כך עולה מסיכום שנה מאז הצטרפות השקל ל-CLS, כזכור, בסיומו של פרויקט רב-שנתי שהובל על ידי בנק ישראל, הצטרף השקל, אל מערכת ה-CLS בסוף מאי 2008. בכך הפך השקל לאחד מ-17 מטבעות בעולם המהווים 95 אחוזים מהמחזור היומי העולמי במט”ח.
בנק ישראל: הסליקה היומית הממוצעת של ההמרות בין השקל למט”ח בבנק CLS, הייתה 17.75 מיליארדי שקלים
בנק ישראל, מסר היום (שלישי), כי בשנה הראשונה להכללת השקל במערכת הסליקה הבין-לאומית של בנק CLS (Continues Linked Settlement). הסליקה היומית הממוצעת של ההמרות בין השקל למט”ח בבנק CLS, הייתה 17.75 מיליארדי ש”ח (4.8 מיליארדי דולרים), ונפח השיא ליום אחד היה 39 מיליארדי ש”ח (10.6 מיליארדי דולרים). בסליקת שקלים פעילים כיום 38 בנקים, החברים ב-CLS.
“CLS” הוא בנק בין-לאומי שהוקם כדי למזער סיכוני סליקה בעסקות המרה ותשלומים בין-לאומיים. ההמרה באמצעות מערכת ה-CLS, יעילה ובטוחה יותר מאשר בשיטות האחרות.
ב-CLS 59, חברים וכ-4,700 משתתפים. באופן ישיר משרת בנק ה-CLS, מוסדות פיננסיים. הנפח היומי הממוצע של עסקות ההמרה הנסלקות באמצעות CLS, הגיע בשנת 2008 ל-3.3 טריליוני דולרים, והשיא ליום אחד היה מעל 10 טריליון דולרים.
כזכור, בסיומו של פרויקט רב-שנתי שהובל על ידי בנק ישראל, הצטרף השקל, אל מערכת ה-CLS בסוף מאי 2008. בכך הפך השקל לאחד מ-17 מטבעות בעולם המהווים 95 אחוזים מהמחזור היומי העולמי ב-מט”ח.
הכללת השקל במערכת CLS, מרחיבה את גישתו של הצרכן הישראלי לתשלומים שקליים באינטרנט ולמסחר אלקטרוני ומאפשרת חיוב בשקלים באמצעות כרטיס אשראי בחו”ל.
הכנסת השקל ל-CLS, מבטאת הכרה בין-לאומית באיתנות המשק הישראלי וביציבותה ויעילותה של המערכת הפיננסית בישראל. ואכן, במשבר האחרון, המסחר במט”ח בישראל, התנהל באופן תקין וסדיר. התנהלות תקינה של שוק המט”ח חשובה במיוחד במדינה כישראל – שבה השוק פתוח וחלקו של סחר החוץ גדול.
Add Comment