ישראלי צורך כ-10 ק”ג דגים בממוצע בשנה ◄ השנה ישווקו כ- 300 טון דגי בורי, 50% יותר מפסח אשתקד, לאור ערכיו הבריאותיים ◄ לקראת פסח עולה הצריכה הממוצעת ב- 75% לעומת חודשי השנה האחרים ◄ צריכת הקרפיונים עולה פי 2 לעומת חודשים רגילים
משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים מפרסמים המחירים המומלצים על דגים טריים בפסח
משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי דגים, מפרסמים היום (ראשון) לקראת חג הפסח, נתונים על ענף הדגים: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 800 גרם דגים, ואילו בחודש חג הפסח נוסקת הצריכה ל- 1,400 גרם לאדם בפסח בלבד. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. צריכת דגי קרפיון קופצת פי שניים. הממוצע השנתי של צריכה לנפש עומד על 10 ק”ג (כ- 800 גרם דגים לחודש).
השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח כ- 1,000 טון קרפיונים, כ- 750 טון דגי אמנונים וכ- 300 טון דגי בורי, שהם כ- 50% יותר מצריכת דגי הבורי, בשנה שעברה בתקופה זו – כ- 200 טון. הסיבה לעלייה בצריכת דגי הבורי היא ערכיו התזונתיים של הדג, המכיל אומגה 3 בערכים גבוהים. בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ- 400 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ודגי אדמונית.
ישראלים מעדיפים במרבית חודשי השנה לאכול אמנון ובפסח הדג המועדף הינו קרפיון. הבשורה הטובה לצרכנים היא שדג האמנון, יימכר השנה במחיר זול לעומת פסח אשתקד, המחיר המומלץ לצרכן (כולל מע”מ) ינוע בין 22 – 30 שקלים לק”ג (בגדלים קטן ועד ענק).
המחיר המומלץ לצרכן לדגי קרפיון ינוע בין 22 – 26 שקלים לק”ג והמחיר המומלץ לצרכן לדגי בורי ינוע בין 25 – 36 שקלים, בטווח הגדלים קטן ועד ג’מבו.
הצריכה המקומית לנפש, נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות, אך יחד עם זאת, צריכת הדגים לא השתנתה לאור המשבר הכלכלי וניתן לייחס זאת, ככל הנראה, למרכיבים הבריאותיים של הדגים.
השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח, כ- 750 טון דגי אמנונים
בישראל הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ- 10 ק”ג בשנה לעומת מדינות הים התיכון שצורכות 20 – 40 ק”ג לנפש, יפן בה צורכים 60 ק”ג לנפש והאמריקאים שצורכים 6 – 7 ק”ג לנפש לשנה.
על פי נתוני משרד החקלאות בשנת 2007, צרכנו כ- 71,000 טון דגים, מהם כ- 25,000 טון מייצור מקומי וכ- 46,000 טון מייבוא (ברובו קפוא).
הייצור המקומי של הענף (25,000 טון) נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים (מדגה) כ- 20,000 טון, דייג כ- 2,500 טון וחקלאות ימית כ- 2,500 טון.
רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון או מוּשְט (כ- 8,000 טון לשנה), במקום השני הקרפיון (כ- 6,800 טון לשנה), דניס (כ- 2,200 טון), בורי (כ- 2,160 טון), כסיף (כ- 1,250 טון), סרדין כנרת (כ- 440 טון), פורל (כ- 430 טון) ובאס (כ- 150 טון).