במחצית הראשונה של שנת 2009 ביקורו בישראל 1.2 מיליון תיירים ◄ שר התיירות, סטס מיסז’ניקוב: יש לפתור בדחיפות את משבר התעופה עם רוסיה, העלול להביא לקריסת התיירות הנכנסת מרוסיה ולאובדן הכנסות של מאות מיליוני שקלים בשנה
שר התיירות: נמשכת הירידה בתיירות הנכנסת, 20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד
שר התיירות, סטס מיסז’ניקוב, דן אמש (ג’) עם שר התחבורה, ישראל כץ, בדרכים לפתרון משבר התעופה החמור בין ישראל לרוסיה. בשלב זה, מסרבת רשות התעופה הרוסית לשמור על עקרון ההדדיות ולאפשר לחברות תעופה ישראליות לבצע טיסות לרוסטוב, סוצ’י וקרסונדאר שברוסיה. עמדה זו עלולה להביא לביטולן של טיסות בקווים נוספים בין רוסיה לישראל ובכך, לפגיעה בתיירות הנכנסת ולאובדן הכנסות, הנאמדות במאות מיליוני שקלים בשנה מתיירות זו.
השר מיסז’ניקוב, צפוי לשוחח במהלך היום בנושא גם עם עמיתו הרוסי, שר התיירות, הספורט ויוזמות הנוער, ויטלי מוטקו, עימו נפגש לפני כשלושה שבועות, עת ביקר ברוסיה. השר מיסז’ניקוב, ידגיש, בשיחתו, כי בשל דחיפות וחשיבות הנושא והחשש, כי מצב זה עלול להוביל למשבר תיירותי ותעופתי חמור בין המדינות, יש לפעול יחדיו למציאת פתרון בהקדם.
יש להדגיש, כי רוסיה, הפכה בשנים האחרונות למדינת המקור השנייה בגודלה לתיירות לישראל. פעולות משרד התיירות להגברת תנועת התיירות מ-רוסיה, בראשן ביטול חובת הוויזה לתיירים מרוסיה והעמדת תקציב השיווק על 12 מלש”ח בשנת 2008, הביאו 360,000 תיירים מרוסיה לבקר בישראל בשנה זו (ההכנסה של 280 מיליון דולר לקופת המדינה).
על אף המשבר הכלכלי העולמי, התיירות לישראל מרוסיה לא נפגעה ולכן בשנתיים הקרובות, 2010-2009, ימשיך המשרד בפעולות שיווק בתקציב של כ-50 מלש”ח.
מיסז’ניקוב, ישוחח עם עמיתו הרוסי, שר התיירות, ויטלי מוטקו על המצב
במקביל, נמשכת הירידה בתיירות הנכנסת לישראל: במחצית הראשונה של שנת 2009, הגיעו לישראל 1.2 מיליון מבקרים, ירידה של 20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד וגידול של 15% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2007. למעלה ממיליון מהם היו תיירים (ירידה של 18%) ו-133,500 מבקרי יום (ירידה של 35%).
על פי נתוני הלמ”ס, בחודש יוני לבדו, ביקרו בישראל 208,000 תיירים– ירידה של 13% לעומת יוני אשתקד (240,000) וגידול של 16% לעומת יוני 2007 (180,000).
שר התיירות, ח”כ סטס מיסז’ניקוב (סיעת “ישראל ביתנו”); “הפעולות המיידיות והאינטנסיביות בהן נקט משרד התיירות, לשימור פעילות גורמי התיירות ותנועת התיירות לישראל, הצליחו למתן את הירידה בתיירות הנכנסת.
הגדלת תקציב השיווק לכדי 500 מיליון שקלים לשנתיים ואי ביטול הפטור ממע”מ על שירותי תיירות, יסייעו לתעשיית התיירות להתגבר על השפעות המשבר הכלכלי ולהמשיך בתרומה החשובה למשק, בהכנסות ובתעסוקה בייחוד בפריפריה”.