מנכ”ל המשרד לקליטת העלייה, דמיטרי אפרצ’ב: אני מקווה, כי סטודנטים רבים יצטרפו לתוכנית ותמשיך המסורת המדהימה הזו של נתינה ושל אכפתיות ◄ תכנית שח”ק – שירות חברתי קהילתי – חוגגת השנה 30 להיווסדה
תכנית שח”ק: 50 סטודנטים עולים של המינהל לסטודנטים עולים, קיבלו תעודות הצטיינות ומלגות
בטקס אשר התקיים בעיר ירושלים באמצע השבוע שעבר (2 ביוני 2009), קיבלו 50 סטודנטים אשר בלטו בתרומתם והשקעתם תעודת הצטיינות ומלגה של 1500 שקלים במסגרת תוכנית שח”ק של משרד לקליטת העלייה. הסטודנטים, אשר עלו מארצות מוצא שונות ומתגוררים ולומדים ברחבי הארץ, תרמו לחברה בצורה יוצאת דופן, תוך גילוי מסירות ומצוינות. המצטיינים נבחרו מבין למעלה מ-1000 סטודנטים הפועלים בתכנית בכ-300 מסגרות.
תוכנית שח”ק – שירות חברתי קהילתי – הינה תוכנית מיוחדת בה סטודנטים עולים בשנים השנייה והשלישית ללימודיהם, מסייעים לאוכלוסיות חלשות דוגמת קשישים, משפחות במצוקה, תלמידי החינוך המיוחד ועוד דרך פרויקטים חברתיים.
הסטודנטים פועלים במגוון עמותות וארגונים ברחבי הארץ, כגון; האגודה למלחמה בסרטן, ארגון לניצולי שואה, בתי אבות, בתי חולים, מתנ”סים, הוסטלים לאוכלוסיות מיוחדות ועוד. התכנית חוגגת השנה שלושים שנה להיווסדה.
הסטודנטים העולים, מקבלים סיוע מהמינהל לסטודנטים עולים המשותף למשרד הקליטה ולסוכנות. סטודנטים עולים, המתחילים לימודים אקדמאיים בשלוש השנים הראשונות לעלייתם לארץ, זכאים למלגה לשכר לימוד לתואר ראשון או שני או לימודים גבוהים אחרים.
בתמורה למלגה, מבצעים הסטודנטים פעילות חברתית, בשנת לימודיהם האחרונה.
דמיטרי אפרצ’ב מנכ”ל המשרד לקליטת העלייה, אמר, כי: “כסטודנט לשעבר של המינהל, יודע אני, עד כמה קשה להגיע למדינה חדשה, ולהשתלב בלימודים אקדמאיים בשפה שהיא לא שפת האם. אני גאה במצטיינים על הרצון והיכולת לתת מעצמם לאחרים גם במהלך תקופת לימודים לא קלה בכלל.
מנכ”ל משרד לקליטת העלייה, הוסיף; אני מקווה, כי סטודנטים רבים, יצטרפו לתוכנית ותמשיך המסורת המדהימה הזו של נתינה ושל אכפתיות. אתם הסטודנטים המצטיינים, מהווים דוגמה ומופת למסירות, להשקעה, לרעות וערבות הדדית המהווים חלק מערכי היסוד של העם היהודי. אני בטוח, כי תמשיכו לבטא ערכים אלו ותיישמו את רוח המצוינות שבכם גם לאחר הלימודים האקדמיים, בהשתלבותכם במשק הישראלי ובכל אשר תלכו”.
סיפורי סטודנטים;
◄ טיגיסט ביילין – טיגיסט, סטודנטית שנה ד’ לימודי משפטים וממשל ב-“מרכז הבינתחומי הרצליה”, עלתה מאתיופיה בשנת 1991. במהלך השנתיים האחרונות מבצעת את פעילותה בעמותת “טבקה” – מרכז לסיוע משפטי וסנגור קהילתי ליוצאי אתיופיה.
טיגיסט, מסייעת בטיפול וייצוג במחלקה המשפטית של העמותה בתחום ייצוג הורים וילדים אשר מתנהלים כנגדם הליכים על ידי רשויות הרווחה. טיגיסט אף מהווה מודל להצלחה להורים ולילדים המיוצגים וזוכה להערכה רבה הן מהשופטים והן מהמשפחות המיוצגות.
◄ רומינה וואלוך – רומינה, עלתה ארצה מאוסטריה בשנת 2006. סטודנטית שנה ג’ לממשל במרכז הבינתחומי בהרצליה. רומינה, פועלת בארגון מסיל”ה המסייע למהגרי עבודה ופליטים לממש את זכויותיהם.
דמיטרי אפרצ’ב ומנכ”ל המחלקה לעליה וקליטה בסוכנות היהודית, אלי כהן, מעניקים את תעודת ההצטיינות לסטודנטית
מפעילה צוות של כשמונה נשים פיליפיניות אשר מסייעות לאנשים חולים מקהילתן (הורים וילדים). כמו כן, יזמה רעיון ליצירת קבוצת נשים שתעסוק בנושאי בריאות מתוך ניסיון להגדיל את המודעות בקהילה הזרה לנושאים אלו ובניסיון למנוע התפתחות מחלות. רומינה אף החלה לחנוך ילד בן 5 שאביו שוהה במעצר ואמו לקתה בדיכאון.
◄ אולריך יעקב בקר – אולריך, עלה ארצה מגרמניה, לומד בבצלאל ארכיטקטורה שנה ג’. את פעילותו בשח”ק ביצע במחלקת הגברים בבית החולים הרצוג.
אולריך, ארגן קבוצה של מטופלים אשר משתתפים בחוג רישום אותו הוא בנה ומעביר. בקבוצה שיצר אולריך עזר לתלמידיו לראות את המציאות “מעבר” לגדר הסובבת את בית החולים ולראות את החיים, לרגעים מספר, בפרספקטיבה אחרת.
◄ אלכסנדר וייצמן – עלה ארצה מרוסיה בשנת 2001. לומד קולנוע ותקשורת בסמינר הקיבוצים. הסטודנט מבצע את פעילותו בבית אבות עירוני בעיר באר שבע ובמסגרת פעילותו יזם אלכסנדר חוג קולנוע במחלקת תשושים.
אלכסנדר, יזם ויישם באופן עצמאי את תכנית החוג והפגין רגישות לצרכי הדיירים. בתקופת הלחימה בעזה הוא ערך שיחות עם הקשישים, הרגיע אותם, יזם במקלט פעילויות מיוחדות אשר סייעו להם לעבור את התקופה הלא פשוטה ולהתמודד עם הפחדים והלחצים.
◄ מקסים מיכאלצ’וב – עלה מרוסיה בשנת 2004. סטודנט לתואר ראשון במדעי החברה באוניברסיטת בר אילן. מקסים מבצע את פעילותו בכיתות של חינוך מיוחד דרך עיריית ראשון לציון. הוא מסייע לתלמידים נכים בעלי שיתוק מוחין להשתלב במערכת החינוך.
מקסים, מגיע פעמיים בשבוע לבית הספר וחונך ארבעה ילדים. הוא מאכיל אותם, כותב עבורם את החומר הנלמד, מסביר להם את החומר ומתרגל איתם לפי יכולתם וקצב הלימוד שלהם.
◄ אפרת טגואדה ווטה – עלתה מאתיופיה, לומדת באוניברסיטת חיפה, פועלת באגודה למלחמה בסרטן. חונכת ילד חולה סרטן ומלווה את אימו. הילד ומשפחתו עלו לארץ לפני מספר חודשים, ללא ידיעת קרוא וכתוב וללא ידיעת עברית.
אפרת מעשירה את עולמו של הילד ואף מהווה “אחות בוגרת”, וגם מכוונת ומדריכה את האם, תומכת ומסייעת לה.
תמונה קבוצתית של הסטודנטים המצטיינים, צילום: יצחק אלהרר, סקופ 80
Add Comment