חדשות ישראל

עצם בלתי מזוהה נפל מן השמיים בחוף הים – הנפרד-דתיים בעיר בת-ים

0
0

◄ תגובת המצילים; “רק שלא ייפלו עלינו 100,000 כאלה ◄זה ממש, התיך את הצדפים ◄ החפץ נלקח ע”י החבלן לבדיקה במכון הגיאולוגי ◄ יו”ר האגודה הישראלית לאסטרונומיה, יגאל פתאל; “החפץ שצנח הבוקר משמים אל חוף ימה של בת ים לא היה מטאוריט אלא חלק מתכת שניתק ממטוס. החפץ שנפל לים הועבר לבדיקה של מדענים” ◄ המכון הגיאולוגי בירושלים: החפץ הלא מזוהה, אינו מטאוריט, והוא מעשה ידי אדם
עצם בלתי מזוהה נפל מן השמיים בחוף הים – הנפרד-דתיים בעיר בת-ים
עצם בלתי מזוהה נפל מן השמיים בחוף הים – הנפרד-דתיים בעיר בת-ים

ביום (24.04.10) בו מצוין בעולם, 20 שנה לשיגורו של טלסקופ החלל הָאבֶּל (Hubble Space Telescope), שחג במסלול נמוך סביב כדור הארץ בגובה של כ-589 ק”מ. הקרוי על שמו של האסטרונום האמריקאי אדווין האבל, הגיעה אלינו לישראל, סמוך לשעה 11:30, בחוף העיר בת-ים, דרישת שלום חמה, מהחלל החיצון, עצם בלתי מזוהה, בגודל של כ-7 ס”מ.

היום (שבת), התקבל, דיווח במוקד משטרת מחוז תל אביב, אודות חפץ שמימי, אשר נפל מן השמיים, בחוף הים – הנפרד\דתיים בבת ים. כוחות משטרה, וחבלן הוזעקו לחוף, החפץ נלקח ע”י החבלן לבדיקה ב’מכון הגיאולוגי’.

ה’עצם הבלתי מזוהה’, אשר נפל מן השמיים סמוך לסוכת המציל ב”חוף הדתיים”, בער במשך שעות. באותה שעה, שהו בחוף עשרות מתרחצים, אשר התרגשו וחלקם נבהלו לנוכח התופעה שנחתה עליהם.

המשטרה, טוענת, מבדיקה ראשונית, כי ייתכן שמדובר בחלק זעיר של מטאור ()*. אולם אסור לשכוח, כי באזור, קיים בסיס צבאי אשר בו מתקיימים ניסויים.

המציל ישראל רוקח, שהבחין, במטאור, סיפר; “כמו בכל בוקר, יצאתי לסיור על סירת ההצלה כשהתקרבתי אל החוף, הבחנתי בעצם קטן שנחת מן השמיים ומיד עלה באש. חשבתי אולי, מישהו זרק אותו, ראיתי עצם קטן שאינו מפסיק לבעור וגם מוציא עשן.

הזעקתי את חבריי המצילים אל המקום, הם ממש לא האמינו לי, אבל לבסוף ירדו מסוכת המציל”.

תגובת המצילים, יוסי מזרחי ועמיתו אלי הגדיש, הייתה נרגשת; “רק שלא ייפלו עלינו 100,000 כאלה, עלינו, זה ממש, התיך את הצדפים, אולי זה מהאפר הוולקני שפרץ מהר הגעש באיסלנד…

יוסי מזרחי, מציל; כשנפל העצם הבלתי מזוהה, לא נשמע שום קול, החל לבעור, היה לו ריח מוזר, ולא מוכר ואף לתדהמתנו, התיך את הצדפים. גם כשהרמנו אותו והנחנו אותו בתוך המים הוא המשיך לבעור.

לדברי מזרחי, הזעקנו את המשטרה. אחד השוטרים, נעץ בו להב של האולר, אחרי שהעצם כבה, ופתאום הוא התחיל לבעור מחדש. בהמשך כשהחבלנים לקחו את זה, ראינו שהוא היה בצבע שחור.

יושב-ראש האגודה הישראלית לאסטרונומיה, מר יגאל פתאל, אמר למגישה, העיתונאית פאר-לי שחר, בתכנית “מעבירים לראשון” ברשת של “קול ישראל”, כי; “אני סבור, כי החפץ שצנח הבוקר משמים אל חוף ימה של בת ים, לא היה מטאוריט אלא חלק מתכת שניתק ממטוס. החפץ שנפל לים הועבר לבדיקה של מדענים”.

◄ המכון הגיאולוגי בירושלים: החפץ הלא מזוהה, אינו מטאוריט, והוא מעשה ידי אדם

המכון הגיאולוגי בירושלים, הודיע, היום (ראשון, 25.04.2010), כי החפץ הלא מזוהה שנפל בחוף בת ים, אתמול (שבת) איננו מטאוריט, והוא מעשה ידי אדם.

ד”ר איתי גבריאלי, המכון הגיאולוגי; “זהו לא מטאוריט ולא חומר טבעי אחר, מישהו יצר את זה… יש בחפץ, ריכוזים גבוהים של; זרחן, אשר ניצת באופן טבעי עם חשיפה לאוויר, יחד עם חומר דליק, אך זה חד משמעית לא הגיע מהחלל החיצון”.

◄ מהו מטאור (Meteor)?

מטאור (מיוונית; דבר מה שמימי) הוא כינוי לפס האור הנראה כאשר מטאורואיד חודר לאטמוספירה של כדור הארץ (או כל גוף אחר).

◄ תכונות;

בשפה העממית המטאור מכונה לעתים “כוכב נופל”, אך מטאורואידים אינם כוכבים אלא גרגרי-חול וסלעים קטנים המתאדים בדרך כלל בהתקלותם במולקולות האוויר של האטמוספירה.

נחשול מטאורים ב-1995, צילום: ויקיפדיה

לעתים נדירות חודר לאטמוספירה מטאורואיד גדול במיוחד, הנצפה כ”כדור-אש”, שבהירותו עולה על זו של נוגה או אף נראית לעין באור יום. המטאורים שאנו רואים הם בגובה של 100 עד 150 קילומטרים ומהירותם בין 11 ל- 74 קילומטר בשנייה.

מהירות המטאורים תלויה בעיקר בכיוון הפגיעה שלהם בכדור הארץ. במקרים של התנגשות חזיתית המהירות תהיה גבוהה (מהירות כדור הארץ ועוד מהירות המטאור) ובמקרים בהם כדור הארץ משיג את המטאורים ומתנגש בהם, מהירותם תהיה נמוכה (ההפרש בין המהירות העצמית למהירות כדור הארץ).

מטאורים איטיים נוחים יותר לצפייה ולמעקב. האסטרונומים סבורים שהם גופים קדומים מאוד – שרידים שנשארו מתקופת היוצרותה של מערכת השמש, או שרידיהם של כוכבי לכת או כוכבי שביט שהתפרקו, או כוכבי לכת קטנים.

אם חלק ממטאורואיד שורד את המעבר באטמוספירה ומגיע לקרקע, השריד נקרא מטאוריט. כאשר פוגע מטאוריט גדול וכבד בכדור הארץ, הוא גורם להיוצרות מכתש בעל צורה מעוגלת אופיינית ושוליים המתרוממים כלפי מעלה.

◄ מקור המטאורים;

מקור המטאורים הינו בחלקיקים המגיעים לכדור הארץ מירחים, כוכבי לכת ושביטים או מאסטרואידים המצויים במערכת השמש. סביב השמש נעים גופים העשויים תערובת של קרח ואבק, כאשר גוף מסוים נכנס לאזור כבידה של אחר, נוצרת התנגשות אשר בעקבותיה נזרקים מפני השטח אל החלל חלקיקים. הרסיסים משייטים בחלל עד אשר הם נלכדים בכבידת הארץ והופכים למטאוריטים. על פני כדור הארץ נמצאו מטאוריטים שמקורם בירח, במאדים ואף בנוגה.

◄ צפייה במטאורים;

ישנם ימים מסוימים בשנה בהם ניתן לראות מטאורים רבים בלילה אחד. תופעה זו, מכונה מטר מטאורים. בדרך-כלל, ייראו יותר מטאורים לאחר חצות, וזאת משום שכיוון התנועה של כדור הארץ סביב השמש הוא כזה שבחצות הלילה התנועה היא לעבר האופק המזרחי, ולפיכך בזמן הזריחה התנועה היא לעבר הזנית.

מבט אל החפץ השמימי, צילום: אילן לילוש, משטרת תל אביב

היות שכדור הארץ “מתנגש” עם ענן האבק שיוצר את מטר המטאורים תוך-כדי תנועה במסלולו, ייראו יותר מטאורים כאשר המפגש הוא “חזיתי” (מבחינת הצופה) מאשר אם הצופה נמצא בצד ה”אחורי” של כדור-הארץ, יחסית לתנועתו סביב השמש.

◄ נתיב יינון;

לאורך כניסת המטאוריד לאטמוספירה העליונה, נוצר נתיב יינון. נתיב יינון שכזה, יכול להישאר 45 דקות. מטאורידים בגודל של גרגר חול, נכנסים לאטמוספירה לעתים קרובות, לערך כל כמה שניות באזור נתון, וכך נתיבי הינון יכולים להימצא באטמוספרה העליונה בצורה רציפה.

◄ ביהדות;

חכמים תקנו ברכה לרואה תופעות טבע חריגות, ובין היתר מטאור, כמובא במשנה תורה לרמב”ם;

“עַל הָרוּחוֹת שֶׁנָּשְׁבוּ בְּזַעַף, וְעַל הַבְּרָקִים, וְעַל הָרְעָמִים, וְעַל קוֹל הַהֲבָרָה שֶׁתִּשָּׁמַע בָּאָרֶץ כְּמוֹ<

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן