סילאן, מכיל מרכיבים בריאותיים רבים ובהם סידן, ברזל וויטמינים A,B,C ◄ “חצר כנרת” הקימה אתר אינטרנט מיוחד שמוקדש לסילאן ובו מידע על מקור סילאן, מתכונים מומלצים לחג, אפשרויות לרענון סלטים בסילאן ומתכון לחרוסת
חצר כנרת יוצאת בקמפיין “סילאן – ככה מבשלים המבינים” לחג הפסח
“חצר כנרת” מקיבוץ כנרת, יצרנית מוצרי התמרים הגדולה בישראל, יוצאת בקמפיין לקראת חג הפסח: “סילאן – ככה מבשלים המבינים”. את הקמפיין מוביל משרד רגב קוויצקי בהשקעה של 400 אלף שקל ויכלול פרסום ברדיו ובאתרי אינטרנט.
אתי קולט, מנהלת השיווק של “חצר כנרת”, אמרה שחרף העובדה, כי; “סילאן” – דבש התמרים הוא אחד ממוצרי המזון הותיקים במזרח התיכון ונמצא בשימוש כבר אלפי שנים, הוא נחשב כחדש במטבח הישראלי המודרני.
בשנים האחרונות התרחב השימוש בסילאן בבישול, אולם עדיין יש פוטנציאל רב לגידול בצריכת הסילאן כתחליף בריא וטעים לסוכר וממתיקים אחרים בקרב מי שעדיין אינם מכירים לעומק את סגולותיו.
מסע הפרסום פונה למי שמתכננים בימים אלו את ארוחות החג ומתלבטים כיצד להפתיע את האורחים ובני המשפחה במאכלים וטעמים ואקזוטיים.
סילאן
כחלק מהקמפיין הוקם אתר אינטרנט מיוחד שמוקדש לסילאן ובו מידע על מקור הסילאן, מתכונים מומלצים לחג, אפשרויות לרענון סלטים בסילאן ומתכון לחרוסת. כחלק מהקמפיין תיערך תחרות מתכונים עם סילאן באתר תפוז.
כתובת האתר שיעלה עם תחילת הקמפיין: www.tamarkineret.co.il, באתר ניתן יהיה למצוא מתכונים מומלצים להכנת שיפודי חלומי, פילה סלמון, עוגת סילאן בחושה, שיפודי עוף, סלט פיקנטי ועוד.
סילאן, מכיל מרכיבים בריאותיים רבים ובהם; סידן, ברזל וויטמינים A,B,C. מקור הסילאן הוא: עיראק, והוא הובא לארץ ישראל על ידי עולים מעיראק בשנות הארבעים. מכינים אותו על ידי בישול של תמרים וסינונם. המרקם שלו נוזלי וטעמו עדין ומתוק יותר מדבש.