משרד החקלאות, מעביר תרומות בשר אל ישובי יהודה ושומרון ◄ יחידת הפיצו”ח, נערכת באופן מיוחד לקראת החג ביישובים הבדואים, בצירי התנועה ובמעברי הגבול ודואגת להעברתם של למעלה מ-45 טון בשר שניתנים כתרומה
משרד החקלאות, מסייע לתושבי הפזורה הבדואית לקיים את מנהג חג הקורבן
365 ימים בשנה עוסקת יחידת הפיצו”ח (פיקוח צומח וחי) של משרד החקלאות בפעולות פיקוח נרחבות שמטרתן למנוע הברחות תוצרת חקלאית מהרשות הפלשתינאית לתחומי ישראל, ובכך לשמור על בריאות הציבור ובריאות בעלי החיים. השבוע, מצטרפת אל הפעילות השוטפת של היחידה פעילות סיוע מקרבת ללבות המתבצעת לכבוד חג הקורבן (עיד אל אדחא, Eid al-Adha). פקחי יחידת הפיצו”ח, ביחד עם מנהלת המעברים של יהודה ושומרון, מסייעים לתושבי הפזורה הבדואית לקיים את אחת ממצוות חג הקורבן שיחול ביום ו’ הקרוב, 27.11.2009, היא העברת בשר כתרומה, אל תושבי יהודה ושומרון.
חג הקורבן הוא חג מוסלמי, המציין את מועד קיום העלייה לרגל. הוא מתקיים בחודש האחרון בלוח השנה המוסלמי, ונמשך ארבעה ימים. אלו שמקיימים את החג בביתם, מקיימים טקס דומה לזה הנהוג באותו יום במכה, שעיקרו הקרבת טלה כקורבן והכנת בשרו למאכל בסעודת החג ולמתן תרומה לעניים.
לפני כ- 6 שנים יזמה יחידת הפיצו”ח של משרד החקלאות מפגש עם ראשי הקהילה הבדואית בדרום על מנת לסייע בהכוונה ובליווי של פעולות השחיטה והעברת הבשר לתרומה לנזקקים. מאז, מלווה היחידה את קיום מצוות החג מדי שנה.
חג הקורבן (Eid al-Adha, בערבית: عيد الاضحى, תעתיק מדויק: עיד אלאצֿחא), מכונה גם “החג הגדול”), הקרוב יחל, כאמור, ביום ו’, ולקראתו החלו ביום א’ האחרון בהעברת תרומות אל ישובי יהודה ושומרון.
במהלך כל השבוע מועברים ראשי בקר, צאן וגמלים וביום ו’ יועברו אך ורק אריזות בשר. יחידת הפיצו”ח והרופאים הווטרינריים של משרד החקלאות, נמצאים בשטח בעת פעולת השחיטה ומוודאים כי הפעולות מבוצעות כהלכה, תוך שמירה על היבטים בריאותיים וסניטריים נדרשים, על פי פקודת מחלות בעלי חיים.
כמו כן, אנשי המשרד מוודאים, כי התוצרת נארזת באריזות נקיות ומתאימות וכי הבשר מובל במשאיות עם קירור מתאים. ליווי של יחידת הפיצו”ח, ניתן לחוגגים עד לנקודות הקצה – מעברי הגבול, מהם מועברים בעלי החיים והתוצרת.
בשנת 2008, הועברו בסיוע של משרד החקלאות כ- 60 ראשי בקר, צאן וגמלים וכ- 45 טון בשר בקר וכבש, כתרומה של ישובי הפזורה הבדואית ליישובי יהודה ושומרון. השנה, נראה, כי הכמויות שיועברו יהיו אף גדולות יותר.
חשוב לציין, כי התרומות המועברות מתווספות לכמות של כ- 7,000 ראשי בקר שהועברו בשבועות האחרונים לעזה מישראל, תחת פיקוח וליווי של יחידת הפיצו”ח ושל מתאם החקלאות לעזה מטעם משרד החקלאות, ובסיוע מפקדת התיאום והקישור ארז.
נפתלי דדון, מנהל מרחב דרום ביחידת הפיצו”ח של משרד החקלאות; “באמצעות פעולותיה בשטח, מסייעת יחידת הפיצו”ח בהגנה על הציבור ובעלי החיים מפני מחלות בעלי חיים. שבוע אחד בשנה מקדישה היחידה לפעולות שמלבד השמירה מפני מחלות בעלי חיים, יש בהן בכדי לסייע בקיום מנהגי חג הקורבן עבור המגזר הבדואי בישראל”.
Add Comment