בריאות הציבור

משרד האוצר, התחייב לתקצב הפקולטה לרפואה שתוקם במרכז הרפואי זיו בעיר צפת

0
0

– כך מסר סגן שר האוצר, איציק כהן בכנס שהתקיים במרכז הרפואי זיו בעיר צפת, ביוזמת המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום ובהשתתפות נציגי האוצר ו- 15 ראשי רשויות מאזור הגליל המזרחי ◄ ד”ר אמבון, מנהל המרכז הרפואי זיו, צפת; ישנה חשיבות רבה לשנות את החלטת המל”ג ללימודים מלאים של 6 שנים ולא 4 שנים, כפי שאושר
משרד האוצר, התחייב לתקצב הפקולטה לרפואה שתוקם במרכז הרפואי זיו בעיר צפת
משרד האוצר, התחייב לתקצב הפקולטה לרפואה שתוקם במרכז הרפואי זיו בעיר צפת

“הגליל על גלגלים” – אמר השר סילבן שלום בפתח דבריו בהתכוונו להחלטות הממשלה הרבות שקודמו בשנה האחרונה, מאז תחילת הקדנציה; “בניגוד לטענות על ’פרולה, פרולה’ (מילים מילים), שהוטחו בפנינו לאחר וועידת הגליל באוקטובר האחרון, אנחנו בשלבי תכנון וביצוע של רכבת לכרמיאל, השלמת כביש 6 עד כברי, הנחות בקרקע והקמת פקולטה לרפואה בצפת”.

עוד אמר השר שלום; “הישיבה כאן, יחד עם כולם היא התחייבות אזורית חשובה, וההוכחה הטובה ביותר לכל הציניקנים ומטילי הספק, כי בשנת תשע”ב תיפתח שנת הלימודים הראשונה בעיר צפת.

הפקולטה לרפואה, תיתן דחיפה אדירה לחינוך, אקדמיה ומערך הבריאות ותהווה עוגן לאוניברסיטה בגליל”.

במהלך הכנס, בסוף השבוע שעבר, (ה’), הציג פרופ’ רן טור כספא אשר נבחר על ידי אוניברסיטת בר-אילן לתפקיד דיקן הפקולטה, את התפיסה החדשנית שתלווה את הלימודים ב-‘פקולטה לרפואה הגלילית’, אשר תתמקד לא רק בטיפול בחולה אלא גם לימודים תומכי מחקרים, כמו חקר מחלות סרטן.

בכנס, השתתפו; נציגי האוצר, בהם סגן השר מר איציק כהן, מר שרון גמבשו ומר ראובן קוגן, מנכ”לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הגב’ אורנה בכור-הוזמן, חברי הוועדה המייעצת, בהם רא”ל במיל’ דן חלוץ, שהקים בעבר את המסלול לרפואה לעתודאים באוניברסיטה העברית בירושלים, פרופ’ ירון ניב, פרופ’ יהודה אדלר, פרופ’ אליעזר רחמילביץ’, מנהל המרכז הרפואי זיו, ד”ר אוסקר אמבון, יו”ר פורום הגליל המזרחי, מר אהרון ולנסי, ראש עיריית צפת מר אילן שוחט ו-15 ראשי רשויות מהגליל המזרחי.

ד”ר אמבון, מנהל המרכז הרפואי זיו, בעיר צפת, אמר, בסיור, כי; ישנה חשיבות רבה לשנות את החלטת המל”ג ללימודים מלאים של 6 שנים ולא 4 שנים, כפי שאושר, שיאפשרו לסטודנטים להכיר את הגליל מקרוב, להתאהב ולהישאר בו, וכן בכדי שבעיני המועמדים תעמוד הפקולטה במרכז הרפואי זיו, באותה שורה בה עומדות הפקולטות הוותיקות לרפואה”.

אהרון ולנסי, יו”ר פורום הגליל המזרחי, אמר בכנס; “הפקולטה לרפואה, תביא את מדינת תל אביב לגליל. למרות שכולנו שבעים מהבטחות של פוליטיקאים ורגילים לבכות על מר גורלנו ועל הקטיושות שנופלות עלינו, הפעם יש לנו הזדמנות לשנות ולממלכה יש הזדמנות להצליח”.

בסיום הדיונים, יצאו כל משתתפי הכנס לסיור בשטח שבו תוקם הפקולטה, ובחנו את המבנה הזמני המוצע כחלק מביה”ס לסיעוד.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן