רעידת אדמה

רעידת אדמה קלה הורגשה אמש בצפון ארץ ישראל

0
0

מוקד הרעש בלבנון, מערבית למושבה מטולה ◄הרעש היה בעוצמה של 3.2 בסולם ריכטר והוא הורגש באזורים בצפון ארץ ישראל ◄ אין כל דיווח על נזק או נפגעים ◄ רשימת רעידות אדמה בולטות בישראל
רעידת אדמה קלה הורגשה אמש בצפון ארץ ישראל
רעידת אדמה קלה הורגשה אמש בצפון ארץ ישראל

מוקדנית המכון הגיאופיסי לישראל (מג”י), מסרה הלילה לפורטל Kan-naim, כי אמש (שישי), בשעה 21:21, התרחשה, על פי המכון, רעידת אדמה המוגדרת חלשה באזור לבנון מערבית למושבה מטולה, בדרגה 3.2 על פי סולם ריכטר. מדיווחי אזרחים, בצפון הארץ, עולה, כי בשעה 21:21, רעדה האדמה תחת רגליהם במשך מספר שניות. הרעש הורגש היטב בקומות הגבהות של הבתים בעיר נהריה ובמספר ישובים בגליל המערבי.

במוקדי החירום של מד”א או של משטרת ישראל לא דווח על קריאות בנושא ולא דווח על כל נפגעים או נזק או כתוצאה מרעידת האדמה הקלה.

יצוין, כי הרעידה האחרונה 01.07.2009, שהורגשה בארץ קלות בארץ ישראל, באזור הערים: ראשון לציון והעיר פתח תקוה, אירעה ליד האי כרתים, בעוצמה חזקה.

בחודש אפריל, שנה זו, שוב רעידת אדמה קלה את צפון הארץ, בצהרי היום (14:03), מהעיר חיפה ועד קרית שמונה. מוקד הרעש היה כ-10 קילומטרים מערבית לקרית שמונה בשטח לבנון.

המכון הגיאופיזי, קבע, כי עוצמת הרעש אשר נרשמה 4.2 דרגות בסולם ריכטר. לא היו נפגעים או כל נזק. לפני כשנה וחצי (15.02.2009), הורגשה בעוצמה של 5.3 בסולם ריכטר בכל רחבי ארץ ישראל – מן הדרום ועד הצפון. כאשר המוקד היה באזור שצפונית -מזרחית לעיר צור שבארץ לבנון, הורגשה ברוב ארץ ישראל, ו-סוריה. לא נרשמו נפגעים בנפש ולא נזקים למבנים. לפי הרישומים, הייתה זו רעידת האדמה הנחשבת למן החזקות ביותר בעשור האחרון בארץ.

◄ רעידות אדמה בישראל

בשל העובדה, כי ארץ ישראל ממוקמת על מפגש של שני לוחות טקטונים, הקרוי; השבר הסורי אפריקני, היא מועדת לפורענות. רעידות אדמה רבות התרחשו בזמן העתיק, אחת מוזכרת בספר עמוס ב-תנ”ך ובעקבותיה נאלץ המלך עוזיה לשפץ את הנזקים שנגרמו לבית המקדש הראשון.

רעידה משנת 31 לפנה”ס גבתה כ-30,000 קורבנות בנפש לפי יוסף בן מתתיהו, רעידת אדמה, אחרת החריבה את העיר בית שאן בתקופה הביזנטית.

▼ רשימת רעידות אדמה בולטות בישראל:

• 785 לפנה”ס – רעידת אדמה בממלכת יהודה המתועדת בתנ”ך (עמוס א,א).
• 31 לפנה”ס – רעידת אדמה שמוקדה היה כנראה יריחו. התרחשה בעיצומו של קרב אקטיום, בשנת מלכותו השביעית של הורדוס. נזקים בקומראן.
• 749 – רעש שביעית: ארמון הישאם ליד יריחו נהרס עם הערים סוסיתא, טבריה, בית שאן, סרטבה וחצור, נזקים בירושלים.
• 1033 – 1034 – העיר רמלה נהרסת. נזקים בירושלים וביריחו, צונאמי בעכו.

המוכנות האזרחית בישראל לרעידות אדמה, הינה נמוכה

• 1160 – מנזר יוחנן המטביל ליד יריחו ומנזר אליאס ליד ירושלים נהרסים.
• 1267 – מי הירדן, חדלים לזרום בגלל התמוטטות חוואר הלשון. מבצר נמרוד נפגע.
• 1546 – רעידת אדמה בשבר הירדן (גשר אדם). צונאמי קשה בים המלח, וצונמי בעיר טריפולי. נזקים קשים בירושלים, חברון, שכם, רמלה, עזה ודמשק.
• 1759 – רעידת אדמה בבעל-בק בלבנון.
• 23 במאי 1834 – נזקים בירושלים, בית לחם ובמנזר מר סבא שבמדבר יהודה. גושי אספלט גדולים צפים בים המלח.
• 1837 – רעידת אדמה שעוצמתה מ-5.75 עד 6.75 בסולם ריכטר. אלפי הרוגים. צפת וטבריה נהרסות. סדקים בסלעים, גלים עצומים בכנרת.
• 1906 – כמעט בו זמנית עם הרעידה באמריקה, רעידת אדמה גורמת להפסקת זרם הירדן ל-24 שעות.
• 1927 – רעידת אדמה בעוצמה 6.25 בסולם ריכטר. 500 הרוגים וכ-700 פצועים בארץ ישראל ובעבר הירדן. נזקים רבים בישראל וסביבותיה. מהחשובות ביותר להבנת המפה הגיאולוגית של האזור.
• 1943 – רעידה בעוצמה של 4.75 בסולם ריכטר, המוקד הוא הר הדרוזים.
• 1956 – רעידת אדמה בעוצמה של 5.5 בסולם ריכטר, המוקד הוא הר שוף בלבנון. הרס וקורבנות רבים.
• 1969 – רעידת אדמה שמוקדה בשארם א-שייח’ בדרום סיני.
• 23 באפריל 1979 – רעידת אדמה בעוצמה של 5.1 בסולם ריכטר עם מוקד בים המלח. הורגשה בכל ישראל, ירדן ולבנון.
• 1995 – רעידת אדמה בעוצמה של 6.2 בסולם ריכטר שמוקדה היה בים סוף, כ-100 קילומטר דרומית לאילת. בעיר אילת נפערו סדקים בכבישים ובתים, אך לא נרשמו התמוטטויות מבנים.
• 2004 – רעידת אדמה בעוצמה של 5.1 בסולם ריכטר שמוקדה היה באזור המרכז. לא נרשמו התמוטטויות מבנים. ובנוסף רעידת אדמה בעוצמה של 4.8 שמוקדה בים המלח הורגשה בכל הארץ.
• 15 בפברואר 2008 – רעידת אדמה בעוצמה של 5.3 בסולם ריכטר, שמוקדה היה באזור שצפונית-מזרחית לעיר צור שבלבנון. הורגשה ברוב ישראל, בסוריה ובלבנון. לא נרשמו נפגעים בנפש ולא נזקים למבנים. לפי הרישומים, הייתה זו רעידת האדמה החזקה ביותר בעשור האחרון.

המוכנות האזרחית בארץ ישראל לרעידות אדמה, הינה נמוכה. מהנדסים, מתריעים, למרות החלטות שקיבלה הממשלה לא נאכפים תקני בנייה ואין היערכות מתאימה של משרדי ממשלה, כדי להתמודד עם התרחשותה של רעידת אדמה ולהקטין את היקף הנפגעים. עוד הרחבה בנושא.

שישנם בארץ מספר רב של מבנים מסוכנים שאינם בנויים לפי התקנים המקובלים בעולם המערבי. מבנים אלו, שנבנו בעיקר עד לשנות ה-70 של המאה ה-20 צפויים להינזק באופן משמעותי ברעידות אדמה בינוניות עד חזקות.

כדי לעודד בעלי בתים לחזק אותם בפני רעידות אדמה, אישרה הממשלה בשנת 2005 תוכנית המאפשרת הקלות בניה בבניינים שאינם מוגנים. תוכנית זה נקראת תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה (תמ”א 38).

◄ עוד מידע מורחב על רעידות אדמה (Earthquake) בארץ ישראל.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן