החג הכי חלבי בשנה בפתח ועימו פסטיבל המנות היצירתי על טהרת חומרי הגלם החלביים. השף קונדיטור דקל אשכנזי מ”מכללת השף” מציע מתכונים אנינים מאגף המלוחים והמתוקים, שמבטיחים חג שמח ושובל של מחמאות
חג שבועות – חגיגת גבינות של מכללת השף
עוגה זו עשירה ביופייה ומרשימה את טועמיה כבר בעיצוב הפירות שעליה – כמה שיותר סוגי פירות טרופיים (פטל, קיווי, סברס, תות שדה, קרמבולה, מלון ומה שבא על הטעם והיופי), מעוטרים בגילופי שוקולד לבן.
עוגת גבינה קרה בשילוב זר פירות טרופיים ושוקולד לבן
חומרים לבסיס:
200 גרם אגוזי לוז טחונים
200 גרם שוקולד לבן מומס
100 גרם דבש
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים על בסיס התבנית.
חומרים למילוי גבינה קרה:
400 גרם גבינה לבנה מנוקזת מנוזלים
400 גרם שמנת חמוצה
200 גרם אבקת סוכר
תמצית וניל לפי הטעם
גרידת לימון לפי הטעם
500 גרם’ שמנת מתוקה מוקצפת 80%
10 גרם ג’לטין מומס ב – 50 גרם מים קרים
אופן ההכנה:
מערבבים גבינה עם שמנת, סוכר, וניל וגרידת לימון למסה חלקה.
מחממים ג’לטין שהומס מראש עד לחום פושר ונוזל חלק ללא גושים, מערבבים מעט מהגבינה עם הג’לטין לצורך השוואת טמפרטורות ומאחדים עם היתרה של הגבינה והשמנת המוקצפת.
יוצקים על הבסיס ומיישרים. מקררים היטב עד להתייצבות המסה ( רצוי למשך הלילה).
ריבועי גבינה מלוחים עם גבינת פרמג’ן מוקרמת
ריבועי גבינה מלוחים עם גבינת פרמג’ן מוקרמת
עוגיות אלו טעימות כאשר התיישנו יום אחד בכלי סגור ולצד יין משובח.
החומרים:
100 גרם חמאה
180 גרם קמח מנופה
20 גרם מלח
150 גרם גבינה צהובה מפוררת
1 חלמון
מעט חלב להרטבת הבצק במידה ויבש
1 כפית אבקת אפייה
ביצה להברשה
גבינת פרמג’ן מפוררת לפיזור
קצח ושומשום לפי הטעם
אופן הכנה:
מערבבים חמאה, קמח, מלח, גבינה צהובה, חלמון ומעט חלב לבצק אחיד, מרדדים לעלה בעובי 1.1/2 ס”מ. מסמנים ריבועים וחותכים, מושחים בביצה טרופה ומפזרים גבינה, קצח ושומשום לפי הטעם.
אופים בחום 180 מעלות למשך כ-25 דקות עד להשחמת הגבינה.
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ופרורי בצק חמאה
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ופרורי בצק חמאה
חומרים לבצק:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח מנופה
1 ביצה
חומרים למלית:
500 גרם גבינה לבנה מנוקזת מנוזלים
400 גרם שמנת חמוצה
4 חלמונים
גרידת מלימון אחד
תמצית וניל טהורה
300 גרם חלב
7 חלבונים
150 גרם סוכר
קורט מלח
חומרים לציפוי:
400 גרם שמנת חמוצה
100 גרם סוכר
אופן הכנת הבסיס:
יש לעבד חמאה עם סוכר וביצה ולקשור עם הקמח לבצק אחיד, להניח בקירור מס’ דקות, לרדד לעובי 1/2 סמ” ולרפד את בסיס התבנית ושולייה ולאפות בתנור בחום 180 מעלות עד לחצי הזהבה. את השאריות גם לאפות עד להשחמה ולרסק.
אופן הכנת המלית:
יש לערבב את הגבינה, שמנת חמוצה, חלמונים, וניל וגרידת הלימון בקערה. להקציף את החלבונים עם הסוכר והמלח עד לקבלת קצף יציב ולקפל בתוך תערובת הגבינה.
לצקת מעל הבסיס האפוי בתבנית ולאפות עד להזהבה, לשחרר את הדפנות של העוגה בעזרת סכין ולהמשיך באפייה עוד כ – 1 שעה.
אופן הכנת הציפוי:
לערבב ולצקת על העוגה בעודה חמה, לאפות עוד 5 דקות ולצנן לגמרי, לפזר פירורים ולפרוס למנות.
בתיאבון
Add Comment