חג החנוכה מתכונים לחג החנוכה

מתכונים טבעוניים של סופגניות ולביבות לחנוכה

מתכונים טבעוניים לא מכילים מוצרים מן החי, אולם מאפשרים להכין מאכלים מזינים בריאים וטעימים לא פחות. מוגשים לכם בזאת מתכונים לחג החנוכה.
0
0

מתכונים טבעוניים של סופגניות ולביבות לחנוכהלביבות עם אפונה ואבוקדו, לביבות תירס וזיתים, לביבות בטטה וגם סתם סופגניות, אבל גולת הכותרת של מקבץ זה הוא ה”ספינג’ המרוקאי ששודרג ונוספה לו תוספת מרעננת… תפוחי עץ, אלו הן סופגניות מטוגנות, בצורת טבעות לא סימטריות. את הבצק מעבדים בידיים, עד שמקבלים עיסה רכה מאוד ודביקה של בצק. אז הפשילו שרוולים ו.. לעבודה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

מתכונים טבעוניים של סופגניות ולביבות לחנוכה

סופגניות

החומרים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות סוכר
  • מים פושרים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מניחים את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח הבצק (כשעה, רצוי לכסות עם מגבת בימי החורף הקרים, השמרים זקוקים לחום).
3. עם הכפלת הנפח – לשים את הבצק, ומניחים שוב להתפחה עד להכפלת הנפח.
4. יוצרים כדורים, מרתיחים סיר עם שמן עמוק, משליכים לשמן את כדורוני הבצק והופכים עד שמעטפת הסופגניות משחימה מכל צדדיה.
5. מוציאים מהסיר, מניחים על נייר סופג, מזריקים ריבה ומפרים אבקת סוכר.

לביבות תפוחי-אדמה

החומרים:

  • 4 תפוחי-אדמה
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח
  • /4 כפית פלפל שחור
  • 4 כפות מים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי-האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים במים כ-20 דקות, עד להתרככותם
2. מסננים ומועכים לעיסה אחידה.
3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
4. בידיים רטובות מלבבים ללביבות שטוחות (כעשר לביבות).
5. מטגנים בכמות שמן נדיבה משני הצדדים עד להשחמה.
6. סופגים את עודפי השמן על נייר סופג ומגישים חם.

לביבות בטטה

החומרים:

  • 2 בטטות בינוניות
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 4 כפות מים
  • שמן או מרגרינה לטיגון

אופן ההכנה:

1. קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות. מבשלים בסיר מים עד להתרככותן ומסירים מהאש.
2. מסננים את הבטטות, מעבירים לקערה מועכים את הבטטות לממחה באמצעות מזלג.
3. מוסיפים לקערה את הקמח, המלח, הפלפל והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים במחבת שמן או מרגרינה, בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות, ומטגנים את הלביבות משני הצדדים – במחבת מכוסה ועל אש נמוכה – עד להשחמה. מגישים חם.

 

| עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ספינג’ מרוקאי עם תפוחי-עץ

ספינג’ מרוקאי עם תפוחי-עץ

החומרים לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 7 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 תפוחי-עץ בינוניים מגוררים דק
  • מים פושרים
  • 1/2 בקבוק שמן לטיגון עמוק

החומרים לסירופ;

  • 1/2 כוס סוכר
  • תמצית רום ו/או וניל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • פיסת קליפת תפוז

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים לבצק בלבד התפוחים והמים. מוסיפים את תפוחי-העץ המגוררים וכוס מים פושרים ולשים. הבצק אמור להיות צמיגי: דליל מעט, באופן שנדבק לידיים, אך לא מיימי. מוסיפים מים במידת הצורך לקבלת המרקם המתואר.
2. נותנים לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו (כחצי שעה).
3. מורידים את הבועות הגדולות בבצק התפוח ומשאירים לתפיחה שנייה דומה (מומלץ).
4. מרתיחים שמן על אש בינונית. מעמיסים בצק על כף ומשליכים לשמן. הופכים ומקפידים שלא יישרף.
5. מוציאים מהשמן לנייר סופג ולאחר מכן מעבירים לקערה ומזליפים את הסירופ על הספינג’.

לביבות תירס וזיתים

החומרים:

  • 1/2 כוס קמח תירס
  • 2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
  • 1 כוס גרגרי תירס
  • 1/4 כוס זיתים קצוצים
  • 1/4 כוס מים
  • 100 גרם גבינת סויה
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים בידיים לביבות שטוחות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

לביבות עם אפונה ואבוקדו

החומרים:

  • 2 תפוחי-אדמה (600 גרם)
  • 1 אבוקדו
  • 1 כוס אפונה מופשרת
  •  שיני שום
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. קולפים את תפוחי-האדמה, חותכים לרבעים או לשמיניות, ומבשלים בסיר מים כחצי שעה, עד להתרככות.
2. מסננים את תפוחי-האדמה ומעבירים לקערה. מוסיפים את האבוקדו ומועכים עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
4. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות, ומטגנים משני הצדדים על אש נמוכה עד להשחמה.

המתכונים פורסמו לראשונה ב”אנונימוס”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן