Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

חברת “מקורות” גייסה 650 מיליון שקל בהנפקת אג”ח למוסדיים

0
0

“מקורות” שומרת מזה כ- 6 שנים ברציפות על דירוג אשראי מקסימלי של AAA/Stable על ידי חברת מעלות S&P ◄ אלי רונן יו”ר “מקורות”, ציין, כי היציבות בדירוג האשראי לאורך השנים מעידה על האיתנות הפיננסית והניהול הכספי בחברה”.

חברת “מקורות” גייסה 650 מיליון שקל בהנפקת אג”ח למוסדיים

יו”ר “מקורות”, אלי רונן ומנכ”ל “מקורות”, עידו רוזוליו מסרו, כי: חברת “מקורות” ביצעה אתמול (רביעי) הנפקה מוצלחת של אג”ח למשקיעים מוסדיים בהיקף של כ- 650 מיליון ש”ח. הגיוס בוצע על ידי הרחבה של שתי סדרות אג”ח צמודות מדד שהחברה הנפיקה בעבר והמדורגות ע”י מעלות – STANDARD AND POORS – בדירוג של AAA עם אופק יציב. סדרה אחת עם מח”מ של כ- 7 שנים הורחבה בריבית של 4.2% וסדרה שנייה עם מח”מ של 12.7 שנים הורחבה בריבית של 5%.

עידו רוזוליו, הדגיש, כי להנפקה היו ביקושי יתר נרחבים וזאת בריביות שהיו נמוכות מהמקסימום שנקבע בהנפקה.

רוזוליו, ציין, כי ההנפקה מיועדת לפיתוח משק המים ופרעון חוב של החברה. את הגיוס הובילו אבי גפן, סמנכ”ל לכספים ולינה לוי-דרגוצקי מנהלת יחידת הגזברות, באמצעות שלושה חתמים; פועלים אי.בי.אי, לאומי ושות’ ו-איפקס חיתום.

חברת “מקורות” שומרת מזה כ- 6 שנים ברציפות על דירוג אשראי מקסימלי של AAA על ידי חברת מעלות S&P. במהלך תקופה זו גייסה החברה כ- 4 מיליארד שקלים ממשקיעים מוסדיים ב- 7 סדרות אג”ח שונות.

אלי רונן יו”ר “מקורות”, ציין, כי היציבות בדירוג האשראי לאורך השנים מעידה על האיתנות הפיננסית והניהול הכספי בחברה”.

“חוזקת ’מקורות’ היא הידע ההנדסי והניסיון הרב שנצבר במהלך 72 שנות קיומה. כמו כן, מערך התשתיות שברשות החברה, צעדי ההתייעלות שעברה בשנים האחרונות וכן השימוש בטכנולוגיות חדישות והפתיחות לעולם” הוסיף רונן.

רוזוליו, ציין, כי בפני קבוצת “מקורות” עומדים מספר פרויקטים גדולים כמו הקמת מערכת המים החמישית לעיר ירושלים, הקמת מתקן התפלה בעיר אשדוד בהיקף של 100 מיליון מטר קוב,

כן חיבור מתקני ההתפלה שמוקמים לאורך החוף למערכת המים הארצית שעוברת שינויים בימים אלו ופרויקטים נוספים להגדלת היצע המים על רקע משבר המים.

תגובות
0
0



Exit mobile version