המדינה תשתתף בהוצאות מימון עבור אחזקת ילדים במעונות או משפחתונים ביישובים אלו ◄ שר התמ”ת: שיעור האבטלה באזור עומד על 13-15% לעומת ממוצע ארצי של 6%; יש להקל על ההורים בהפחתת הנטל הכלכלי הכרוך בתשלום למעונות יום ולמשפחתונים
הממשלה אישרה פה אחד את הצעת השר בן אליעזר: סיוע לתושבי הישובים בעוטף עזה
הממשלה אישרה היום (א’) פה אחד את הצעתו של שר התמ”ת, בנימין (פואד) בן אליעזר, בדבר הארכת תקופת הסיוע לישובים בעוטף רצועת עזה, וסיוע למפוטרים עקב המשבר הכלכלי. לפי ההצעה שאושרה, הממשלה, תשתתף בהוצאות מימון עבור אחזקת ילדים במעונות או משפחתונים בעבור ילדיהם של תושבי קו העימות הדרומי, כהגדרתם לפי חוק לסיוע לשדרות ולישובי הנגב המערבי.
השתתפות המדינה תהיה ביחס לילדי אמהות עובדות בהיקף של 20 שעות שבועיות לפחות. הורים אשר להם שני ילדים או יותר במעון, יהיו זכאים להפחתה של דרגה אחת נוספת, ביחס לכל ילד השוהה במעון או משפחתון.
בנוסף, הורים המפוטרים ממקום עבודתם במהלך שנה”ל, וילדיהם שוהים במעונות או במשפחתונים, יהיו זכאים עד לסיום שנת הלימודים השוטפת להמשך קבלת התמיכה, בשיעור שקיבלו בהיותם מובטלים, ובכפוף לאישור שירות התעסוקה בדבר היותם דורשי עבודה. החלטה זו, תעמוד בתוקף עד לסיום שנה”ל תש”ע. לבסוף, שר התמ”ת בהסכמת שר האוצר, יהיו רשאים להחליט על הארכת תוקף ההחלטה שבסעיף 1 לשנה נוספת – שנה”ל, תשע”א.
טרם אושרה ההחלטה, אמר שר התמ”ת מר בן אליעזר, לחברי הממשלה, כי; “ההחלטה המונחת בפניכם נועדה להיטיב עם ישובי עוטף עזה, שגם בימים אלה, עדיין חיים תחת איום מטחי קאסמים ופצמר”ים. עקב המצב הביטחוני הבלתי יציב המתמשך, סובלים ישובי עוטף עזה והעיר שדרות, מחוסר יציבות כלכלית, ובעקבות זאת אחוזי האבטלה בישובים אלו בשנים האחרונות עלו. במהלך השנה האחרונה לא השתפר מצבם הביטחוני או התעסוקתי, ורמות האבטלה נותרו גבוהות ביחס לרמה הממוצעת הארצית.
“שיעור האבטלה באזורים, אלו עומד על שיעור שבין 13% ל-15%, לעומת הממוצע הארצי שעמד נכון לשנת 2008 על 6%. הניסיון, מלמד, כי שיעור האבטלה בקרב נשים גבוה באופן משמעותי לעומת גברים. הערכות אלו מבוססות על נתוני הלמ”ס, ברמת נפות ומחוזות וכן, סקרים מיוחדים שעורך מינהל מחקר וכלכלה בקרב מפוני חבל עזה.
“התשלום עבור מעונות יום ומשפחתונים, המוכרים על ידי משרד התמ”ת, קבוע בהתאם לצו פיקוח. הורים לילדים השוהים במסגרות אלו יכולים להיות זכאים להשתתפות המדינה, בהתאם ל’מבחנים למתן תמיכות של משרד התעשייה המסחר והתעסוקה האגף למעונות יום ולמשפחתונים לעידוד שילובן של אמהות בשוק העבודה’.
“ככלל, דרגת ההשתתפות נקבעת על בסיס חישוב רמת ההכנסה לנפש במשפחה. עם זאת, ישנם מקרים בהם נקבעו הוראות מיוחדות לצורך חישוב דרגת ההשתתפות, אחד המקרים הוא כאשר דרגת הזכאות נקבעה בהתאם להחלטות ממשלה.
“אי לכך, ובהתאם לזאת, נוכח הפגיעה הכלכלית המתמשכת בישובי עוטף עזה ושדרות וכן לאור הסבל המתמשך של תושבי ישובים אלו, עקב המצב הביטחוני השורר באזור זה עימו נאלצים התושבים להתמודד – יש מקום להקל על ההורים בהפחתת הנטל הכלכלי הכרוך בתשלום למעונות יום ולמשפחתונים ובכך לסייע להם להמשיך בשגרת חיי עבודה בישובים אלו”.
Add Comment