צעירים שחלו במחלת סרטן, מתמודדים עם קשיים שלא מסתיימים עם ההחלמה הפיזית. הפעילות המשותפת מעניקה סוג של תמיכה הדדית שרק מי שהיה שם יכול להעניק.
כ-30 צעירים מחלימים ממחלת סרטן צולחים יחד את הכנרת
חברי קבוצת “יוצאים לחיים” של האגודה למלחמה בסרטן בשיתוף עם “רוח טובה”, נפגשו היום (חמישי), ובנו רפסודות ויחד, יחצו ביום שישי את הכנרת. כל המשתתפים, בני 20-30 שהחלימו ממחלת סרטן. בשעה זו, מופיע בפני החברים אוהד חיטמן, בוגר הקבוצה.
קבוצת “יוצאים לחיים” קמה באגודה למלחמה בסרטן, כקבוצת תמיכה לצעירים וצעירות בשנות העשרים לחייהם, שחלו במחלת הסרטן ואשר יחד מתמודדים עם היום-יום שאחרי היציאה מבתי החולים ותהליך ההחלמה. הקבוצה מהווה את בסיס ההשראה, הכוח והתמיכה החשובים כל כך בתהליך החזרה לחיים “רגילים” של צעירים, שמחלת סרטן, פגעה בהם בתחילת חייהם הבוגרים; בשנות התיכון, השרות הצבאי או תוך כדי לימודים באוניברסיטה.
מנחות האגודה למלחמה בסרטן, מלוות את הקבוצה במשך כ-10 מפגשים קבוצתיים ובהמשך, נפתח מעגל פעילות שמתקיים בליווי מתנדבים מסורים ונמשך לאורך כל השנה. בין פעילויות הקבוצה הבולטות; טיולי ג’יפים, מסע שייט אקטיבי, אירועים שונים ופעילות התנדבותית למען הקהילה.
היום (חמישי), אחר הצהריים, נפגשו חברי הקבוצה לחוויה המסורתית, המשלבת כוחות טבע וכוחות נפש: הם נפגשו בחוף חוקוק והתחילו בבניית רפסודות. בהמשך, ייהנו מארוחת ערב ושירה בציבור עד לשעות הקטנות של הלילה. מחר, יום שישי, יסיימו את בניית הרפסודות וכשהרוח המערבית תחל לנשוב, יצאו להפלגה לכיוון חוף דוגית ויצלחו את הכנרת.
צעירים שחלו במחלת סרטן, מתמודדים עם קשיים שלא מסתיימים עם ההחלמה הפיזית. הפעילות המשותפת מעניקה סוג של תמיכה הדדית שרק ’מי שהיה שם’ יכול להעניק.
“הרפסודיה היא אבן דרך עוצמתית לקבוצה שמביאה תמיכה מהמקום הכי פשוט, מהחיבור של היחיד לביחד לאורך השנים אנו רואים את העוצמה שמאפשרת הקבוצה למשתתפים בה. זוהי קבוצה שיוצרת תמיכה, כאשר כל משתתף מביא את סיפורו האישי ואת החוויות האישיות שלו מהדרך.
המראות בקבוצה משקפות, תומכות, מאפשרות שיח שלעיתים אינו מתאפשר לצעירים עם חברים, הורים או בני זוג. המפגש של היחיד כחלק מקבוצה נותן מרווח להתבוננות וצמיחה והפעילות בטבע מחברת את החולשה עם העוצמה”.
שייט הרפסודיה התאפשר באדיבות חברת “פרטנר תקשורת” שעובדיה אף מתנדבים בתפעול האירוע.
המעוניינים להצטרף לקבוצה מוזמנים לפנות למחלקת שיקום של האגודה למלחמה בסרטן. לפרטים נוספים לציבור הרחב ניתן לפנות ל”טלמידע” ב-אגודה למלחמה בסרטן, טלפון; 1-800-599-995 או במייל: yotzimlachaim@gmail.com
Add Comment