בנקים

המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו: המערכת הבנקאית בישראל יציבה ואיתנה

0
0

המפקח, הדגיש, כי בנק ישראל, אחראי כלפי בעלי המניות, בעלי הפיקדונות והציבור הרחב וכי הדרך להבטיח את אמון הציבור במערכת הבנקאית היא, בין היתר, באמצעות שימוש בפרקטיקות מיטביות של ממשל תאגידי ◄ עיקר דברי המפקח בכנס בוגרים באוניברסיטת תל אביב
המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו: המערכת הבנקאית בישראל יציבה ואיתנה
המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו: המערכת הבנקאית בישראל יציבה ואיתנה

המפקח על הבנקים, מר רוני חזקיהו, נשא אמש דברים בכנס בוגרי הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב בנושא המערכת הבנקאית בישראל בעידן באזל 2. המפקח, ציין, כי לקחים העולים מבחינתו של המשבר העולמי מצביעים על כשלים בפיקוח וברגולציה הפיננסית, במשמעת השוק, בהתנהלות המשקיעים ובניהול הסיכונים על ידי הגופים הפיננסיים.

ביחס למערכות בנקאות בעולם, המערכת הבנקאית בישראל, היא יציבה ואיתנה. ניתן לייחס יציבות זו להתפתחויות החיוביות במשק הישראלי בשנים קודמות, לשמרנותה היחסית בפעולותיה ולפיקוח ההדוק המושת עליה. יציבות זו מהווה גורם מכריע בשמירה על חוסנו של המשק הישראלי בעת הזו.

אימוץ הוראת “באזל 2″ בישראל שנקבע לסוף שנת 2009, צפוי לשדרג את מערכת הבנקאות בישראל ואת הפיקוח על הבנקים ויתאים את עבודתם לסטנדרטים בינלאומיים מקובלים.

הוראת באזל 2, בנויה מ- 3 נדבכים;

• הראשון – קביעת דרישות הון מזערי בגין סיכון אשראי, סיכון תפעולי וסיכון שוק.
• השני – קביעת דרישת הון משלימה בהתחשב בפרופיל הסיכונים והבקרות של התאגיד הבנקאי.
• השלישי – שמירה על משמעת שוק באמצעות קביעת סטנדרטים לדיווח וגילוי.

יישום המלצות אלו יגביר את הקשר שבין ההון שעל הבנק להחזיק כנגד סיכוניו לבין חוסנם ויעילותם של תהליכי ניהול הסיכונים והבקרות הפנימיות.

על רקע התפתחות המשבר מקבל הנדבך השני ב”באזל 2”, העוסק במערך ניהול הסיכונים, הממשל התאגידי והבקרות, משנה חשיבות. במסגרת זו, נדרשים התאגיד הבנקאי והפיקוח על הבנקים לקיים תהליכים לבחינת נאותות ההון המוחזק ע”י התאגיד הבנקאי.

בין היתר נדרש הפיקוח על הבנקים, לקבוע האם ההון של התאגיד הבנקאי, הולם את חשיפותיו לסיכון, תוך התחשבות במסגרת הממשל התאגידי.

המפקח, הדגיש, בדבריו, כי לבנק ישראל, אחריות כלפי בעלי המניות, בעלי הפיקדונות והציבור הרחב וכי הדרך להבטיח את אמון הציבור במערכת הבנקאית היא, בין היתר, באמצעות שימוש בפרקטיקות מיטביות של ממשל תאגידי.

עוד ציין, המפקח חזקיהו, כי בהתאם לעקרונות באזל 2 ממשל תאגידי – איתן, מהווה יסוד חיוני לתפקוד בטוח ונאות של התאגיד הבנקאי ועלול להשפיע על פרופיל הסיכון של התאגיד הבנקאי אם אינו מיושם ביעילות.

בעקבות לקחי המשבר וכחלק מאימוץ באזל 2, מקדם הפיקוח על הבנקים עקרונות נאותים לממשל תאגידי במערכת הבנקאית בישראל.

במסגרת זו, עוסק הפיקוח על הבנקים במספר סוגיות מרכזיות וביניהן;

• עבודת הדירקטוריון – בהיותו הנושא באחריות העליונה לפעולותיו ולאיתנותו הפיננסית של התאגיד הבנקאי.
• מנהל סיכונים ראשי וחשיבות קיומה של פונקצית ניהול סיכונים בלתי תלויה ואפקטיבית לשמירת תרבות ניהול סיכונים נאותה, רחבה וחוצת גבולות.
• מדיניות תגמול – כחלק מהטיפול בתמריצים שעודדו את הבנקים לנטילת סיכונים עודפים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן