אנשי בנק ישראל, מציינים, כי חלה עלייה בשיעור הריבית על אשראי במגזר הלא צמוד בכ-0.2 נק’ אחוז, עלייה שגרמה לגידול דומה בפער בין הריבית על אשראי לריבית על פיקדונות ◄ בספטמבר, נמשכה מגמת הירידה במרווח בין תשואות אג”ח החברות לבין תשואות אג”ח הממשלה
בנק ישראל: עלייה של כ-7 מיליארד ש”ח בחוב של הסקטור העסקי
מהנתונים בהתפתחות החוב של המגזר העסקי, לחודשים; ספטמבר-אוקטובר 2009, אותם פרסם בנק ישראל, הבוקר (ד’), עולה, כי ישנה, ירידה ביתרת החוב של המגזר העסקי, באשר ליתרת החוב של הסקטור העסקי, שירדה בחודש ספטמבר בכ-2 מיליארד ש”ח (0.2%-) לרמה של 719 מיליארדים, בעיקר בשל הייסוף בשקל.
השינוי הכמותי (ללא השפעת הייסוף ושינויי מחיר אחרים) בחוב של המגזר העסקי, היה אפסי; גיוס אג”ח סחיר בישראל בסכום של כ-4.3 מיליארדי ש”ח התקזז עם פירעון אשראי בסכום דומה לבנקים. יתרות חוב, אלה, משקפות את ערך החוב מנקודת מבטם של הסקטורים הלווים.
מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל, נמסר, כי בכל הרביע השלישי של 2009, חלה עלייה של כ-7 מיליארד ש”ח בחוב של הסקטור העסקי, זאת לאחר ירידה של כ-16 מיליארדים במחצית הראשונה של השנה.
השינוי העיקרי התמקד בחוב החוץ בנקאי, שרשם ברביע השלישי גידול של כ-14 מיליארד ש”ח, לאחר גידול של כ-2 מיליארד בלבד במחצית הראשונה של השנה, בעוד החוב הבנקאי פחת בשתי התקופות. עיקר השינוי ביתרת החוב ברביע השלישי מקורו בשינוי כמותי.
מנתוני הנפקות אג”ח, עולה, כי נמשך המשך גידול בהנפקות אג”ח סחיר ולא סחיר; בחודש אוקטובר, הנפיק הסקטור העסקי (ללא בנקים וחב’ ביטוח) אג”ח בשווי של כ-0.9 מיליארדי ש”ח – היקף נמוך בהשוואה לממוצע ההנפקות מתחילת השנה (כ-2.1 מיליארדי ש”ח).
בנק ישראל, מציין, כי מתחילת השנה, הסתכמו ההנפקות של המגזר העסקי בכ-20.6 מיליארדי ש”ח, מתוכן כ-14.7 מיליארדים ב-אג”ח סחירות.
עוד מציין הבנק, כי היקף כל הנפקות הסקטור העסקי בשנת 2008, הסתכם בכ-9.8 מיליארדי ש”ח, מתוכן כ-6.1 מיליארדים באג”ח סחירות.
בנתוני עלויות החוב, בחודש ספטמבר, מתברר, כי חלה עלייה בשיעור הריבית על אשראי במגזר הלא צמוד, בכ-0.2 נק’ אחוז, עלייה אשר גרמה לגידול דומה בפער בין הריבית על אשראי לריבית על פיקדונות.
אנשי בנק ישראל, מציינים, כי בחודש ספטמבר, נמשכה מגמת הירידה במרווח בין תשואות אג”ח החברות (תל בונד 60) לבין תשואות אג”ח הממשלה – המרווח ירד ב- 0.2 נק’ אחוז והגיע ל-2.8 נק’ אחוז.
מתחילת שנת 2009, חלה ירידה של 2.2 נק’ אחוז במרווח.
למידע נוסף ומפורט בנושא אתר בנק ישראל