השר בן אליעזר: היתרונות המשמעותיים הנובעים מהסכם שכזה – הורדת עלויות ע”י הפחתת מספר הבדיקות וההסמכות, ייצוא בזמן מהיר יותר ע”י צמצום הליכי בירוקרטיה, הגדלת הייצוא, השקעת רווחים חוזרים במחקר ופיתוח, הגדלת הייצוא והרחבת שווקים ומציאת שווקים חדשים
שר התמ”ת, נפגש עם שר התעשייה של קנדה כדי לקדם, הסכם MRA בתחום התקשורת
שר התמ”ת, מר בנימין (פואד) בן אליעזר, נפגש אתמול עם שר התעשייה של קנדה, מר טוני קלמנט (Tony Clement), על מנת לדון בהתקדמות הסכם MRA (Mutual Recognition Agreement) בתחום התקשרות.
בפגישה הבהירו, הצדדים, כי הם מקדמים בברכה את תחילת המגעים, וכעת סלולה הדרך לקיום דיונים מקצועיים על ידי הדרגים המוסמכים לכך ולחתימה אפשרית על ההסכם.
יצוין, כי החל משנת 2002, נמצאת מדינת ישראל, במגעים לקראת הסכם MRA) Mutual Recognition Agreement) בתקשורת עם קנדה ו-ארה”ב. לאחרונה, עם קבלת המנדט מבית הנבחרים הקנדי, לנהל מו”מ בנושא עם ישראל, הבשילו התנאים להתקדמות משמעותית בהסכם.
הנספח המסחרי של משרד התמ”ת בקנדה, יונתן לוי, מציין, כי; “הסכם MRA בתקשורת הוא הסכם הכרה הדדית בין שני צדדים או יותר, הקובע, כי תהליכי הרגולציה והתקינה בכל אחד מין הצדדים מקובלת על כולם. כלומר, כל צד בהסכם מצהיר, כי: ציוד התקשורת אשר מיוצר בצד השני; הרכבו, הליך יצורו, המעבדות הבודקות ומסמיכות אותו ומתן ההיתרים ליצואו עומד בסטנדרטים ובמבחנים של הצד/הצדדים האחרים. לאחר ביצוע ההסכם, הצד המייצא מבצע בחינה והסמכה של הציוד פעם אחת בסמוך לשלב הייצור ואז מייצא ללא בחינה והסמכה נוספת בצד המייבא”.
שר התמ”ת, מר בנימין (פואד) בן אליעזר, אמר, כי; “היתרונות המשמעותיים הנובעים מהסכם שכזה בטווח הקצר: הורדת עלויות על ידי הפחתת מספר הבדיקות וההסמכות, ייצוא בזמן מהיר יותר על ידי צמצום הליכי בירוקרטיה, הגדלת הייצוא. בטווח הארוך; השקעת רווחים חוזרים במחקר ופיתוח, הגדלת הייצוא והרחבת שווקים, מציאת שווקים חדשים”.
בחינת ההסכם בישראל, העלתה, כי הוא עלול להטיב באופן משמעותי עם “תעשיית התקשורת” בישראל, הן בתחום שדרוג תקני הבדיקה וההסמכה במעבדות הישראליות והן בשדרוג נתוני ייצוא הטלקומוניקציה לאותן מדינות. עד כה, לפי נתוני 2008, ייצוא מוצרי התקשורת לארה”ב עמד על 841.7 מיליוני דולרים ו כ- 48 מיליון דולר לקנדה. נתונים אלו, צפויים לגדול משמעותית עם כניסת ההסכם לתוקף.
יונתן לוי, מוסר, כי בתאריך ה- 13 בדצמבר 2009, תתקיים הועדה הכלכלית המעורבת בנושאי סחר ישראל-ארה”ב, ובה הסכם ה- MRA בתחום התקשורת, עתיד להיות אחד הנושאים המרכזיים.
במהלך שלושת הרבעונים הראשונים לשנת 2009, עמד סך היצוא הישראלי לקנדה על-סך של 12.25 מיליארד דולר (ירידה של 14% מהתקופה המקבילה אשתקד).
במהלך שלושת הרבעונים הראשונים לשנת 2009, עמד סך היבוא מקנדה לישראל על-סך 5.31 מיליארד דולר (ירידה של 26% מהתקופה המקבילה אשתקד).
Add Comment