Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

משרד החקלאות: תושב טבריה, הורשע בביצוע עבירות של הרעלת המים והדגים בכנרת

0
0

הרעלת מים ודגים בכנרת היא עבירה המסכנת את הציבור הרחב ואת אוכלוסיית הדגים ההולכת ומתמעטת בכנרת. הכרעת הדין ניתנה גם בגין עבירות רבות של ביצוע פעולות דיג ללא רישיון וביצוע פעולות דיג באזורים שלא הותרו לכך

משרד החקלאות: תושב טבריה, הורשע בביצוע עבירות של הרעלת המים והדגים בכנרת

בית משפט השלום בעיר בית שאן, בראשות השופטת עיריה מרדכי, הכריע בסוף השבוע את דינו של ערן אסייג, אשר ביצע הרעלה של מים ודגים בכנרת ואשר נתפס פעמים רבות בביצוע פעולות דיג ללא רישיון ובביצוע פעולות דיג באזור אסור לדיג. עד היום, כמעט ולא בוצעו הרשעות מסוג זה על ידי בית המשפט, היות ומדובר בטענה שקשה מאוד להוכיחה כי ההרעלה מתגלה לרוב רק זמן מה לאחר המעשה. מנגד, מדובר בעבירה חמורה ביותר, המהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור, פגיעה באיכות מי הכנרת ופגיעה באוכלוסיית הדגים ההולכת ומתמעטת.

במהלך שנת 2006, נתפס ערן אסייג, בשישה מקרים שונים של ביצוע פעולות דיג לא חוקיות, בעקבותיהן הוגשו נגדו ששה כתבי אישום בשנה זו. כתבי האישום, מייחסים לנאשם חמש עבירות של דיג ללא רישיון דיג וחמש עבירות של דיג מסירה שאינה בעלת רישיון.

בנוסף, יוחסו לנאשם בכתבי האישום שלוש עבירות של דיג בשטח הבטיחה בכנרת בתקופת הקינון וההטלה, שהיא תקופה בה הדיג באזור זה הנו אסור בתכלית, בהוראת מנהל אגף הדיג במשרד החקלאות, מתוך מטרה להגן על אוכלוסיית הדגים המתפתחת באזור זה.

כתב האישום החמור ביותר מייחס לנאשם את עבירת הרעלת המים והדגים בכנרת, אשר בוצעה בתחילת חודש אפריל 2006, והמהווה הפרה של פקודת הדיג ושל חוק המים. לעבירה זו התווסף אישום בגין שיבוש הליכי חקירה ומשפט.

במסגרת משפטו של אסייג, הוכיח, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, כי הנאשם, אכן ביצע את ההרעלה, על אף שלא נתפס במהלך ביצוע העבירה. המקרה החל כאשר פקחי אגף הדיג וחקלאות מים של משרד החקלאות, קיבלו דיווח על חשד להרעלת דגים בכנרת, בעקבות התנהגות חריגה של מאות דגים באזור מסוים. פקחי המשרד, הגיעו למקום באופן מיידי ולקחו דגימות של דגים למעבדה.

תוצאות הבדיקה, הוכיחו ללא כל צל של ספק, כי הדגים והמים הורעלו בחומר שנקרא; אנדוסולפן, שהופיעו בריכוז גבוה בהרבה מהרגיל. בעוד שלרוב הריכוז הוא אפסי ונמצא ברמה של בין 1 ל- 7 PPH, בדיקות המעבדה מצאו רמה של למעלה מ- 300 PPH.

פעולות דיג ללא רישיון אישי וללא רישיון לסירה הנו 3 חודשי מאסר בפועל

שעות ספורות לאחר גילוי ההרעלה, תפסו פקחי אגף הדיג וחקלאות מים את עובדיו של אסייג בסמוך לאזור ההרעלה, כשהם מוציאים את רשתו מהמים ובה שלל רב של כ- 300 ק”ג דגי אמנון, כמעט פי 4 מממוצע השלל לסירת דיג באזור זה! הפקחים, החלו לתשאל את העובדים ואלו הזעיקו למקום את ערן אסייג.

הנאשם, הגיע בבהילות, החל לצעוק על הפקחים והורה לעובדים לשפוך דלק על שלל הדגים, בניגוד להנחיות הפקחים להעביר אליהם את הסירה ואת השלל. אסייג, ברח עם סירתו ועם הדגים המורעלים והמזוהמים בדלק ללב ים, שם שפך את התכולה.

עוד נקבע במסגרת הכרעת הדין, כי ערן אסייג, ביצע חמש עבירות של דיג ללא רישיון אישי, ארבע עבירות של דיג ללא רישיון לסירה ושתי עבירות דיג באזורים האסורים בדיג. עבירות אלו, מהוות פגיעה חמורה באוכלוסיית הדגים, הנמצאת בהתמעטות גוברת. עבירות אלו, פוגעות הן באוכלוסיית הצרכנים שנאלצים לרכוש דגים במחירים גבוהים יותר והן באוכלוסיית הדייגים שנפגעת פרנסתם.

כב’ השופטת עיריה מרדכי, קבעה, כי דיון טיעונים לעונש, יתקיים במהלך חודש דצמבר, ולאחריו ייגזר דינו של הנאשם. העונש על עבירות הרעלת דגים, ביצוע פעולות דיג ללא רישיון אישי וללא רישיון לסירה הנו 3 חודשי מאסר בפועל או קנס בגובה של 12,900 ₪, בגין כל אחד ואחד מהמקרים.

לדברי משרד החקלאות, הכרעת דין זו היא בעלת חשיבות גבוהה במיוחד היות והרעלת דגי הכנרת, מהווה סכנה חמורה לבריאות הציבור ולהמשך התפתחות הדגה וענף הדיג כולו. ההכרעה, מראה, כי ניתן לגזור את דינו של אדם בביצוע הרעלות, במידה ויש ראיות מספקות לכך, גם אם לא נכחו פקחים בשטח בשעת המעשה.

ת”פ 117-07

תגובות
0
0



Exit mobile version