מטרת המפגש היה להוקיר את פועלה של האוניברסיטה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, לטובת גידול ’כלבי נחיה’, בכך שהיא מאפשרת לסטודנטים שלה להביא את הגורים לשיעורים, וכמובן את פועלם הנפלא של הסטודנטים המשמשים כבר מספר שנים משפחות אומנות לגורים.
אוניברסיטת בן-גוריון: המרכז הישראלי לכלבי נחיה, הצדיע לאוניברסיטה מסע רכיבה באופנים
קבוצת רוכבים מהמרכז הישראלי לכלבי נחיה, שכללה אנשים עיוורים, ערכה בימים אלה, מסע רכיבה באופנים, בנגב, שהסתיים בקמפוס אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, כהצדעה לאוניברסיטה, ולסטודנטים שלה, על תרומתם בפעילות למען הכשרת כלבי נחיה עבור עיוורים.
הקבוצה, בראשות מוטי רגב, לשעבר מפקד בסיס חיל האוויר, פלמחים, הגיעה לקמפוס עם שישה ’טנדמים’ (סוג של אופניים ל-2 רוכבים), עליהם רכבה קבוצת עיוורים מן ’המרכז הישראלי לכלבי נחיה’, ביחד עם הקפטנים המתנדבים שלהם, ובהם; אודי גזית – קברניט בחברת אל-על.
הקבוצה, חברה לכ-15 סטודנטים מהאוניברסיטה, שהמתינה להם במקום, יחד עם גורי-הכלבים שהם מגדלים עבור המרכז הישראלי לכלבי נחיה, והמנחה שלהם מטעם המרכז, אלי בן בוחר; “המפגש בין הרוכבים והגורים היה מרגש מאוד לעיוורים, שחלקם אף התלוצצו ובחרו מבין הגורים את כלבם העתידי, לאחר שהכלב המשרת אותם ’ייצא לפנסיה’.
מרכז הישראלי לכלבי נחיה: מעוניינים שיגיעו גם עיוורים שאינם רוכבים
הסטודנטים, זכו בהתנסות של רכיבה על טנדם עם כיסוי עיניים (מאחור) ובמהלך השיחות שהתפתחו, למדו להכיר עוד דברים בחייו של כלב הנחיה, אחרי שהוא משלים את הכשרתו.
לאירוע הצטרפה גם משפחתו של אודי גזית, שערכה לו מסיבת הפתעה ליום הולדתו והביאה כיבוד לרוכבים ולמארחים”, סיפרה טובה ינובסקי, מתאמת קבוצת האופניים.
לדברי ינובסקי; “הכוונה הייתה גם להכיר לסטודנטים את נושא הרכיבה ב’טנדם’ – כולל התנסות למי שירצה. אנו מעוניינים שיגיעו גם עיוורים שאינם רוכבים, ואינם משתמשים בכלבי נחיה, כדי שילמדו על היכולות והאפשרויות להם בניידות ובפעילות”.
למבחר מראות מן המפגש המרגש באוניברסיטת בן-גוריון בין הרוכבים לבין הסטודנטים גלריית תמונות, צילומים: אלי בן בוחר.