פרופסור אדד, חבר בתת ועדת הלנסקי ב’שער מנשה’ ובפתח הישיבה הופתע בהרמת כוסית לכבוד זכייתו בפרס ◄ ד”ר אלכסנדר גרינשפון מנהל בית החולים: “נכניס את הקרימינולוגיה כמקצוע התמחות בבית החולים”
שער מנשה; חתן פרס ישראל, פרופסור משה אדד, ביקר במרכז לבר”ן
ישיבת תת ועדת הלנסקי אשר נערכה בבית החולים “שער מנשה”, השבוע לא הייתה שגרתית כקודמותיה. בפתח הישיבה, ארגנו חבריה והנהלת בית החולים “שער מנשה”, מחווה לפרופסור משה אדד (חבר בוועדה), לרגל זכייתו בפרס ישראל, בתחום חקר הקרימינולוגיה.
מנהל בית החולים ד”ר אלכסנדר גרינשפון, בירך בחום את פרופסור אדד, ומסר שמקצוע ה’קרימינולוגיה’, נכנס ומופיע בחוק כאחד ממקצועות הרפואה. ’מרכז לבר”ן – שער מנשה’, מעסיק קרימינולוגים שתורמים רבות להערכת מטופלים עם הפרעות אישיות”.
פרופ’ משה אדד, הוא אחד מהקרימינולוגים החשובים בישראל, אשר משפיע על מחקר ותיאוריה בקרימינולוגיה בארץ וגם בקהילה הקרימינולוגית הבינלאומית. הכשרתו המדעית בלימודיו בפסיכולוגיה, ביולוגיה וכימיה בנוסף ללימודי הקרימינולוגיה, תרמו לפיתוח המחקר באשר לקשר שבין התנהגות העבריינית לתסמינים פסיכו ביולוגיים שנובעים מ’מחלת נפש’.
מחקריו של פרופסור אדד, לגבי התופעה הקונטרוברסלית הקרויה; “פסיכופתיה” והשיפוט המוסרי, תרמו לפיתוח הנוסחה לאבחנה של עבריינות על בסיס מאפייני אישיות ושיפוט מוסרי.
המחקרים, העשירו את הידע על גורמי הפשיעה ותרמו להבנה של מאפיינים אישיותיים, הפרעות ומחלות נפש – כקרקע מכינה לעבריינות ולשיטות הטיפול בעבריינים ושיקומם.
במסגרת מחקריו חקר פרופ’ אדד גם את עניין הטרור הפלסטיני באינתיפאדה השנייה, ואת פיגועי ההתאבדות. פרופ’ אדד, טוען, כי; “רוב המחבלים ו-המתאבדים, עושים זאת בשל מצב סוציו אקונומי קשה וכתוצאה מהתמכרות לסמים ולאלכוהול”.
פרופ’ אדד, הקנה לתלמידים רבים את הבסיס להבנת ההתנהגות העבריינית ומניעת פשע. רבים מחברי הסגל באוניברסיטאות השונות בישראל, פרופסורים וחוקרים כאחד, היו תלמידיו והשפעתו נכרת על מחקריהם וכתביהם.
מחקריו של פרופ’ משה אדד, קידמו את הבנת ההתנהגות של האדם בכלל, ואת זו של העבריין בפרט. מחקריו, מאמריו וספריו (עם שותפיו), משמשים כחומר לימוד ברוב החוגים לקרימינולוגיה בארץ ובעולם.
פרופ’ אדד, מכהן כראש האקדמי של המכללה האקדמית צפת מטעם אוניברסיטת בר אילן, משנת 2007. לצד מחקריו, פעילותו ותפקידיו הרבים מכהן פרופסור משה אדד כחבר בתת ועדת הלסינקי בשער מנשה במשך שנים רבות. בבתי החולים פועלות ועדות הלסינקי הדנות בבקשות לאישור ניסויים רפואיים בבני אדם, כהגדרתם בתקנות ניסויים רפואיים.
תת ועדות הלסינקי, הדנות באישור מחקרים בהם נאסף מידע תוך אינטראקציה עימם (מחקר שאלונים ללא התערבות רפואית) ומחקרים מרשומות רפואיות.
Add Comment