25 טון בשר נוספים אותרו במפעל לעיבוד בשר שפעל ללא פיקוח והיתר ◄ רואי קליגר, משרד החקלאות: תפיסות הבשר המוברח מבוססות על מידע מודיעיני רחב המאפשר לאנשי היחידה לאתר משאיות המבריחות בשר או כל תוצרת חקלאית אחרת, גם כאשר למשאיות מראה תמים לחלוטין
משרד החקלאות: 9.5 טון בשר מוברח נתפסו בדרך למסעדות בערים: ירושלים, באר שבע
כמות גדולה מאוד של 9.5 טון בשר בקר נתפסה הלילה (שני) ובמהלך סוף השבוע על ידי פקחי יחידת הפיצו”ח (פיקוח צומח וחי) של משרד החקלאות. התפיסות התאפשרו הודות למידע מודיעיני על הברחת בשר לישראל, והן היו מאוד מסובכות, לנוכח ההשתכללות המתמדת של מבריחי המזון. במהלך התפיסות נחשפה שיטה חדשה להסתרת מזון מוברח בבטן המשאית.
טון בשר, מוברח הגיע משטחי רמאללה ונתפס באזור ירושלים. הנהג נעצר לחקירה ומתשאולו עלה כי היה מיועד לממכר במסעדות בירושלים. נגד נהג המשאית, תושב מזרח ירושלים בשנות ה- 40 לחייו, נפתח הליך פלילי.
8.5 טון נוספים, שהוברחו גם הם ככל הנראה מרמאללה, נתפסו במשאית על ציר ים המלח, כשהם בדרכם לחנויות לממכר בשר בעיר באר שבע. נהג המשאית שנתפס, תושב מזרח ירושלים בשנות ה-40 לחייו, נמצא בחקירה.
נחשפה שיטה חדשה להסתרת מזון מוברח בבטן המשאית
באחד ממקרי התפיסה נחשפה שיטת פעולה חדשה של המבריחים אשר הרכיבו מגירות(!) מיוחדות בתחתית המשאית, המקנות לה מראה תמים ומסתירות את הבשר המוברח.
לצד תפיסות הבשר המוברח, התגלה במהלך סוף השבוע גם מפעל לעיבוד בשר אשר פעל בעיר אום אל פחם, בתנאים תברואתיים ירודים ביותר, ללא כל היתר וללא פיקוח. במפעל נמצאו כ- 5 טון בשר בקר טחון שהוברח לישראל משטחי יהודה ושומרון ו- 20 טון בשר שנגנבו מיבואן בשר מורשה.
לדברי רואי קליגר מנהל יחידת הפיצו”ח, תפיסות הבשר המוברח מבוססות על מידע מודיעיני רחב המאפשר לאנשי היחידה לאתר משאיות המבריחות בשר או כל תוצרת חקלאית אחרת, גם כאשר למשאיות מראה תמים לחלוטין.
ממשרד החקלאות, נמסר, כי חל איסור על העברת מוצרים מן החי מהאוטונומיה עקב חשש לבריאות הציבור וכן, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח.
במשרד החקלאות מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.