צבא | משטרה | ביטחון

פיקוד העורף, בוחן הקמת ערוץ טלוויזיה שישדר תכני התגוננות

0
0

בעקבות מבצע עופרת יצוקה, שוקלים בפיקוד העורף להקים ערוץ טלוויזיה ייעודי לצה”ל, שבו יוקרנו תכנים המשלבים הדרכת אוכלוסייה ומיגון וכן שידורים חיים בשעת מלחמה. כך האזרח לא יהיה נתון להנחיות ולפרשנויות סותרות בערוצים אחרים, אלא יקבל את המידע העדכני ביותר
פיקוד העורף, בוחן הקמת ערוץ טלוויזיה שישדר תכני התגוננות
פיקוד העורף, בוחן הקמת ערוץ טלוויזיה שישדר תכני התגוננות

האם לצה”ל יהיה ערוץ טלוויזיה משלו? בפיקוד העורף בוחנים – במסגרת יישום לקחי מבצע “עופרת יצוקה” – הקמת ערוץ טלוויזיה ייעודי לצה”ל, שבו ישודרו תכנים הכוללים, בין היתר, הדרכת אוכלוסייה לשעת חירום ודרכי מיגון. “כמו שיש תחנת רדיו צבאית, צריך שיהיה לצה”ל גם אפיק שידור בטלוויזיה” – כך אומר אילן סגל, אזרח עובד צה”ל, אשר מפקד על אולפן השידור של פיקוד העורף, לכתב רני סנה, מאתר צה”ל. “אולי הוא לא ישדר כל היום, אבל בצה”ל, יש מספיק חומרים מעניינים”. כמו כן, הערוץ ישדר בלא פחות משבע שפות: עברית, ערבית, אנגלית, רוסית, אמהרית, ספרדית ושפת הסימנים.

מטרתו העיקרית של הערוץ היא שידור בשעת מלחמה וחירום, אז יוקרנו מהדורות עדכון יומיות בשעות קבועות עם ההנחיות העדכניות לאותה העת. “מה קורה מחר בבוקר, מי הולך ללמוד, אם יש להתהלך עם מסכות או לא” – מדגים אילן סגל מהדורה ניסיונית. “המהדורה תהיה עם ההנחיות הכי עדכניות, והאזרח יידע שבשעות קבועות יהיו מהדורות שבהן יוכל לצפות”.

כך, לדבריו, האזרח לא יצטרך להיות קשור כל היום לטלוויזיה ולרדיו; “ולפרשנויות והנחיות סותרות”. סגל, מסביר שהערוץ ישדר ב-7 שפות, כדי שכל אזרח יוכל לקבל את המידע הרלוונטי ממקור אמין; “כי לפעמים בתרגומים שאנשים עושים לעצמם, יש בעיות”.

במבצע “עופרת יצוקה”, שלדברי סגל היווה טבילת אש מבצעית רצינית, שידר האולפן של פיקוד העורף את תכניו בערוץ 33 של רשות השידור – ערוץ נישה, שלא מוכר יותר מדי בקרב כלל האוכלוסייה. סגל, מסביר, כי ברגע שיוקם ערוץ ייחודי לצה”ל, האוכלוסייה תכיר אותו יותר ותצפה בו גם בשעת חירום.

“מה שאנשים לא מכירים בשגרה, על אחת כמה וכמה יהיה להם קשה להתרגל בשעת חירום”, הוא אומר. “האזרחים רגילים לערוצים 1, 2, ו-10 ופתאום מופיע ערוץ אחר לא מוכר כל-כך. לכן, אנחנו נצטרך להשקיע יותר בליידע ובלהעלות את המודעות לקיומו של ערוץ כזה, כך שהאזרח לא יצטרך לשוטט בין כמויות המידע הגדולות בערוצים אחרים”. מטרה נוספת היא קבלת יותר שעות שידור ויותר עצמאות מבחינת התכנים ולוח השידורים.

תרגיל “נקודת מפנה 3”, שנערך השבוע, מדווח רני סנה, מדובר צה”ל הוא הזדמנות טובה גם לאולפן השידור, על כל חייליו, לתרגל את עצמו. החל מהיום (ג’), יוקרנו מהדורות עדכון יומיות, כמו בזמן מלחמה, לקבוצת מיקוד של אנשים, אשר יהוו בקרה מצד הצופה ויתנו משוב.

האולפן, שבו משרתים כ-120 חיילי מילואים ושמונה חיילים בסדיר, נערך כעת בעיקר בתחום הגרפיקה, שהוא, לדברי סגל, התחום העיקרי להעברת המסרים וההנחיות.

“אנחנו נשתמש בכל מיני הדמיות תלת-ממדיות והדמיות גרפיות של מפות כולל תוכנות שונות, זאת על-מנת שנוכל להעביר בצורה הכי בהירה את הנתונים הגיאוגרפים לאזרח: שיידע כיצד להיערך לקראת פינוי אפשרי ומה הוא צריך לקחת איתו” – מפרט סגל; “אנחנו מכינים גם סרטים ואנימציות כדי לרכך את נושא ההתגוננות, בנוסף לראיונות שונים עם מומחים שיענו על שאלות.

אנחנו בעצם מכינים משדר לכל דבר שאמור להימשך שלוש עד ארבע שעות”. שוני עיקרי בתרגיל הזה הוא משדר חי שייערך באולפן. “אנחנו נתרגל שידור של מספר שעות, שהוא רלוונטי, הדרכתי ומשרת את המטרות”.

אולפן פיקוד העורף, הוקם לפני כשנתיים, כחלק מיישום לקחי הפיקוד ממלחמת לבנון השנייה, והוא עונה על צרכי הפיקוד ומחויבותו להדריך את האוכלוסייה בשעת חירום. “ראינו אז, כאשר ההנחיות השתנו מדי יום והיה צורך להעביר אותן במספר שפות, שהשיקולים של ערוצי טלוויזיה ואמצעי התקשורת הם שיקולים שונים מאשר שיקולי מערכת הביטחון ו-צה”ל ולכן לא תמיד אנחנו יכולים לסמוך עליהם” – מספר סגל על השתלשלות האירועים.

“לכן הבנו, וזה גם היה בדו”ח מבקר המדינה שאחרי המלחמה, שאחד הדברים הכי משמעותיים הוא שפיקוד העורף חייב להחזיק באולפן טלוויזיה משלו, שבו יוכל להדריך את האוכלוסייה”. יתרון גדול של האולפן הוא מיקומו, במפקדת הפיקוד בעיר רמלה, מספר מטרים ממקום קבלת ההחלטות של הפיקוד; “הקרבה למרכז ההחלטות של הפיקוד, יוצרת טלפון ישיר, וכך אנחנו יכולים להעביר לאוכלוסייה את ההנחיות כמה שיותר מהר”. סיכם אילן סגל, מפקד על אולפן השידור של פיקוד העורף.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן