ד”ר עופר לביא מומחה הכללית ומנהל היחידה לגניקולוגיה אונקולוגית במרכז הרפואי “כרמל”: עכשיו אפשר לראות את האור שבקצה השחלה ◄ יום עיון מיוחד לנשים המתמודדות עם המחלה בשיתוף האגודה למלחמה בסרטן ביום ג’ ה- 23 ליוני בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים
סרטן השחלה מן האגרסביים שבמחלות הממאירות
“בישראל, מתגלים בכל שנה 300 מקרים חדשים של סרטן השחלה (Ovarian Cancer) בנשים, המתווספים לאלפי חולות קיימות בסרטן הקשה של השחלה” – אומר ד”ר עופר לביא מומחה הכללית ומנהל היחידה לגניקולוגיה אונקולוגית במרכז הרפואי כרמל, בעיר חיפה.
ד”ר לביא, המשמש גם כיו”ר הארצי של החברה הישראלית לגניקולוגיה אונקולוגית, מעדכן, כי סרטן השחלה, הינו אחד הממאיריות הקשות והאגרסיביות הקיימות כיום, וכי אחוז ההשרדות מהן לתקופה של 5 שנים עומד רק על כ- 20% בלבד.
“אנחנו חייבים לעודד ולדבר עם הנשים החולות ולתת להן תיקווה כי יש היום התקדמויות והתפתחויות מעניינות בתחום סרטן השחלה, אנחנו מצליחים היום לנתח נשים ולאפשר להן להרות ולהביא ילדים חדשים לעולם, המלחמה קשה אבל לא הכל שחור” – מרגיע ד”ר לביא.
הגיל שבו פוגעת בעיקר המחלה הוא 60-65 אצל נשים וכיום כבר מאופיין “סרטן השחלה הגנטי” הפוגע ביותר נשים בישראל, ממוצא אשכנזי שם הגיל שבו חשופות הנשים למחלה מתחיל כבר מגיל 50.
הסיבה לאחוזי התמותה הגבוהים נובעת מגילוי מאוחר מידי של הסרטן, כיום אין לנשים תלונות ספציפיות על הסרטן מדובר בתופעות לוואי דיי שיגרתיות של כאבי בטן ונפיחות מה שלא בהכרח מרמז על סרטן השחלה.
“התהליך לאחר גילוי “סרטן השחלה” הוא ארוך וקשה אומר ד”ר לביא מדובר על ניתוח בו מורידים את שתי השחלות, מסירים את הרחם את רקמות השומן מסביב ולמעשה כל איבר שנגוע במחלה מוסר מן הגוף ונכרת. בהמשך הטיפול הנשים נזקקות ל”טיפול כימותרפי” שאורך כחצי שנה, זהו טיפול אגרסיבי הנלחם במחלה ובגרורות ומביא איתו לא מעט תופעות לוואי”.
יש המון מה ללמוד על דרכי התמודדות עם המחלה, שיטות טיפול חדשות, מה קורה לתפקוד המיני בתקופת הסרטן, טיפול ב-דליפות שתן כתוצאה מהטיפולים ועוד נושאים רבים.
“הבעיה שלנו עם בנשים החולות שנמצאות בתקופות החלמה וטיפולי קשים שאין להם לצערנו את אנרגיות ואת הזמן לבוא לשמוע וללמוד כיצד להתמודד עם המחלה” – אומר ד”ר לביא.
כדי לתת לנשים החולות ולבני משפחותהן כלים וידע רחב יותר להתמודד עם המחלה הקשה יזמו בחברה הישראלית לגניקואונקולגיה וד”ר לביא מבית החולים כרמל, ביחד עם האגודה למחלמה בסרטן ומנכל”ית האגודה הגב’ מירי זיו, יתקיים יום עיון ראשון מסוגו בארץ, אשר בו ידונו ויסבירו מרצים ומומחים מובילים מתחום סרטן שחלה לנשים החולות כיצד להתמודד עם המחלה;
▼ ד”ר ערן בן אריה מ”בית החולים כרמל” ומהמרכז הרפואי ע”ש לין של קופ”ח “הכללית”, יתן דוגמאות על שילוב רפואה משלימה בטיפול אונקולוגי בחולות הסרטן.
▼ ד”ר מיכל לוריא מבית חולים “הדסה” תסביר על שיקום מיני בצל סרטן השחלה.
▼ פרופ’ עמי פישמן מבית החולים מאיר, יעדכן מה חדש בתחום הטיפול.
▼ פרופ’ עוזי בלר מבית החולים שערי צדק על 30 שנות טיפול עד היום בסרטן השחלה.
▼ ד”ר יעקב קורח מהמרכז הרפואי שיבא על “תורשה וגנטיקה” במחלה.
▼ הגב’ מיכל יזרעאלי מהמרכז הרפואי בלינסון על ההיבטים ה”פסיכו סוציאלים” בהתמודדות הנשים ובני משפחתן עם המחלה.
“המטרה שלנו היא להעשיר את הידע של הנשים ולהושיט להן יד לתמיכה ועזרה,זאת פשוט מיצווה שאנחנו רוצים לעשות עם החולות ובני משפחותהן” – אומר ד”ר לביא.
“העתיד נמצא בבדיקות דם מקדימות שתזהה את הסרטן בשלביו המוקדמים ותאפשר לנו לתת טיפולים מונעים שיחסכו את הניתוחים הגדולים והמורכבים. למוצא בדיקת הדם מובטח אומנם פרס נובל, אבל אנחנו כבר עובדים על גילוי הבדיקה במלוא המרץ” – מסכם ד”ר עופר לביא, מנהל היחידה לגניקולוגיה אונקולוגית בבית החולים כרמל.
יום העיון הארצי הראשון, ייערך בשיתוף האגודה למלחמה בסרטן ביום שלישי ה- 23 ביוני בבית האגודה למלחמה בסרטן בעיר גבעתיים.
Add Comment