שופט, ביהמ”ש העליון, סלים ג’ובראן, דחה העתירה, וקבע, כי משרד הבריאות, ערך מאזן שיקולים בין התועלת הצומחת משימוש במי קולחים והסיוע בהתמודדות עם משבר המים במדינה, לבין סיכונים שעלולים להיגרם לבריאות הציבור.
ביהמ”ש העליון: מושב ביצרון לא ישתמש במי קולחים לחקלאות
ביהמ”ש העליון, קבע, כי החלטת משרד הבריאות, שלא לאפשר למושב ביצרון לעשות שימוש במי קולחים לצרכים חקלאיים הינה החלטה סבירה. מי קולחים, הינם מי שופכין אשר עברו טיפול והליכי טיהור שיש בהם כדי להקטין, אך לא להפיג, את הסיכון הבריאותי הנשקף מהם.
חברי מושב ביצרון, מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע”מ, טענו, כי עקב קיצוץ במכסות המים הנקיים (שפירים) שהוקצו למושב, פנו למשרד הבריאות בבקשה, כי יאשר שימוש במי קולחים, תוך עמידה בקריטריונים שנקבעו לעניין שימוש מסוג זה.
עוד ציינו, אנשי ביצרון, כי המשך הקיצוץ ב-מכסות המים, עלול להוביל לעקירת המטעים ופגיעה קשה בפרנסת חברי המושב.
משרד הבריאות, טען מנגד, כי כגוף האמון על השמירה על בריאות הציבור, עשה שימוש בסמכויותיו למניעת חשיפה מסוכנת של הציבור ל-מי קולחים.
כמו כן, טען, כי המושב (בצרון), עשה דין לעצמו, על ידי כך שהרכיב צינורות למי קולחים בניגוד להוראות המשרד.
כבוד השופט ג’ובראן, דחה את העתירה, וקבע, כי משרד הבריאות, ערך מאזן שיקולים בין התועלת הצומחת משימוש במי קולחים והסיוע בהתמודדות עם משבר המים במדינה, לבין סיכונים שעלולים להיגרם לבריאות הציבור.
תפקידו של המשרד הוא לקבוע כללים לשימוש במי קולחים, לפקח ולאכוף את כללים אלו, משכך, רשאי המשרד, להחליט שלא להתיר השימוש ב-מי הקולחים והחלטתו במקרה זה היא סבירה.
• ב”כ העותרים: עו”ד אסף הדסי
• ב”כ המשיבים: עו”ד מיכל פרידלנדר
לפסק הדין בעניין בצרון נ’ משרד הבריאות
__________
הובא אתר המשפט הישראלי “פסק-דין”
Add Comment