עזרה ראשונה

משרד הבריאות מרענן המלצותיו להפחתת הסיכון ל-SIDS, מוות בעריסה

0
0

ממליץ להורים לתת לתינוקות מוצץ במהלך השינה עד גיל שנה כאמצעי למניעת מוות בעריסה ◄ מומלץ להשכיב את התינוק הבריא לשינה על הגב – מחקרים רבים הראו כחי שכיבה על הגב מקטינה באופן משמעותי הסיכון למוות בעריסה בהשוואה להשכבה על הבטן או על הצד
משרד הבריאות מרענן המלצותיו להפחתת הסיכון ל-SIDS, מוות בעריסה
משרד הבריאות מרענן המלצותיו להפחתת הסיכון למוות בעריסה

משרד הבריאות מרענן המלצותיו להפחתת הסיכון למוות בעריסה, לאור שני מקרים שארעו בסוף השבוע שעבר, ומפרסם הנחיות והמלצות להקטנת הסיכון למוות בעריסה. תסמונת המוות בעריסה (SIDS), הינה מצב נדיר של מוות פתאומי ובלתי מוסבר של תינוק מתחת לגיל שנה, תוך שינה. הסיכון למקרים אלה של מוות בעריסה הינו בעיקר בגיל 2-4 חודשים.

תסמונת מוות בעריסה (באנגלית: Sudden Infant Death Syndrome או בקיצור: SIDS) היא תופעה בה תינוקות מתים באופן פתאומי תוך כדי שינה. למרות המחקר הרב, אין הסבר מדעי ברור לתופעה.

התסמונת הינה הגורם הנפוץ ביותר לתמותת תינוקות עד גיל שנה והיא אחראית על 35-55 אחוז ממקרי המוות בגיל זה. לפי סטטיסטיקות שונות התסמונת מתרחשת אצל 3 עד 8 תינוקות לכל 10,000.

המלצות להקטנת הסיכון;

▼ מומלץ להשכיב את התינוק הבריא לשינה על הגב – מחקרים רבים הראו כחי שכיבה על הגב מקטינה באופן משמעותי את הסיכון למוות בעריסה בהשוואה להשכבה על הבטן או על הצד. לכן, מומלץ להשכיב את התינוק על הגב בעת השינה, אלא אם כן, יש סיבה רפואית מיוחדת שבגללה ממליץ רופא המלצה אחרת.

▼ בשעות היום לעומת זאת, מומלץ להשכיב את התינוק כשהוא ער על הבטן, כדי לאפשר לו לפתח את התפקודים הקשורים בשכיבה על הבטן מבחינת החוזק.

▼ הטמפרטורה האופטימלית של חדר בו נמצא התינוק היא 21-23 מעלות.

▼ יש להימנע לחלוטין מעישון בסביבת התינוק.

▼ הנקה מקטינה את הסיכון למוות בעריסה.

▼ מומלץ להימנע משינה של התינוק עם הוריו באותה המיטה (bed shering).

▼ מומלץ להשתמש במזרון קשה, עם תו תקן.

▼ לא להשתמש במצעי מיטה רכים וכריות רכות.

▼ יש להימנע מהנחת כריות ובובות רכות בסמוך לתינוק.

▼ מומלץ להדק את השמיכה למרגלות המיטה ובצדדים.

▼ יש להימנע משימוש בחומרי ריסוס, דאודורנטים וחומרים נדיפים בסביבת התינוק.

▼ מכשיר ניטור – ככלל, השימוש במכשיר ניטור – אינו מומלץ לתינוקות בריאים פרט למקרים מיוחדים של תינוקות עם אירועים של הפסקות נשימה, או תינוקות עם חשד לאי יציבות בתפקוד הלב והנשימה.

▼ מומלץ להפנות תינוקות אלה לצורך אבחון והדרכת הורים בשימוש במכשיר ניטור, לפי הצורך, באחד מהמרכזים הרפואיים.

▼ שימוש במוצץ – מחקרים הראו שהסיכון למוות בעריסה קטן יותר בתינוקות שהשתמשו במוצץ. עם זאת, יש לציין, כי שימוש ממושך במוצץ עלול לגרום לדלקת האוזן התיכונה וליצור ליקוי במבנה השיניים.

▼ מומלץ לתינוקות יונקים, לתת מוצץ בזמן השינה, רק לאחר שהתינוק כבר יונק בצורה סדירה והחל מגיל חודש.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן