זאת לאחר פסק דין של שופט בית המשפט המחוזי בת”א, חייב את אוניברסיטה תל אביב, להחזיר את התערוכה ◄ הציורים בתערוכה מראים אנשים שנמצאים במצבים הקשים ביותר, של עינויים פיזיים ופסיכולוגיים, ועדיין שומרים על עמוד שדרה ועל ערכי היסוד שלהם.
אוניברסיטת ת”א, מחזירה את התערוכה שהורידה בלחץ השגרירות הסינית
תזכורת – בפסק דין נדיר בחריפותו (ב- 30 בספטמבר 09), חייב השופט ד”ר עמירם בנימיני את אוניברסיטת ת”א, להחזיר את תערוכת הציורים; “אמת-חמלה-סובלנות” לבניין הספרייה המרכזית, זאת לאחר שקבע, כי התערוכה, הופסקה בטרם עת בעקבות לחץ שהפעילה שגרירות סין, על דיקאן הסטודנטים, פרופסור יואב אריאל.
בית המשפט, הטיל על אוניברסיטת תל אביב, לשלם לסטודנטים שארגנו את התערוכה הוצאות משפט בסך 45 אלף שקלים וקבע שעל האוניברסיטה להציג את התערוכה במהלך סמסטר א’ של שנת הלימודים הנוכחית.
“שוכנעתי, כי הסיבה האמיתית להפסקת התערוכה, היא התערבותה של השגרירות הסינית בנושא, ופגישתו של פרופ’ יואב אריאל, עם נספח התרבות הסיני, מיד לאחר הצגת התערוכה, אף שפרופ’ אריאל, הכחיש זאת”, כתב השופט בנימיני בפסק הדין.
עוד נכתב בפסק הדין כי; “הוכח, כי השגרירות הסינית בישראל, מעודדת ומממנת פעילויות שונות באוניברסיטה, ונראה, כי פרופ’ אריאל, חשש לסכן פעילויות אלו. התערוכה, הייתה לצנינים בעיני המשטר הסיני, וגורם זה, הביא את פרופ’ יואב אריאל להסירה לאחר שבוע אחד בלבד”.
תערוכת הציורים הבין-לאומית “אמת-חמלה-סובלנות” כוללת יצירות של אמנים העובדים בסגנון ריאליסטי (ניאו-רנסנס) וכוללת ארבעה נושאים; הרמוניה, מצוקה, אומץ לב וצדק. באמצעות יצירותיהם, פותחים האמנים חלון ייחודי לתוך העולם הלא ידוע בסין במאה ה-21.
התערוכה, הוצגה במקומות רבים בעולם, לרבות בתי פרלמנט שונים ואוניברסיטאות מובילות, ואף בבית אגודת העיתונאים בעיר תלֿ-אביב.
“הציורים בתערוכה מראים אנשים שנמצאים במצבים הקשים ביותר, של עינויים פיזיים ופסיכולוגיים, ועדיין שומרים על עמוד שדרה ועל ערכי היסוד שלהם. כיצד בלי אלימות, אך עם נחישות, הם לא מתקפלים ולא הופכים למשרתי הרדיפה”, אמר תמוז איתי, ממארגני התערוכה, והוסיף; “אני חושב שמתוך התבוננות בציורים אפשר ללמוד מהי בחירה בדרך התנהגות ראויה”.
התערוכה, תציג באוניברסיטת ת”א, בניין הספרייה המרכזית ע”ש סוראסקי, בין התאריכים 24-20 בדצמבר, בין השעות 9:00-19:45. פתיחה חגיגית ביום ראשון ה-20 בחודש בשעה 18:15. הכניסה חופשית.
◄ מה זה פאלון דאפא
פאלון דאפא היא דרך רוחנית אשר הביאה בריאות טובה יותר ושלווה פנימית למיליונים ברחבי העולם. אנחנו קוראים לזה טיפוח-תרגול: “טיפוח” מתייחס לשיפור הלב והמחשבה של האדם דרך לימוד של עקרונות השיטה המבוססים על התכונות האוניברסאליות: אמת – חמלה – סובלנות; “תרגול” מתייחס לתרגול התרגילים והמדיטציה כדי להעצים את האנרגיה בגוף.
השפעת הפאלון דאפא בשיפור הבריאות והעקרונות המעמיקים שלה, הביאו לה פופולאריות לאין שיעור ברחבי כל העולם. מאז הצגתה לציבור הרחב בשנת 1992, על-ידי מר לי הונג-ג’י, הפאלון דאפא, משכה עשרות מיליוני אנשים ביותר מ-80 מדינות.
האנשים המתרגלים פאלון דאפא, באים מכל שכבה חברתית, גזע או מין, מפני שהפאלון דאפא מתעלה על הגבולות התרבותיים, החברתיים, הכלכליים והלאומיים. התרגול הופץ בעיקר מפה לאוזן, מאחר ואלו הלומדים את זה בדרך כלל מוצאים את היתרונות יותר מדי טובים מכדי לשמור אותם לעצמם.
Add Comment