מנות הניגוב מגיעות עם צלוחית חמוצים ביתיים משובחים, שניתן לראות אותם גם מתנמנמים בצנצנות ענק על מדפים במקום, ועם פיתות עבות ומשובחות
המקום.
על חורבות “טחזינה”, סמוך לפינת בוגרשוב, נפתחה לפני מספר חודשים משוושה, שמגדירה את עצמה כחומוסייה גלילית. המסעדה מנוהלת על-ידי שני חבר’ה תל-אביביים צעירים, שמאוד משתדלים (ומצליחים) לגרום לך לאהוב את המקום. מדובר במקום קטן למדי – כארבעה שולחנות בפנים וארבעה בחוץ.
האוכל.
מנת הדגל, שעל שמה קרוי המקום, היא משוושה (15 שקלים), שנקראת במקומות אחרים מסבחה, והיא מורכבת מגרגרי חומוס חמים עם טחינה, שמן זית ולימון. מדובר ביציקה טעימה, גדושה ומשביעה במיוחד. ראויה לציון, העובדה, כי בניגוד למקובל בחומוסיות, במשוושה אין כלל אופציית ביצה עם החומוס (אם כי המקום מגיש מוצרי חלב).
מנת ניגוב אחרת היא חצילים בטחינה (14 שקלים) – מנה צנועה יותר בהיקפה, אך מצוינת ומומלצת אף היא, לחובבי החצילים שבינינו.
עוד במקום
סלט ירקות מצוין, ברוטב טחינה (13 שקלים) או בלעדיו (12 שקלים).
מנות הניגוב מגיעות עם צלוחית חמוצים ביתיים משובחים, שניתן לראות אותם גם מתנמנמים בצנצנות ענק על מדפים במקום, ועם פיתות עבות ומשובחות. מומלץ לסיים בכוס תה נענע במחיר הכי נמוך בעיר – שלושה שקלים.
משוושה, פינסקר 40, תל-אביב. 6293796-03.
שעות פתיחה: א’-ה’ ושבת: 12:00-20:00, ו’: 12:00-17:00
תודה מיוחדת לטל רון, על הסיוע בסקירה. באדיבות אתר אנונימוס