ישראלי, צורך כ- 10 ק”ג דגים בממוצע בשנה ◄ לקראת פסח, עולה הצריכה הממוצעת ב- 75% לעומת חודשי השנה האחרים ◄ צריכת ה’קרפיונים’, עולה פי 2 לעומת חודשים רגילים ◄ המחיר המומלץ לצרכן (כולל מע”מ), לדג ה’אמנון’, בין 24 – 28 ₪ לק”ג. המחיר המומלץ לצרכן לדגי ’קרפיון’, בין 22 – 24 ₪ לק”ג, והמחיר המומלץ לצרכן לדג ’בורי’, בין 26 – 36 ₪
משרד החקלאות עם ארגון מגדלי דגים, המחירים המומלצים לחג הפסח על דגים טריים
משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בשיתוף ארגון מגדלי דגים, מפרסמים לקראת חג הפסח, נתונים על ענף הדגים, מהם עולה, כי; בחודש ממוצע צורך הישראלי, כ- 800 גרם דגים, ואילו בחודש חג הפסח, נוסקת הצריכה עד כדי 1,400 גרם לאדם בפסח בלבד. זוהי עלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. צריכת דגי קרפיון, קופצת פי שניים. הממוצע השנתי של צריכה לנפש עומד על 10 ק”ג (כ-800 גרם דגים לחודש).
השנה, צפויים להימכר בתקופת הפסח כ-1,000 טון דגי קרפיונים, כ- 750 טון; דגי אמנונים וכ- 300 טון; דגי בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת.
בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ- 400 טון דגי; מוסר, כסיף, באס, אמור ו-אדמונית.
ישראלים, מעדיפים במרבית חודשי השנה לאכול; דג אמנון ובחג פסח, הדג המועדף, הינו; קרפיון.
המחיר המומלץ לצרכן (כולל מע”מ), לדג האמנון, ינוע בין 24 – 28 שקלים לק”ג (בגדלים קטן ועד ענק).
המחיר המומלץ לצרכן, לדגי קרפיון, ינוע בין 22 – 24 שקלים לק”ג, נמוך במעט ממחירי השנה הקודמת, והמחיר המומלץ לצרכן, לדגי בורי ינוע בין 26 – 36 שקלים, בטווח הגדלים קטן ועד ג’מבו.
הצריכה המקומית לנפש, נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות, אך יחד עם זאת, צריכת הדגים לא השתנתה לאור המיתון, וניתן לייחס זאת, ככל הנראה, למרכיבים הבריאותיים של הדגים.
בישראל, הצריכה הממוצעת לנפש, היא, כאמור, כ- 10 ק”ג בשנה לעומת מדינות הים התיכון שצורכות; 20 – 40 ק”ג לנפש. יפן, בה צורכים 60 ק”ג לנפש והאמריקאים שצורכים 6 – 7 ק”ג לנפש לשנה.
על פי נתוני משרד החקלאות, בשנת 2008, צרכנו כ-71,000 טון דגים, מהם כ-25,000 טון מייצור מקומי וכ- 46,000 טון מייבוא (ברובו קפוא).
הייצור המקומי של הענף (25,000 טון), נחלק לשלושה מקורות; חקלאות מים (מדגה) כ-20,000 טון, דייג כ-2,500 טון ו-חקלאות ימית כ-2,500 טון.
רוב הישראלים, מעדיפים; דגי אמנון, (כ-8,000 טון לשנה), במקום השני; קרפיון (כ-6,800 טון לשנה), דניס (כ-2,200 טון), בורי (כ-2,160 טון), כסיף (כ-1,250 טון), סרדין כנרת (כ-440 טון), פורל (כ-430 טון) באס (כ- 150 טון).
Add Comment