טכנולוגיות תקשורת

משרד התקשורת: מדיניות טכנולוגיית ה-WiMax יוצאת לדרך

0
0

שר התקשורת אריאל אטיאס, מסר היום, כי: “טכנולוגיית ה-WiMax תאפשר לפרוס בצורה מהירה תשתית שתשמש למתן שירותי תקשורת ויישומים טכנולוגיים מתקדמים בישראל בעיקר בתחום הפס הרחב, עם דגש על מחיר נמוך לצרכן הישראלי, כולל באזורים פריפריאליים”
משרד התקשורת: מדיניות טכנולוגיית ה-WiMax יוצאת לדרך
משרד התקשורת: מדיניות טכנולוגיית ה-WiMax יוצאת לדרך

משרד התקשורת מפרסם היום (ראשון) את המדיניות להקצאה של תדרים לרשת גישה אלחוטית רחבת פס ((WiMax. עולה, כי שיקול מרכזי במכרז, יהיה הגברת התחרות במתן שירותי העברת נתונים בקצבים גבוהים ובטיב שירות ואיכות והפחתת תעריפים לצרכן בשירותים כגון; גישה רחבת פס ניידת לאינטרנט, בפרט במגזר הפרטי המדיניות תאפשר לחברות מפעילות פנים ארציות נייחות לפרוס ולהשתמש בתשתית שלהן (במקום להתבסס על רשתות “בזק” ו- “הוט”).

שר התקשורת אריאל אטיאס, מסר היום, כי: “טכנולוגיית ה- WiMax, תאפשר לפרוס בצורה מהירה תשתית שתשמש למתן שירותי תקשורת ויישומים טכנולוגיים מתקדמים בישראל בעיקר בתחום הפס הרחב, עם דגש על מחיר נמוך לצרכן הישראלי, כולל באזורים פריפריאליים”

◄ רקע

רשת הגישה, מהווה חסם לכניסתם לשוק של מפעילי תקשורת, הנדרשים לפרוס ולפתח רשתות תקשורת, ומהווה “צוואר בקבוק” למתן שירותי תקשורת נייחים וניידים, בפרט לגבי שירותים הניתנים על גבי רשת גישה רחבת פס. רשתות אלחוטיות לשירותים נייחים משמשות בעולם לשתי תכליות עיקריות: האחת, לפריסה מהירה של תשתית שתשמש למתן שירותי תקשורת מתקדמים במדינות מתפתחות ובאזורים כפריים פריפריאליים במדינות מפותחות בהם לא הונחה תשתית.

קרקעית רחבת פס; והשנייה, כחלופה לפריסה של רשתות גישה רחבות פס קוויות שפריסתן איטית ויקרה יחסית, במדינות מפותחות אשר רוצות לקדם את התחרות בשוק התקשורת הנייחת.
במהלך החודשים האחרונים התקיים במשרד הליך ממושך של בחינת תגובות הציבור ומידע נוסף שהתקבל במשרד בדבר המדיניות המתגבשת במדינות שונות בעולם, זאת לאור שימוע שפרסם המשרד בנושא, בספטמבר 2007.

לאחר ניתוח הצרכים, ומצאי התדרים הפנויים בישראל, ובשים לב, בין היתר, למגמות הקיימות בעולם בעניין זמינות והתפתחות ציוד למתן שירותי תקשורת בתחומי תדרי רשת גישה, גובשה המדיניות, אשר תאפשר את הליך הקצאת תדרים על-ידי ועדת מכרזים.

◄ מתכונת המכרז – פירוט מתכונת ההקצאה

ההקצאה של תדרי רשת גישה, תתבצע לאחר קיום מכרז. בגיבוש מתכונת ותנאי המכרז תראה וועדת המכרזים כיעד עיקרי את שיפור רווחת הצרכן באמצעות קידום התחרות הן בשוק התקשורת הניידת, בפרט במגזר הפרטי, והן בשוק התקשורת הנייחת, כמפורט להלן. המאפיינים לבחירת הזוכה במכרז ייקבעו במגמה להשיג יעד זה.

במסגרת זו תפעל וועדת המכרזים בהתאם לעקרונות הבאים:

וועדת המכרזים, תקבע את תנאי הסף, המאפיינים את הנוסחה שתשקלל מאפיינים אלו לצורך ניקוד ההצעות. במסגרת זו יינתן משקל ניכר לתרומתו הצפויה של המציע לשיפור רווחת הצרכן ולהגברת התחרות כאמור לעיל, כפי שאלה יבואו לידי ביטוי בהצעתו, כמפורט להלן:

(א) בתדרים שיוקצו למתן שירותי רט”ן – יינתן משקל ניכר לתרומתו הצפויה של המציע להגברת התחרות בשירותים המתבססים על רשת גישה אלחוטית ניידת רחבת פס, בפרט במגזר הפרטי. במסגרת נוסחת השקלול תיקבע הוועדה את המאפיינים השונים שיגשימו את היעד, דוגמת המחיר הנמוך עבור רוחבי פס באיכות מוגדרת , לתקופה שתיקבע, וקצב פריסת הרשת עד למתן שירות כלל ארצי. במסגרת זו יינתן משקל ניכר למאפיין המחיר הנמוך כאמור לעיל.

(ב) בתדרים שיוקצו למתן שירותי מפ”א – יינתן משקל ניכר לתרומתו הצפויה של המציע להגברת התחרות בשוק. במסגרת נוסחת השקלול תקבע וועדת המכרזים את המאפיינים השונים שיגשימו את היעד, דוגמת היקף וקצב פריסת הרשת לרבות באזורים גיאוגרפיים מרוחקים או דלי אוכלוסין שייקבעו, רוחב הפס ואיכות השירות למנוי.

לעניין העדיפויות המפורטות בהמשך, בהתייחס לתחום 3.5 גה”ץ, יובהר, כי במסגרת מכרז שבו ייקבעו העדיפויות, כמפורט בהמשך, הן אינן בבחינת עדיפויות מוחלטות. כלומר, כל הגורמים הנכללים בעדיפויות השונות שנקבעו יהיו רשאים להשתתף בו, להתמודד זה כנגד זה, ולזכות בו. מדרג העדיפויות שנקבע יתבטא בנוסחה שתשקלל את המאפיינים לצורך ניקוד ההצעות שיוגשו על-ידי המתמודדים.

בקובעה את הנוסחה האמורה תיתן וועדת המכרזים ניקוד שונה משמעותית לכל עדיפות, באופן שלמציע המצוי בעדיפות ראשונה יינתן, בניקוד הצעתו, יתרון משמעותי על-פני מציע המצוי בעדיפות שנייה. כלומר, על מנת שמציע מעדיפות שנייה יזכה לניקוד גבוה יותר הצעתו צריכה להיות משופרת באופן משמעותי מהצעת המציע בעדיפות הראשונה.

◄ הקצאה בתחום 2.5 גה”ץ

במסגרת השלב הראשון – יתקיים מכרז במסגרתו יעמדו להקצאה 30 מה”ץ במתכונת TDD (שלושה אפיקים של 10 מה”ץ כל אחד), עבור מפעיל חדש שיקבל רישיון כללי למתן שירות רט”ן, וזאת לצורך הקמת רשת בזק ציבורית הכוללת רשת גישה רחבת פס למתן שירות כלל ארצי.

מפעיל שהוקצו לו תדרי רשת גישה בשלב זה יידרש, בתוך פרק זמן שייקבע, לעבור לרצועות תדרים אחרות ברוחב זהה בתחום זה ולשאת בעלויות המעבר, והכול כפי שיפורט במסגרת תנאי המכרז. הליך ההגירה צפוי שיתקיים החל משנת 2011 ואילך.

במסגרת השלב השני, ובהתאם למצאי התדרים לאחר השלב הראשון, להתפתחויות הטכנולוגיות של ציוד בתחום תדרים זה ולביקושים לתדרים בטכנולוגיות הרלוונטיות, מתוכנן שיוקצו רצועות תדרים נוספות בין לשימוש במתכונת FDD ובין לשימוש במתכונת TDD, במסגרת מכרז נוסף, על פי כללים ותנאים שייקבעו על-ידי השר בסמוך לאותו מכרז. במסגרת זו יכול שיוקצו תדרים בהיקף כולל של עד 170 מה”ץ.

במכרז בשלב השני יורשו להשתתף בעלי רישיון כללי למתן שירותי רט”ן הקיימים כיום באופן שלא יהיה גורם אחר בעדיפות על פניהם. לעניין השלב השני לא יחולו סעיפים 11, 12, ו-13 של מסמך המדיניות; עקרונות וכללים בנושאים המפורטים במסגרת הסעיפים האמורים ייקבעו על ידי השר בסמוך למועד המכרז בשלב השני.

◄ הקצאה בתחום 3.5 גה”ץ

המשרד רואה חשיבות במתן עדיפות בהקצאת תדרי רשת גישה, למפעילים המעוניינים לספק שירות אוניברסאלי רחב פס בכל הארץ, ועל כן הוחלט להעדיף בהקצאת התדרים בעל רשיון מפ”א חדש על פני בעל רשיון מפ”א ייחודי.

המשרד החליט שלא לאפשר לחברות “בזק” ו”הוט טלקום” להתמודד במכרז שבמסגרתו יוקצו רצועות תדרים בתחום ה- 3.5 גה”ץ. זאת, בין היתר, לנוכח מצאי התדרים המצומצם בישראל בתחום ה-3.5 גה”ץ. המשרד, סבור, כי יש להקצות משאב מוגבל זה למפעילים חדשים או קיימים בשוק התקשורת הנייחת שיקימו רשת גישה רחבת פס חדשה ויתרמו בכך לקידום התחרות. יצויין, כי לעניין הקצאת תדרים בתחום התדרים 3.4 עד 3.8 גה”ץ, יפעל המשרד, ככל שניתן, בהתבסס על החלטת המועצה האירופית 2008/411/EC מתאריך 21 במאי 2008.

בתחום זה, יעמדו להקצאה במתכונת TDD – 4 אפיקים של 5 מה”ץ כל אחד, ובמתכונת FDD – 6 אפיקים של 3.5X2 מה”ץ כל אחד. בהתאם לאמור בסעיף 11 שלעיל, בתחום תדרים זה העדיפויות להקצאה במכרז תהיינה כדלקמן:

• בעדיפות ראשונה – לבעל רישיון מפ”א כללי שהינו מפעיל חדש.

• בעדיפות שנייה – לבעלי רישיון מפ”א כללי ייחודי חדש או קיים.

בעל רישיון שהוקצו לו תדרי רשת גישה בתחום תדרים 3.5 גה”ץ ברוחב קטן מרוחב הרצועה המרבי המוגדר לפי סוגי הרישיון כאמור בסעיף 11 לעיל, יהיה רשאי להתמודד במכרז להקצאת אפיקים נוספים בתחום תדרים 3.7 גה”ץ, וזאת עד להשלמת רוחב הרצועה המרבי המוגדר לו על פי סוג רישיונו כמפורט לעיל, ובהתאם למצאי התדרים.

יובהר, לעניין תחום תדרים זה, כי הקצאת תדרים למתן שירותי מפ”א תהיה במעמד ראשי; זאת, לעומת הקליטה מלוויינים, אשר נקבע לגביה, ברישיונות הניתנים לפעילות לוויינית, כי הינה במעמד משני. עם זאת, יכול שייקבעו תנאים ומגבלות שימוש למי שיוקצו לו תדרי רשת גישה לצורך מתן שירותי מפ”א. מגבלות כאמור, יחולו על בעל רישיון מפ”א, או על בעל רישיון מפ”א ייחודי, שיפעל בקרבת אתרים גדולים הממוקמים מחוץ לערים ואשר פועלים בתחום תדרים זה, במסגרת רשיון לתקשורת לוויינית (דוגמת עמק האלה, צומת ראם, או נווה אילן).

◄ הקצאה בתחום 3.7 גה”ץ

בישראל תחום התדרים 3.7 גה”ץ הועד לשימוש אזרחי לשירות נייח, לצורך הקמת רשת גישה אלחוטית (FWA ), הן למערכות נקודה לנקודה והן למערכות נקודה לרב-נקודה. כאמור לעיל, המשרד בחן את מתכונת ההקצאה המתגבשת באירופה בתחום התדרים 3.4 עד 3.8 גה”ץ<

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן