אינטרנט חדשות

חברה חדשה; קרטא QERTA, פיתחה מערכת שמטקבקת באופן אוטומטי למאמרים וכתבות

0
0

העולים בפורטלי תוכן, כמו; YNET ,NRG ו-WALLA ◄ למנוע התגובית (טוקבק) בינה מלאכותית שמבין את המשמעות של הטקסט על פי עקרונות ה-natural language processing, הידוע גם כ-NLP ולא על פי מילות מפתח, כמו; גוגל.
חברה חדשה; קרטא QERTA, פיתחה מערכת שמטקבקת באופן אוטומטי למאמרים וכתבות
חברה חדשה; קרטא QERTA, פיתחה מערכת שמטקבקת באופן אוטומטי למאמרים וכתבות

חברת חשמל, כבר לא צריכה לשלם למשרד שלם, כדי לכתוב טוקבקים (תגובות). חברה חדשה בשם; קרטא QERTA, פיתחה מערכת שמטקבקת (Talkback‏ – מגיבה) באופן אוטומטי מאמרים וכתבות שעולים בפורטלי תוכן, מובילים, כמו; YNET, NRG ו- WALLA (אגב גם: “גלובס”) זאת בהתאם למסרי המפרסם. המערכת שואבת כל מאמר חדש שעולה בפורטלים באמצעות RSS, לאחר מכן מנוע המערכת מנתח את הטקסט של המאמר על פי משמעות.

למנוע התגובית (טוקבק) בינה מלאכותית שמבינה את המשמעות של הטקסט על פי עקרונות ה-natural language processing הידוע גם כ-NLP ולא על פי מילות מפתח, כמו; גוגל (Google).

לשם המחשה, אם המערכת מוגדרת להגיב בכל פעם שעולה מאמר בנושא כלכלי המנוע יודע להבדיל בין אם מדובר בפישר נגיד בנק ישראל לבין שחקן הכדורסל פישר. כשהמנוע מסיק שהטקסט רלוונטי לקמפיין של המפרסם הוא מחולל טקסט רלוונטי למאמר ולמסרי המפרסם למאמר ושותל אותו בטוקבק (תגובית – תְּגוּבִית).

את החברה הקימו רק לפני חודש ערן שחם ו-תמיר עדווי. מי שפיתח במשך שנים פיתח מנוע חיפוש הנותן תוצאות על פי עקרונות NLP ולא מילות מפתח הוא ערן שחם אשר הבין לפני 4 חודשים את הפוטנציאל לפרסום באמצעות טוקבקטים; “לפני 4 חודשים, קרו שני דברים: הראשון היה חוק הספאם שעבר והשני היה הקמפיין שעשו למען החייל החטוף, גלעד שליט”.

שחם, מתחייס לקמפיין בו גולשים השאירו טוקבקים למען החזרת גלעד שליט בכל הפורטלים; “נוצר מצב שבו היו 10 – 20 תגובות בכל מאמר בו דרשו את החזרת גלעד שליט. הטוקבקים הופיעו גם במאמרים שלא היו קשורים לנושא. הפורטלים לא הורידו את התגובות האלה אלא שיתפו פעולה. בשלב מסוים הטוקבקים עצמם, הפכו לנושא לסיקור.”

“קרטא”, כבר הספיקה להריץ מספר פיילוטים עם חברות מסחריות והתוצאות היו מפתיעות. “הם התחילו לקבל מיילים וטלפונים. אנשים שהכירו אותם שאלו אותם איך זה שכותבים עליהם בכל מקום”. מאחר ולא מדובר בפרסום בבאנר או פיי פר קליק “קרטא”, משתמשת בשיטה פשוטה יחסית למדוד את אפקטיביות הקמפיין.

שחם, מסביר; “אנחנו שותלים בטוקבטים מילות מפתח שאינן נפוצות. אחרי כמה שבועות בו הקמפיין באוויר אנו בודקים ב-“גוגל טרנדס” (Trends), אם יותר אנשים חיפשו את הביטויים האלה במנוע חיפוש.”

שחם, מציין, שישנם מספר יתרונות לשימוש במערכת על פני אנשים שנשכרו לכתוב טוקבקים: הראשון הוא שהמערכת תמיד תהיה ראשונה להגיב; “אם מאמר עולה לפורטל בשעה 4 בבוקר אז המערכת ישר תקרא אותו ותגיב. היא לא ישנה; “היתרון השני הוא מחולל הטקסטים המובנה במערכת הדואג לכך שהנוסח של הטוקבק, יהיה שונה בכל פעם מחדש שלא כמו סטודנטים שיושבים ומעתיקים את מה שנכתב להם בדף המסרים”.

אתר החברה: Qerta

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן