מצבם של עכברים שחלו במחלת אלצהיימר, השתפר לאחר החשיפה לקרינה מהטלפונים הסלולאריים והעכברים הבריאים, היו מחוסנים מפני המחלה. עם זה, החוקרים, אומרים, כי יש צורך לעשות את הניסוי גם בבעלי חיים אחרים, לפני שישקלו לעשות אותו בבני אדם.
אלצהיימר: השימוש בטלפון סלולארי עלול לגרום למחלות סרטן, אך עשוי לסייע לחולי אלצהיימר
השימוש בטלפונים סלולאריים, עלול אולי לגרום למחלות סרטן, אך הוא עשוי לסייע לחולי אלצהיימר (Alzheimer). למסקנה המפתיעה הזו הגיעו חוקרים באוניברסיטה של דרום פלורידה, לאחר שחשפו עכברים, פעמיים ביום, במשך שעה, לגלים אלקטרומגנטיים דומים לאלה שמפיקים טלפונים סלולריים.
לדברי החוקרים, כפי שפורסם לראשונה בכתב עת Journal of Alzheimer’s Disease, העוסק במחלת האלצהיימר, נבחנו הביצועים של העכברים אשר קיבלו מינון יומי של קרינה דומה לזה המיוצר על ידי טלפונים סלולריים, מצא המחקר, כי, על פני תקופה של כמה חודשים, הזיכרון שלהם השתפר. כאשר הליך דומה בוצע עם עכברים מהונדסים שלהם נטייה לפתולוגיה של אלצהיימר, זה היה ממש מסוגל להפוך חלק של הירידה הקוגניטיבית.
מצבם של עכברים שחלו במחלת אלצהיימר, השתפר לאחר החשיפה לקרינה והעכברים הבריאים, היו מחוסנים מפני המחלה.
עם זה, החוקרים, מדגישים, כי הממצאים הם ראשוניים מאוד, וזאת צריכה להתפרש בזהירות, אבל נלמד כאן שיעור מעניין. ולכן, יש צורך לעשות את הניסוי גם בבעלי חיים אחרים, לפני שישקלו לעשות אותו בבני אדם.
כמו כן, מבקשים חוקרי אוניברסיטת דרום פלורידה, לחקור את כמות החשיפה הרצויה לגלים אלקטרומגנטיים. מעריכים שיותר מ-35 מיליון בני אדם ברחבי העולם, יסבלו השנה ממחלת אלצהיימר* וממחלת שיטיון* (דמנציה).
◄ אלצהיימר (Alzheimer)
*אלצהיימר, היא מחלה קשה הנפוצה בקרב קשישים, המתבטאת במיתה של תאי עצב במוח. המחלה הוגדרה לראשונה ב-1906 בידי החוקרים הגרמנים אלואיס אלצהיימר (Alois Alzheimer) ואמיל קרפלין (Emil Kraepelin).
אין סיבה ברורה למחלת אלצהיימר, אך יש גורמים המציבים אדם בקבוצת סיכון גבוהה למחלה. המשמעותי שביניהם הוא הגיל.
בגיל 85 אחד משלושה בני אדם, לוקה בצורה כזו או אחרת במחלה של אלצהיימר, אם כי אחוז קטן, מפתח את התסמונת כבר בשנות השישים לחיים.
– על מחלת האלצהיימר, בהרחבה לחץ בקישור; אלצהיימר
◄ שיטיון (דמנציה)
שיטיון, היא תסמונת מוח אורגנית, המתרחשת לרוב בתקופת הזקנה, אשר פוגעת ביכולת השכלית וגורמת לסובל ממנה לליקויים משמעותיים בתחום החברתי ובתחום העיסוק. על אף ששיטיון, יכול להיות תסמונת סטטית או אפילו להשתפר עם הזמן, בדרך כלל התהליך מחריף עם הזמן.
השימוש הידוע הראשון במושג שיטיון בהקשר רפואי היה במאה ה-1. המושג, שינה את משמעותו מספר פעמים מאז שהחל השימוש בו עד המאה ה-18. במאה ה-19, הוגדרו על ידי פינל (Pinel) חמש קטגוריות שכללו את כל מחלות הנפש.
שיטיון, הייתה אחת הקטגוריות ומשמעותה הייתה איבוד היכולת המחשבתית. לאחר תקופה עדכן תלמידו של פינל את הקטגוריה ושינה את משמעותה להיחלשות ההבנה והרצון, ירידה בזיכרון ובריכוז.
על מחלת השיטיון, בהרחבה לחץ בקישור; שיטיון
למחקר בהרחבה, לחץ בקישור; Journal of Alzheimer’s Disease .
Add Comment