ובני הזוג צילה ויוליו גלמן, נותחו יחד באותו יום ובאותה מחלקה, עכשיו הם מחלימים יחד באותה מחלקה ◄ את ניתוח השד, ביצע ד”ר אריה ביטרמן ואת הניתוח של יוליו במעי הגס, ביצע ד”ר אולג לפל, מומחה הכללית ומנתח בכיר במחלקה הכירורגית בביה”ח כרמל
סרטן מצלצל פעמיים? בני הזוג גלמן מהעיר חיפה קיבלו בשורה שחלו בסרטן באותו יום
מאז שעלו מארגנטינה בשנת 73 כשהם לבדם, בני הזוג צילה ויוליו גלמן מהעיר חיפה חיים באושר ובאהבה ולא נפרדו לעולם, ועכשיו מתברר שפרט לאהבה המחברת ביניהם גם מחלת סרטן שלקו בה קושרת ביניהם. מספר יוליו גלמן בן ה-70, מחיפה; “קיבלתי תוצאות חיוביות לבדיקת דם סמוי בצואה וניגשתי עם אשתי מיד בבוקר אל הרופא המשפחה, הוא הסתכל עליי בדאגה ובישר לי, כי לקיתי במחלת סרטן המעי הגס, ושאצטרך לעבור ניתוח, אשתי ואני היינו בשוׂק, אבל החלטנו שאין ברירה הניתוח ייעשה וחזרנו הביתה, מיואשים ודואגים”.
עוד באותו היום, בשעות הצהריים, כששבנו הביתה מביקור אצל הרופא, נכנסה צילה אשתי אל המקלחת שם הרגישה לפתע בגוש משונה בשד, היא לא המתינה זמן רב וחזרה מיד בריצה אל רופא המשפחה בקופת החולים אשר רק לפני מספר שעות נפרדו ממנו.
“הרופא הסתכל עליי, כמו מי שלא מאמין” – מספרת האישה צילה וממשיכה בהתרגשות; “הוא בישר לי שגם לי וגם לבעלי יש סרטן, וכי שנינו נאלץ לעבור ניתוח בהקדם האפשרי.
כששמענו יחד את הבשורה המרה, בעלי יוליו, פלט זעקת כאב, שנשמעה בכל סניף קופת החולים, הוא התקשה לא יכל לסבול את הכאב והצער, איך זה ששנינו מקבלים סרטן באותו יום, אבל הבנו שאין מה לעשות והחלטנו שנתקדם מהר לניתוח”.
מי שראה את הזוג וטיפל בו במהירות הוא ד”ר אריה ביטרמן, מומחה הכללית ומנהל מחלקה כירורגית א’ בבי החולים “כרמל”, חיפה.
“ראיתי זוג אשר ביניהם אהבה וחיבור ממש יוצאי דופן” – סיפר ד”ר ביטרמן; “אצל האישה צילה, אבחנו בגידול ממאיר בשד, שהצריך כריתה חלקית של השד, הורדת בלוטות הזקיף מבית השחי, וכן טיפול בשיטה חדשה שאנחנו מיישמים ב”בית החולים כרמל” של הקרנה תוך ניתוחית לתוך השד, בעת הניתוח, אשר אמור לחסוך סבל רב מן המנותח והמשך הקרנות בתום הניתוח”.
ד”ר ביטרמן; “אצל הבעל, יוליו, הגילוי של סרטן המעי הגס, היה בזמן, ונדרש ניתוח עם כריתה של הגידול מן המעי וכן חיבור המעי הגס חזרה, כשראיתי את דחיפות המצב והקשר האהבה המיוחדת בין בני הזוג, החלטתי שננתח אותם בהקדם וזאת באותו היום” .
וכך תוך שבוע ימים בלבד ואחרי סדרת בדיקות מקיפה וקפדנית שהם עורכים יחדיו, נכנסו בני הזוג צילה ויוליו, בו זמנית למערך חדרי הניתוח של בית החולים כרמל, האישה צילה, נותחה בחדר מספר 1 והבעל יוליו, באותו זמן נותח בחדר מספר 3.
את ניתוח השד ביצע ד”ר אריה ביטרמן ואת הניתוח של יוליו במעי הגס ביצע ד”ר אולג לפל, הנחשב מומחה הכללית ומנתח בכיר במחלקה הכירורגית בבית החולים כרמל, חיפה.
הניתוחים עברו בהצלחה והזוג גלמן, מתאושש עכשיו ביחד במחלקה הכירורגית בבית החולים כרמל האישה צילה, נכנסת לחדר של יוליו מחזיקה את ידו ולא עוזבת אותה לרגע.
“יוליו, בשבילי זה כל העולם וכך אני בשבילו” – סיפרה בהתרגשות רעייתו צילה; אנחנו כל החיים ביחד אנחנו קוראים ביחד, רואים סרטים יחד וכמובן רוקדים טנגו ביחד, אני מאחלת לכל הצעירים אהבה וזוגיות כמו שלנו”.
יוליו, לא נשאר חייב ומנשק את רעייתו צילה באהבה גדולה ומסביר; “הסוד שלנו לזוגיות מוצלחת הוא הסבלנות” – אומר הבעל וממשיך; “אנחנו אף פעם לא הולכים לישון כאשר אנחנו במריבה, אנחנו תמיד הולכים לישון בשלום… הסוד לחיים זוגיים מאושרים הוא הסבלנות… אני לא יכול בלי צילה והיא לא יכולה בלעדיי”.
אני מבקש להודות לד”ר ביטרמן ולכל צוות בית החולים כרמל הם עשו הכל שנעבור את זה בשלום מהר, ולא פחות חשוב שאת הכל נעבור ביחד, וזה בטוח עזר להצלחת הניתוחים שלנו” – סיכם, יוליו גלמן כשהוא לא עוזב את ידה של צילה שלו.
Add Comment