יעמוד, בראש משלחת של כ-20 אנשי עסקים ישראלים בכירים ◄ יערוך הערב (א’), מספר מפגשים מדיניים חשובים ◄ השר בן אליעזר: מקווה ששיחותיי הכלכליות והמדיניות, יוכלו להחזיר למסלול את היחסים החשובים בין ישראל לשותפתה האסטרטגית טורקיה
שר התמ”ת, בנימין (פואד) בן אליעזר, יוצא היום לשיחות מדיניות וכלכליות בטורקיה
שר התמ”ת, בנימין (פואד) בן אליעזר, ייצא היום (א’, 22.11.09) בערב, לשיחות הועדה המעורבת ישראל-טורקיה באיסטנבול ובאנקרה. במסגרת הביקור יערוך מספר שיחות מדיניות רמות-דרג.
השר בן אליעזר, יעמוד יחד עם נשיא התאחדות התעשיינים מר שרגא ברוש, בראש משלחת של אנשי עסקים ישראליים. ישתתפו במשלחת גם יו”ר לובי התעשייה בכנסת, ח”כ אלי אפללו, ומנכ”ל משרד התמ”ת, מר שרון קדמי.
בין חברי המשלחת העסקית; נשיא מועצת עסקים ישראל-טורקיה, מנשה כרמון; נשיא לה”ב, יהודה טלמון; נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה בישראל, יהודה אלחדף; סגן נשיא איגוד לשכות המסחר אריה זייף; נשיא לשכת סוכני הביטוח, אהוד (אודי) כץ; יו”ר ההסתדרות הרפואית בישראל, ד”ר ליאוניד אידלמן; נשיא איגוד המוסכים, לוי רונן; מנהל שיווק בחברת בדק (תעשייה אווירית), יהודה ווב; מנכ”ל תע”ש, אבי פלדר ומנהלת טורקיה בתע”ש, גילה בן עזרא; מנכ”ל כרמל אוליפינים, צ’ארלס שפר; מנהל האגף הבינלאומי בבנק הפועלים, קלמן שיף; מנכ”ל נטפים טורקיה, עופר עובד; מנכ”ל תגבור, אורית בנבנישתי; נציג חברת ZORLU בישראל, אורי אדלסבורג; מנכ”ל אתגר פתרונות אסטרטגיים ויזמות, איתן לסרי; מנכ”ל Yilmazlar Construction Group בישראל, ניסים גאיוס; מנכ”ל אישרא, רפי אלול; מנכ”ל M.P.I, משה רוזנשטיין; בעלי חברת סרפנטיין בע”מ, רעיה אלתגר; מנהל האגף לסחר חוץ בהתאחדות התעשיינים, דן קטריבס;
שר התמ”ת, מר בנימין (פואד) בן אליעזר, אמר לקראת יציאתו הערב, כי הוא מקווה ששיחותיו הכלכליות והמדיניות, יוכלו להחזיר למסלול את היחסים החשובים בין ישראל לשותפתה האסטרטגית טורקיה.
“לטורקיה, יש מקום מיוחד בליבי, וקשר מיוחד עם ישראל. כמעצמה אזורית ודמוקרטיה-מוסלמית, לטורקיה, יש את היכולת לגשר על הפערים בינינו לבין שכנינו ולהביא לכדי נורמליזציה ודו-קיום באזור”.
השר בן אליעזר, בירך על קיום שיחות הוועדה הכלכלית המעורבת, שמהווה גשר לשיתופי פעולה בין האומות; “אני יוצא עם משלחת של אנשי עסקים ישראליים מובילים, כדי להעמיק את הקשרים הכלכליים בין המדינות, ולהעביר מסר לעם הטורקי ולצמרת המדינית והכלכלית, כי ישראל, רואה ביחסים בין המדינות כחשובים מאוד”.
שרגא ברוש; “היחסים הכלכליים עם טורקיה, הינם יחסים בעלי חשיבות אסטרטגית
לדבריו; “ישראל וטורקיה הן שותפות סחר טבעיות, נהנות מקרבה גיאוגרפית, קשר היסטורי טוב וידידות בין העמים, ידידות שבאה לידי ביטוי במספר גדול של תיירים ישראלים הנוסעים לטורקיה בכל שנה. כלכלות שתי המדינות משלימות זו את זו במגזרים החשובים ביותר”.
נשיא התאחדות התעשיינים ויו”ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, מר שרגא ברוש, אמר, כי; “היחסים הכלכליים עם טורקיה, הינם יחסים בעלי חשיבות אסטרטגית לשתי המדינות בכלל ולסקטור העסקי בפרט ויש להמשיך ולשמר אותם ואף להעמיקם”.
לדברי ברוש, תורכיה ומדינת ישראל, הינן בעלות אינטרס עסקי מובהק בתחומים מגוונים, כמו; תשתיות, מים, תקשורת, חקלאות, אנרגיה, תוכנה, מו”פ וציוד רפואי וכימיקלים.
“שתי כלכלות משלימות אחת את השנייה ומסוגלות יחד, לפעול לא רק במישור הבילטראלי אלא גם שיתוף פעולה בארצות שלישיות”.
באיסטנבול, צפוי השר לפתוח סמינר עסקי משותף לחברות ישראליות וטורקיות וכן, ייפגש עם מספר חברות טורקיות מובילות הסוחרות עם ישראל. בעיר אנקרה ייפגש השר עם ראש הועדה המעורבת בצד הטורקי, שר ההגנה גונול, כמו גם עם שר החקלאות הטורקי, ובהמשך, ייערכו שיחות הועדה הכלכלית המעורבת.
ראש החטיבה הבינלאומית בתמ”ת ומנהל מינהל סחר חוץ, בועז הירש, מציין, כי הוועדה הכלכלית המעורבת, מתכנסת בדרך כלל אחת לשנה או יותר, על פי בקשת אחת המדינות. “הוועדות הכלכליות מתכנסות לסירוגין בישראל ובתורכיה, כשהשנה תתקיים הוועדה בטורקיה.
בועז הירש: להסיר חסמי סחר לא רשמיים
הוועדה הכלכלית המעורבת היא מנגנון בילטראלי, אשר תפקידה ליצור דיאלוג בין המדינות בנושא סחר על מנת לשפר את הסחר בין המדינות ולהסיר חסמי סחר לא רשמיים אשר מפרים את התחרות לטובת היצרן המקומי.
חסמי סחר, עשויים להיות בדיקות יוצאות דופן בכניסת סחורה למדינה, דרישות רגאלוטוריות חמורות באופן לא הגיוני או רק כלפי אחת המדינות ועוד”.
ישראל, מקיימת ועדות מעורבות עם מספר רב של מדינות במסגרת סיוע ליצואן הישראלי.
הנספח המסחרי של משרד התמ”ת באיסטנבול, מר דורון אברהמי, אמר, כי; “טורקיה היא אחת משותפות הסחר הגדולות והחשובות של ישראל. היקף הסחר בכלל והיצוא הישראלי בפרט, גדלו בשנים האחרונות באופן משמעותי.
מאז כניסתו לתוקף של הסכם הסחר החופשי עם טורקיה בשנת 1997 ועד היום גדל הסחר באופן מרשים; היבוא מטורקיה, עלה מרמה של כ-250 מיליון $ בשנת 1996 לכמעט שני מיליארד דולר אשתקד, והיצוא לטורקיה עלה מכ-200 מיליון $ בשנת 1996 לכ-1.56 מיליארד דולר בשנת 2008”.