מנמנמ
• • • ■ – ■ ♦ ▼▲ © ■
————————————
תגובת הקואליציה לבריאות שיניים ציבורית לדוח משרד הבריאות
טיפולי השיניים צריכים להיות בסל הבריאות
לדברי רמי אדוט, חבר הקואליציה, “כיום ברור לכל כי טיפולי שיניים הם חלק אינטגרלי מכל הטיפולים הרפואיים שיש לספק לתושבי ישראל, בלי קשר למצבם הכלכלי.”
בימים אלה עמלה הקואליציה, יחד עם ח”כ חיים אורון, על קידום הצעת חוק לטיפולי שיניים חינם לילדים וקשישים – שתי הקבוצות המוחלשות ביותר שאינן זוכות לטיפולי שיניים. עד עתה חתמו על הצעת החוק 48 ח”כים מכל סיעות הבית.
חברי הקואליציה ציינו עוד, כי סגן השר ליצמן עשה את הצעד הראשון, כשפעל להקצאת תקציבים לטיפולי שיניים, אולם הפתרון הראוי הוא הכללת טיפולי פה ושן בסל הבריאות.
לפרטים נוספים:
נירית מוסקוביץ’
דוברת האגודה לזכויות האזרח בישראל
עבודה: 03-5608185, שלוחה 214
נייד: 052-3410631
nirit@acri.org.il
www.acri.org.il
—————
בג”צ אישר לראשונה גם נפגעי פעילות איבה וטרור זכאים לביטוח סיעודי ובריאות
כפי שנהוג כלפי נכי צה”ל = עו”ד רועי כהן- מנכ”ל ארגון נפגעי פעולות איבה:”החלטה זו מהווה תקדים לאפלייה שהייתה נהוגה עד היום בין נכי צה”ל לבין נפגעי פעולות איבה וטרור
אושר לראשונה בהחלטת בג”צ ביטוח סיעודי ובריאות גם לנפגעי פעולות איבה וטרור. לדברי יהושע כהן – חבר וועד וגזבר הארגון: ההחלטה של בג”צ שהתקבלה אתמול יש בה משום אמירה כי דמם של נכי צה”ל אינו סמוק יותר מדמם של נכי פעולות האיבה והטרור”.
בחודש יולי 2004, תוקן ע”י שר הביטחון דבר חקיקת משנה הקרוי תקנות הנכים (השתתפות המדינה בהוצאות ביטוח חיים ובהוצאות ביטוח סיעודי התשס”ד 2004.) על ידי אישור התיקון הנ”ל, אישרה הכנסת את הביטוח הסיעודי לנכי צה”ל. לפיכך, נקבע, כי שיעור פרמיית הביטוח יהיה 20 ₪ בחודש, כאשר 10 ₪ ימומנו על – ידי המדינה ו – 10 ₪ יקוזזו מקצבת הגמלה של הנכה וכן יינתן ביטוח בריאות לנכי צה”ל בעלות מלאה של אוצר המדינה.
בהתאם לסעיף 8 לחוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה התש”ל 1970- דין נפגע טרור או בן משפחה כדין נכה צה”ל לפי חוק הנכים והתקנות לפיו,לעניין כל חיקוק אחר המעניק טובת הנאה פטור או הנחה, זמן קצר לאחר תיקון התקנות, הוא הוחל על נכי צה”ל ומשרד הביטחון העביר כ 6 מיליון ₪ לטובת הנושא לארגון נכי צה”ל. הביטוח הלאומי שממנו מועבר הכסף לטובת נפגעי פעולות האיבה, טען כי יש לתקן תחילה את התקנות בחוק הנכים, המסדירות את עניין השתתפות הביטוח הלאומי בביטוח הסיעודי והבריאות לנפגעי פעולות האיבה. עד לפרסומן כדין של תיקון התקנות, הביטוח הלאומי קבע כי לא ניתן לאשר קיזוז מגמלאות נפגעי האיבה.לפיכך יזם הביטוח הלאומי תיקון נוסף לחוק הנכים (תיקון 25) אשר מסדיר את עניין העברת הכספים בפועל.
בחודש ינואר 2005 תיקון החוק הועבר על – ידי המוסד לביטוח לאומי למשרד המשפטים על – מנת לקבל את אישורו. מאז שהועבר התיקון, לא ביצע משרד המשפטים ואו המוסד לביטוח לאומי ואו שר הרווחה דבר על מנת לקדמו. ארגון נפגעי פעולות האיבה פנה אף הוא למשרד המשפטים ולמשרד הרווחה ולמוסד לביטוח לאומי על – מנת לזרז את התהליך אך התשובות להן זכה היו לקוניות ובלתי מחייבות.
מדובר בהישג אדיר עבור נכי פעולות איבה שגדע את ההפליה אל מול נכי צה”ל שזכו במהלך השש שנים האחרונות לביטוח סיעודי ובריאות.
“אינני מבין היכן הלב של הממשלה הזו, המתעקשת להקשות עוד יותר את חייהם של אלו שנפגעו בפעולות טרור אשר ממנה יסבלו נפשית ופיזית בהמשך חייהם. טיפול בבעיות רווחה ובריאות צריך להיות ראשון על סדר יומה של המדינה ולא להידחק כדרך קבע אל השוליים” ציין יו”ר הארגון היציג, מר אברהם סלמי.
בינתיים אלפי נכי פעולות האיבה חיו ללא ביטוח סיעודי ותרופות ללא כל סיבה מוצדקת, למרות שזה אושר על – ידי הכנסת לפני חמש שנים. חשוב לציין כי נכי צה”ל מבוטחים בביטוח סיעודי ותרופות מזה חמש שנים – היום הופסקה ההפליה שזעקה לשמים כלפי נכי פעולות איבה.
עו”ד רועי כהן מנכ”ל הארגון; “ההסדר המעגן את הזכות לביטוח סיעודי ובריאות עבור נכי פעולות איבה הוא רק השלב הראשון במאבק של הארגון היציג להשוואת תנאיהם וזכויותיהם של נפגעי פעולות איבה לאלו של מערכות הביטחון לישראל.
אסור לשכוח שנפגעי פעולות איבה ממשיכים יום יום לסבול את פצעי הטרור ואל לנו להתעלם ולו לרגע קט מסבלם הפיזי הנפשי כאחד ועל המדינה לעשות כל שניתן כדי להבטיח את זכיותיהם המגיעות להם על פי דין וזאת בזכות ולא בחסד ובהתערבות של בימ”ש עליון”.
———-
תקציר פעילות המועצה בתחומים שונים לשנת 2009
טכנולוגיה: מערכת CRM לטיפול בפניות הצרכנים
בשנת 2009, חלה עלייה של פי 2.5 במספר הפניות למועצה, בגינם נפתחו תיקי תלונה כתובים ביחס למספר התלונות בשנה הקודמת. גידול מספר הפניות בכלל, ומספר התלונות בגינם נפתח תיק תלונה בכתב, מחייבים היערכות לקליטת התלונות ולמעקב יעיל אחר הטיפול. לשם כך הכניסה המועצה לצרכנות, מערכת לניהול פניות ציבור(CRM) חדשה, המאפשרת קליטת תלונות ופניות ישירות מאתר האינטרנט שלה באופן שיאפשר ייעול וזירוז הטיפול.
תגבור וייעול המענה הטלפוני
בכדי לשפר את השירות, משתמשת המועצה בשירות מוקד אנושי למענה וניתוב הפניות הטלפוניות אליה. לצרכן ניתנת אוטומטית אפשרות לבחור באחת משתי אפשרויות: הפניה לאתר האינטרנט של המועצה להגשת תלונה, או השארת הודעה לנציג שרות.
העצמת צרכנים ועידודם לפעול באופן עצמאי לעמידה על הזכויות:
הבסיס להעצמת הצרכנים הוא ידע. המועצה שמה לעצמה כמטרה להעצים את הצרכנים הן באמצעות העמדת מידע צרכני מדויק לשימושו האישי הישיר של הציבור, וכן בעידודו של הציבור לעמידה על זכיותיו. לשם כך פיתחה המועצה ושכללה מספר כלים והעמידה אותם לרשות הצרכנים:
אתר האינטרנט:
אתר האינטרנט של המועצה פותח, ונוספו בו מדורים חדשים, ובניהם מדריכי קניה, מדור טיפים, חידושי חקיקה ועוד. כן נוספו למדורים הותיקים אלפי פריטים בהם עושים צרכנים שימוש בקבלת מידע עדכני, מידע משפטי, דוגמאות לכתבי תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות ועוד. על-פי נתוני גוגל אנליטיק מספר הביקורים הממוצע באתר לחודש עומד על כ-40,000 כניסות.
חינוך והסברה:
חינוך במסגרת בתי הספר – פותחו יחידות הוראה המשלבות חינוך לצרכנות נבונה במקצועות חינוך לשוני ומתמטיקה לכיתות ה’. . לרגל יום הצרכן הבין לאומי פותחו והוכנו בשיתוף פעולה עם משרד החינוך ומשרד התמ”ת, ערכות חינוכיות בנושא צרכנות נבונה לבתי הספר היסודיים, ובנושא הטעייה בפרסומות לחטיבות הביניים. ערכות אלה מספקות לצרכנים הצעירים מידע צרכני רב, התנסות בסיטואציות צרכניות מורכבות, כלים לביקורת צרכנית ואף מידע משפטי צרכני.
בפיתוח יחידות לימוד אלה הושם דגש רב על אמצעי לימוד חווייתי אשר הוכח כיעיל להטמעת הידע והאמצעים בתודעת הצרכנים הצעירים והכנתם לקראת הפיכתם לצרכנים נבונים מן השורה .
הסברה ו”דחיפת” מידע – בשנה זו הורחבה פעילות המועצה להעצמת אוכלוסיות מוחלשות תוך מתן כלים לצרכנות נבונה. הצורך בפעילות זו נובע, בין היתר, בשל חסמים שונים העומדים בפני אוכלוסייה זו בקבלת מידע ובעמידה על הזכויות. לצורך העברת התוכניות והתכנים שהוכנו, גויסו מתנדבים שהוכשרו להעביר את החומר והפעילויות.
מכפילי כוח בשיתופי פעולה – לשם העברת הפעילויות, יזמה המועצה לצרכנות שיתופי פעולה עם גורמים שונים ובהם “אשל” (מיסודה של הג’וינט), משרד הקליטה ומוקדי קליטה, ועמותת סנגור קהילתי. לכל אחד מגורמים אלה, קשר ישיר עם אוכלוסיות ייעודיות, כגון, אנשי גיל הזהב, עולים חדשים, אוכלוסיות מוחלשות ועוד. בזכות שיתופי הפעולה הצלחנו להגיע לקהלי היעד השונים ואנו ממשיכים איתם את שיתוף הפעולה.
מאמ”ץ – הורחב המערך הארצי של המועצה לצרכנות, והוא מונה כיום כ- 9000 חברים. אל כל אחד מהם נשלח מידי חודש גיליון הניוזלטר “משחק הוגן”, המביא מידע צרכני עדכני. חברי מאמ”ץ שולבו בפעילויות המועצה בין היתר בקריאה אישית למנכ”ל חברת בזק להפסיק את המחדל המתמשך אשר גרם לצרכנים המתקשרים למוקד 144 לשלם סכומים ניכרים, ללא ידיעתם בשל השלמת שיחה למספר שביקשו. חברי מאמ”ץ, השתתפו במבצע הסברה לחיסכון בחשבונות הסלולר, השתתפו בקמפיין לביטול עמלות העו”ש של הבנקים ועוד.
צצ”פ (צוותי צרכנות פעילה) – במועצה 15 צוותים של סטודנטים ותלמידי תיכון הפועלים להגנת זכויות הצרכנים ולקידום צרכנות הוגנת. את הצוותים מפעילה המועצה לצרכנות כחלק מפעילותה להגברת המודעות לצרכנות נבונה בקרב הציבור. הצוותים מטפלים בתלונות, עוסקים בפעילויות צרכניות בקמפוסים, הסברות בבתי אבות, והשתתפות בפעילות המועצה לצרכנות.
בדיקות ותחקירים
המועצה לצרכנות, ערכה בשנה האחרונה בדיקות, סקרים ותחקירם בנושאי שונים, וביניהם בדיקת זמינות בתי מרקחת בשעות הלילה, בדיקות מזון, בדיקות ליישום חקיקה, סקרי דעת קהל ועוד.
הסקרים, פורסמו בתקשורת, ומסקנותיהם הועברו לשרים ולרגולטורים הנוגעים בדבר להמשך פעילות,וכן לועדות הכנסת השונות שעסקו בנושאים אלה.
שיתופי פעולה וייצוג הצרכנים:
מכון התקנים
לווי תהליך התקינה המתבצע על ידי מכון התקנים הוא אחד מתחומי פעילותה של המועצה הישראלית לצרכנות. בועדות התקינה מיוצגים ארגוני היצרנים העיקריים, ארגוני הצרכנים רשויות המדינה, צה”ל, והאקדמיה . לווי תהליך התקינה מתבצע על ידי
Add Comment