Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מרק פטריות ועצמות בקר

0
0
מרק פטריות ועצמות בקר

פטריות משמשות בתעשיית המזון. השמרים, המשמשים להתפחת הבצק באפיית לחם ומוצרי מאפה אחרים. עובשים, אשר בדרך-כלל מעידים על התיישנות וריקבון של מזון, מצורפים למרות זאת לגבינות רבות ומקנים להן טעם ייחודי.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הפטריות משמשות כמקור לתעשיית התרופות, בייחוד לתרופות אנטיביוטיות. הפטריות מוזכרות בתלמוד ביחד עם הכמהין.

לפי הגדרת הגמרא הן דבר ש”אינו נזרע ומצמיח” ואינו יונק מהארץ, אלא מהאוויר. הן אינן חייבות בתרומות ומעשרות וברכתם שהכל.

חומרים:
(ל-6 מנות)

אופן ההכנה:

לבשל את העצמות עם הגזר, הבצל, השום, הסלרי, פטרוזיליה, פלפלת, מלח ומים כ-3 שעות. להוסיף מדי פעם מים כדי לשמור על הכמות היסודית. לסנן.

לקצוץ את 2 הבצלים ולהשחים בשמן. להוסיף את הפטריות כשהן רחוצות וחתוכות. לערבב ולבשל דקות אחדות.

להוסיף את הקמח ולערבב. להמשיך לבשל כמה דקות.

להוסיף את המרק המסונן ולוודא שיש יותר מ – 7 כוסות. במידת הצורך להוסיף מים.

לערבב היטב כדי למנוע גושים ולהרתיח כ-10 דקות.

לחמם בכלי נפרד את הברנדי. להדליק בזהירות וכאשר האש כבתה להוסיף פטרוסיליון קצוץ.

באדיבות אתר מועצת הירקות.

מבוא לפטריות מתוך ויקיפדיה.

תגובות
0
0



Exit mobile version