במספר כנסים בינלאומיים, נסעתי בעולם להיפגש עם פרופסורים מובילים בתחום. מאיפה האנרגיה? צריך הרי לעשות משהו, לא?”.
“אומרים שימי הביניים, זו “תקופה חשוכה”, אבל זה ממש לא נכון. זו תקופה מאוד קרובה לזו שלנו. לקרוא חומר על שנת 1229, למשל, זה ממש כמו לפתוח עיתון בתקופתנו. גם אז דובר על הסכמים שיבטיחו חופש דת ופולחן בעיר ירושלים. הם הצליחו להגיע להסכמים האלה בסופו של דבר” – סיכם את מחקרו דוקטור שלמה פלג.
Add Comment