Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

התנועה הקיבוצית, ו-הקיבוץ הדתי, מנציחים 2,994 נופלים במערכות ישראל ב-100 שנות התיישבות קיבוצית

0
0

צוות של מטה התנועה הקיבוצית, ו-הקיבוץ הדתי, עסק בשנה האחרונה באיסוף שמות כל החללים, מכל הקיבוצים, כעת תחל הנצחת הנופלים, עם ציון שנת נפילתם על גבי לוחות אבן, באתר הנצחת חללי התנועות הקיבוציות; “יער הקיבוצים – יד לנופלים”, סמוך לקיבוץ משמר העמק.

התנועה הקיבוצית, ו-הקיבוץ הדתי, מנציחים 2,994 נופלים במערכות ישראל ב-100 שנות התיישבות קיבוצית

2,994 חללים מ-235 קיבוצים. זהו מניין חברי קיבוץ או בני קיבוץ, חברי גרעיני נח”ל או הכשרה להתיישבות שהשתייכו לקיבוצים, חברי מחלקות הגנה, פלמ”ח וגורמי ביטחון נוספים שנפלו מאז ראשית ההתיישבות הקיבוצית לפני מאה שנים, במערכות ישראל, בהגנה על יישובים ובפעולות איבה.

צוות של מטה התנועה הקיבוצית, ו-הקיבוץ הדתי, עסק בשנה האחרונה באיסוף שמות כל החללים, מכל הקיבוצים, לפי קריטריונים מחמירים ותוך הצלבת פרטים עם צה”ל ומשרד הביטחון.

כעת, לאחר איסוף כל השמות תחל הנצחת הנופלים, עם ציון שנת נפילתם על גבי לוחות אבן, באתר הנצחת חללי התנועות הקיבוציות; “יער הקיבוצים – יד לנופלים”, סמוך לקיבוץ משמר העמק.

האתר, נחנך לפני כשנתיים, והוא פרי שיתוף פעולה של התנועה הקיבוצית, הקיבוץ הדתי, הקרן הקיימת לישראל, משרד הביטחון, והמועצה האזורית מגידו, כל הגופים הללו, חברו להקמת אתר שיעלה על נס את תרומתם האדירה של הקיבוצים לביטחון מדינת ישראל.

2,994 חללים מ-235 קיבוצים. מרביתם היו חברי קיבוץ או בני קיבוץ, ואחרים הם חברי גרעיני נח”ל או הכשרה להתיישבות שהשתייכו לקיבוצים, חברי מחלקות הגנה, פלמ”ח וגורמי ביטחון נוספים, שהיו בפעילות למען ביטחון היישוב העברי, עוד בימים של טרום הקמת מדינת ישראל.

הנצחת הנופלים שמית, תיעשה על גבי לוחות שיש המחולקים לשבע תקופות- מימי “מאורעות הדמים”, ועד מבצע “עופרת יצוקה”, וגם אחריו.

בכניסה לאתר, יוצבו ארבע אבני דרך ועליהם בקצרה סיפור תרומתם של הקיבוצים להגנת הארץ, לשמירה על גבולותיה לפעילות שליחיה בגולה בתקופת השואה, ולחלקה בהקמת כוח המגן העברי לפני קום המדינה ועם בניית צה”ל.

מיצג נוסף שיונח במקום הוא לוח אבן של מפה, בה נראית פריסת הקיבוצים ברחבי הארץ. עוד תוצב באתר פינת תצפית על עמק יזרעאל.

את מלאכת איסוף שמות כל הנופלים והובלת פרוייקט אתר ההנצחה מובילים תא”ל (מיל.) מוטקה בן פורת, ו-עזרא רבין (קיבוץ געש). אליהם, חברו כאחראים על תחומים שונים במפעל; יעקב אשכול (חבר נצר סרני, רכז “יד לבנים” של התנועה הקיבוצית), יואב מרגלית (קיבוץ נצר סרני), דנה גורן (קיבוץ עין החורש), איציק שפרן (קיבוץ עין השופט), עשי פשחור (קיבוץ עין הנצי”ב), שושנה עברון (קיבוץ סעד), עמיקם אסם (קיבוץ אפיקים).

תגובות
0
0



Exit mobile version