זאת כחלק ממחאת החקלאים על אי עמידתה של הממשלה בהסכמים עימם להבאת עובדים לחקלאות ◄ הירקות לא נשפכו על כביש הערבה והועברו עפ”י בקשת עמותת “מאיר פנים” מדימונה לטובת נזקקים
מחאת חקלאי הערבה: 100 טרקטורים שיבשו התנועה ואח”כ תרמו 400 טון ירקות לנזקקים
חקלאי הערבה התיכונה, שיבשו היום (חמישי) את התנועה על כביש הערבה, תוך התנהלות של 100 טרקטורים במהירות נמוכה על הכביש. השיירה הארוכה התנהלה באיטיות מצומת חצבה וצומת פארן לכיוון מרכז ספיר. ההפגנה הינה חלק ממחאת חקלאי הערבה, על אי עמידתה של הממשלה בתנאי ההסכם שחתמה עליהם עם החקלאים להבאת עובדים תאילנדים לחקלאות.
בערבה התיכונה, חסרים מעל 600 עובדים תאילנדים לחקלאות, כאשר החקלאים נמצאים בעונת קטיף הפלפלים לייצוא.
למרות תמיכת הציבור והבטחת שרי הממשלה, לטיפול בנושא הקריטי לכלכלת החקלאות בערבה ובשאר חלקי הארץ, השמיים נותרו סגורים להבאת עובדים תאילנדים לחקלאות, חלה והפלפלים המיועדים לייצוא, נרקבים, בשדות והמצב הכלכלי נפגע.
חיים חבלין: ישובי הספר, אינם בראש מעייניה של ממשלה העסוקה בנסיעות שריה לחו”ל ע”ח הציבור
חיים חבלין, יו”ר ועדה חקלאית ערבה תיכונה, אמר בהפגנה, כי הוא מזכיר לממשלה, כי חקלאי הערבה, אינם מבקשים תמיכה או נדבה, אלא עמידה בהסכמים להבאת ידיים עובדות לחקלאות, כפי שהתחייבה, וכי לא ייתכן שהמצב הקשה וההסכם החתום, והמלצות וועדות שהממשלה, מינתה, יזכו להתעלמות;
“על הממשלה, להחליט אם רצונה בפריפריה, באזורים המכניסים מיליוני שקלים לקופת המדינה, כנראה שלא, וישובי הספר, אינם בראש מעייניה של ממשלה העסוקה בעיקר בנסיעות שריה לחו”ל על חשבון הציבור.
ממשלה, שאינה עומדת בהתחייבויותיה לאזרחיה ומכשילה ביודעין את חקלאי הערבה, היושבים במרחק מאות ק”מ ממרכז הארץ, מיישבים ומטפחים את השממה, ממשלה כזו, ראוי שתשאל עצמה שאלות נוקבות לגבי סדרי העדיפות שלה” – אמר חבלין בהפגנה.
בהמשך לפניית עמותת “מאיר פנים” מהעיר דימונה, לא נזרקו הירקות על הכביש אלא הובאו ע”י החקלאים לטובת נזקקים.
הקשר בין חקלאי הערבה לעמותות הנזקקים בכל ערי הדרום והארץ, מתקיים לאורך השנה. חקלאי הערבה, התיכונה תורמים 400 טון ירקות בשנה, לנזקקים, כמו גם תרומות של מזון, ביגוד ועוד.
הירקות של חקלאי הערבה מועברים לטובת נזקקים- בדימונה
השבוע, התקיים כנס תמיכה של 50 חברות כלכליות במאבק חקלאי הערבה התיכונה. ראשי התעשייה הקשורה לחקלאות בערבה, חרדה מנפילת ענף החקלאות בערבה התיכונה, אשר תפגע בשרשרת כלכלית של מובילים, תעשיות הפלסטיק, זרעים השקיה ועוד.
בין החברות שהגיעו לתמוך במאבק: נטפים, גניגר, מגדלי ערבה, המשביר לחקלאי, זרעים גדרה, ביו בי, חישתיל, מגדלי הערבה, הגרעין, סקאל ישראל, ברמד, א.ב.זרעים, קדם הדרים, SPM, פלסגד, פולישק, ארץ אגרו, כרמל מערכות, דורות, אברהם מכלוף, טיב-שתיל, אור-פרש, שחם-גבעת עדה, דולב, סולי אורקה, מרססי דגניה ועוד.
60% מהייצוא הטרי החקלאי של מדינת ישראל, מגיע מהערבה התיכונה. היבול, האמור להיקטף לייצוא עומד על יותר מ- 100,000 טון, הנמצאים בשלב זה בסכנת חיסול, באין ידיים עובדות לקטיף!
Add Comment