חדשות ישראל

הרב מנחם פרוש, הלך הלילה לעולמו בביתו בירושלים בגיל 93

0
0

הלווית הרב פרוש, תצא היום (ב’) בשעה 13:00 מבית “אגודת ישראל” בירושלים ◄ כיהן בכנסת התשיעית ובכנסת העשירית כיו”ר ועדת העבודה והרווחה. כן, כיהן כסגן שר העבודה והרווחה ובשנים 1969-1974; שימש סגן ראש עיריית ירושלים, במקביל לחברותו בכנסת 35 שנה מטעם “יהדות התורה” ו”אגודת ישראל” ◄ תנועת ארץ ישראל שלנו: פטירת הרב פרוש, מכה כואבת לאנשי ארץ ישראל
הרב מנחם פרוש, הלך הלילה לעולמו בביתו בירושלים בגיל 93
הרב מנחם פרוש, הלך הלילה לעולמו בביתו בירושלים בגיל 93

הלם, כאב, וצער עמוק בציבור החרדי; הרב מנחם פרוש, נפטר הלילה בגיל 93, בביתו ברחוב פינס בעיר ירושלים, לאחר שהתלונן על כאבים ולאחר מכן, התמוטט, ואיבד אמש (יום א’) את הכרתו בביתו. צוותי מד”א, ו-“איחוד הצלה”, ניסו להחיותו אך כל המאמצים שארכו כ-40 דקות, התברר, כי עלו בתוהו. עם היוודע הבשורה הקשה, בתוך זמן קצר, צבאו על בית המנוח, בני משפחה נוספים, בהם בנו, חבר הכנסת מאיר פורוש, חברים ומכרים רבים. הלוויתו תצא היום (ב’) בשעה 13:00 מבית “אגודת ישראל” בירושלים.

בהודעת אבל מיוחדת אשר הוציא יו”ר “תנועת ארץ ישראל שלנו”, הרב שלום דב וולפא, בעקבות פטירת הרב מנחם פרוש, הוא אומר, כי; “פטירתו, היא מכה אנושה וכואבת לנאמני ארץ ישראל, שבעשרים השנים האחרונות, גזירות רבות נמנעו בעקבות פעילותו האדירה של הרב מנחם פרוש, ועד לימים האחרונים, בהן פעל למען ארץ ישראל, וביטחונה.

הרב וולפא, אמר, כי; “לא רבים יודעים, כי קבר רחל, בידינו בזכות פעילותו, ועוד דברים רבים שעדיין לא הגיע העת לפרטם”.

“תנחומינו שבנו הרב מאיר פרוש, ממשיך את דרכו בשמירה על ארץ ישראל, יחד עם המאבק הבלתי מתפשר למען קדשי ישראל”, הוסיף הרב וולפא.

בראיון לתחנת הרדיו הקול החרדי, הגיב לבשורה המרה, הרב יהושע פולק, שאמר, כי; “מבחינתו, נגמרה ההיסטוריה, ההיסטוריה הלכה, זה היה גדול המנהיגים של הציבור החרדי”.

אביו של מנחם פרוש, הרב משה פרוש, היה סגן ראש עיריית ירושלים, כך גם הרב מנחם פרוש, וכמוהו גם בנו מאיר פרוש.

הרב דב וולפא: מכה אנושה וכואבת לנאמני ארץ ישראל

לפני שנה וחצי, עוד היה כוחו במותניו, והוא התגייס לסייע לבנו מאיר פרוש, בבחירות לראשות העיר ירושלים, ואמר בין היתר; “אנחנו דור שביעי בירושלים. בני מאיר הוא איש ירושלים. האופי שלו ומחשבותיו נתונים לירושלים.

מאיר (כסגן שר הבינוי והשיכון (בלא שר מעליו) בשנים 1996-1999, ובשנים 2001-2003, תחת השר נתן שרנסקי) זכה לבנות בירושלים ובסביבותיה. אני מאמין שכראש עיריית ירושלים, יהיה בידו הכוח להגן על ירושלים מידי כל הקמים עליה, ולשמור על ירושלים שלֵמה ומאוחדת גם מול אלו שינסו לפגוע בה”.

שמונים שנה, עמד הרב פרוש, בצל המאבקים על ירושלים. הוא הזהיר שאנו נמצאים במצב החמור ביותר לעתידן של ירושלים וארץ ישראל כולה. כאשר נשאל באותו ראיון ל’ארץ ישראל שלנו’ בזו הלשון; ר’ מנחם, מה אפשר לאחל לך בגילך? השיב; “שנזכה לקבל פני משיח יחד, עִם כל עַם ישראל”. הוא לא זכה וכך גם עמיתו ושותפו עשרות שנים להנהגת “אגודת ישראל”, חבר הכנסת לשעבר הרב שלמה לורנץ, ז”ל, שהלך לעולמו לפני ארבעה חודשים.

◄ מי היה הרב מנחם פרוש

מנחם פרוש (2 באפריל 1916 – 21 בפברואר 2010) היה חבר הכנסת מטעם יהדות התורה, בנו של הרב משה גליקמן־פרוש ואביו של חבר הכנסת מאיר פרוש, שניהם פוליטיקאים חרדים בכירים באגודת ישראל.

מנחם גליקמן־פרוש, נולד בעיר ירושלים, ולמד בישיבת עץ חיים, אך ב-1932 והוא בן 16, סולק מהישיבה (שבראשה עמד הרב איסר זלמן מלצר) בהוראת בית הדין של הרבנות הראשית, לאחר שגילם את הרב הראשי לישראל דאז, הרב אברהם יצחק הכהן קוק, במשפט מבוים פורימי.

בשנים 1932-1938, כיהן ככתב חוץ של עיתונים חרדים. בשנת 1949, מונה מנחם פרוש לתפקיד עורך עיתון “קול ישראל”. בשנת 1950, הוציא לאור וערך את ביטאון אגודת ישראל, בשם; “המבשר”. לאחר מכן, עסק בענייני חינוך; בשנת 1951, ייסד רשת מעונות ילדים, וב-1953, היה ממייסדי מערכת החינוך העצמאי. ב-1973, ייסד את רשת המעונות; “קרית הילד”.

בשנת 1951, הוצב במקום ה-13 ברשימת עם “תורה – אגודת ישראל” לכנסת, בשנת 1955, היה ליו”ר מרכז אגודת ישראל בישראל, ובשנת 1959, נבחר לראשונה לכנסת. בשנים 1969-1974 היה לסגן ראש עיריית ירושלים, במקביל לחברותו בכנסת.

פרוש, כיהן כחבר כנסת משנת 1959 ועד 1994 (למעט הפסקה מנובמבר 1975 ועד מאי 1977), מטעם סיעות חזית דתית תורתית, אגודת ישראל, ויהדות התורה. כיהן בכנסת התשיעית, ובכנסת העשירית, כיושב ראש ועדת העבודה והרווחה של הכנסת.

כמו כן, כיהן כסגן שר העבודה והרווחה בשנים 1984 – 1985, ובשנים 1990 – 1992.

בשנות ה-70 של המאה ה-20 הקים בירושלים את מלון המרכז, בשותפות עם ג’ו “הקצב” סטאשר. משנודע, כי סטאשר, הוא שותפו של מאיר לנסקי, מראשי המאפיה בארצות הברית, נתגלע סכסוך בעלות בינו לבין פרוש על בית המלון, אך לבסוף הצליח פרקליטו של פרוש, עו”ד יגאל ארנון, להכריע את הסכסוך לטובתו.

מנחם פרוש, צילום: אתר הכנסת” ]הרב מנחם פרוש ז”ל

בכל סדר פסח, נהגה משפחת פרוש המורחבת לשבת בראש השולחן במלון.

בשנת 1984, נפער קרע בין פרוש לבין חסידות גור, כאשר בתגובה לתביעת האדמו”ר מגור “הלב שמחה”, שמחה-בונים אלתר, שיפנה את כסאו בכנסת, הטיל פרוש, ספק בכשירותו של האדמו”ר כבן ה-88 לקבל החלטות פוליטיות.

למחרת, בעת שהתפלל שחרית בבית הכנסת של מלון המרכז שבבעלותו, פרצו למקום כחמישים בחורים מ”ישיבת הדגל” של חסידות גור, ישיבת “שפת אמת”, השחיתו את בית הכנסת והיכו נמרצות את בני המשפחה ששהו במקום ובראשם מנחם פרוש, שאושפז בעקבות זאת למשך שבועיים בבית החולים.

עם חתימת “הסכמי אוסלו” שכנע את ראש הממשלה אז יצחק רבין ז”ל, להשאיר את קבר רחל בשליטה ישראלית מלאה.

רעייתו הראשונה, הייתה ליבא לבית גלבשטיין והשנייה; ברכה בת פנחס אליעזר הכהן פקשר.

עם בניו נמנים; מאיר פרוש, הלל, אליהו ונפתלי. חתנו, הינו אשר טננבוים, מנהל “ועד הישיבות”.
כאמור, פרוש, נפטר בביתו אשר בירושלים ב-21 בפברואר 2010. ת.נ.צ.ב.ה

המידע על הרב מנחם פרוש, הובא מתוך ויקיפדיה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן