Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

תביעה ייצוגית נגד פרטנר, סלקום ו”פופיק”, אתר היכרויות בהיקף של 56 מליון שקלים

0
0

בית המשפט, קבע, כי עילות התביעה תכלולנה טענות נגד חברות “פרטנר” ו”סלקום” בגין הפרת חוזה, רשלנות, הטעיה צרכנית ועשיית עושר, בעוד עילות התביעה נגד אתר “פופיק” ובעלי מניותיו תכלולנה גם טענות של תרמית וגזל, בנוסף על העילות הנ”ל

תביעה ייצוגית נגד פרטנר, סלקום ו”פופיק”, אתר היכרויות בהיקף של 56 מליון שקלים

בית המשפט המחוזי בעיר תל אביב (בפני כב’ השופטת ענת ברון) נעתר (אתמול שני, 16.3), לבקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד אתר ההיכרויות פופיק, וחברות פרטנר וסלקום, בהיקף מצטבר של 56,000,000 שקלים.

על פי הבקשה אשר הוגשה על ידי עורכי הדין מיכאל בך ועידן איידן ממשרד מיכאל בך ושות’, שלח אתר ההיכרויות “פופיק”, הודעות טקסט רבות באופן אקראי למנויי סלקום ופרטנר, וחייב אותם ב- 5 שקלים לכל הודעה. משלוח הודעות הטקסט והחיוב נעשה ללא אישור ממנויי הסלולר. מחגיגת ההכנסות, נהנו גם חברות פרטנר ו-סלקום.

בית המשפט, התיר לתובעים לנהל את התביעה באמצעות משרד עו”ד מיכאל בך ושות’ כייצוגית, ובמסגרת זו, לתבוע מחברות הסלולר פרטנר, סלקום, ואתר ההיכרויות “פופיק” ובעלי מניותיו השבה של הסכומים שנגבו מהם שלא כדין, וכן פיצוי בגובה של 1,000 ש”ח בגין עגמת הנפש שנגרמה להם.

בית המשפט, קבע, כי עילות התביעה תכלולנה טענות נגד חברות “פרטנר” ו”סלקום” בגין הפרת חוזה, רשלנות, הטעיה צרכנית ועשיית עושר, בעוד עילות התביעה נגד אתר “פופיק” ובעלי מניותיו תכלולנה גם טענות של תרמית וגזל, בנוסף על העילות הנ”ל.

אתר “פופיק” נהג לשלוח הודעות טקסט למנויי פרטנר ו-סלקום בהן נכתב: “”נרשמת לפופיק. הקוד שלך: 56332 השלם את הרשמתך וקבל חודש כניסה חינם! www.poopic.com שירות לקוחות: 03-6066555”.

בהמשך, נשלחו מאתר “פופיק” הודעות עדכון שונות, כגון; “www.poopic.com שירות לקוחות 1-700-70-50-33 עדכון מאתר פופיק: צפו בך: 0 הודעות: 0 נשיקות: 0”. כל הודעת טקסט שנשלחה חייבה את מקבל ההודעה, באופן אוטומטי, ב-5 שקלים. כאמור, מקבלי ההודעות מעולם לא נרשמו או ביקשו להירשם לאתר ההיכרויות ולא אישור כל חיוב בחשבונם.

ביסוד התביעה נגד חברות הסלולר “פרטנר” ו-“סלקום” עומדת הטענה, כי הן אלה שיצרו את הפלטפורמה שאפשרה ל”פופיק” לחדור לכיסיהם של אלפי מנויים ולגזול את כספם.

התובעים, טענו, כי היה על חברות הסלולר לנקוט באמצעי הזהירות הנדרשים כדי למנוע שימוש לרעה בהוראת הקבע שניתנת להן על ידי הציבור. חברות הסלולר ניסו לגלגל את האחריות למחדל לחברות התוכן.

בית המשפט, דחה את טענות חברות הסלולר וקבע, כי ההתקשרות של חברות הסלולר עם חברות התוכן אינה מסירה מעליהן את האחריות. חברי הקבוצה מסרו לחברות הסלולר את כרטיסי האשראי שלהן, ולחברות הסלולר קמה חובת זהירות לנקוט בכל אמצעי הזהירות להבטיח, כי לא תבוצע גביה שלא כדין מתוך כרטיסים אלה. זאת במיוחד כאשר חברות הסלולר נהנו אף הן והפיקו רווח מן הפעילות של “פופיק”.

עו”ד מיכאל בך, אמר, כי; “בית המשפט, העביר מסר חשוב לחברות התקשורת על פיו, חברות התקשורת חבות חובת זהירות לציבור הצרכנים על שירותי תוכן, המסופקים באמצעותן, וקבע, כי על חברות הסלולר לנקוט באמצעי זהירות שישמרו על ציבור לקוחותיהן מפני סיטואציות של הוצאת כספים מן הציבור שלא כדין”.

תיק מספר: 2446/08, 2447/08

תגובות
0
0



Exit mobile version