שר התקשורת אריאל אטיאס: “החשבונית החדשה תשים סוף לערפול המחירים, תשרת את הצרכנים במידע ברור ותאפשר השוואה בין התוכניות בשקיפות מלאה, דבר שיגביר את התחרות עבור הצרכנים”
משרד התקשורת: חברות התקשורת יספקו לצרכנים חשבון ברור ומפורט יותר
לפני כשלוש שנים הסדיר משרד התקשורת את נושא הגילוי הנאות בחשבון הטלפון באמצעות תיקון הרישיונות של חברות הטלפוניה, במסגרתו נדרשו החברות לפעול על פי תקן ישראלי 5262, אשר הוכן על ידי מכון התקנים הישראלי (“התקן”).
מהניסיון שהצטבר בשנים האחרונות, ובהתאם לתפיסה הצרכנית שמוביל השר אטיאס, הגיע המשרד לכלל דעה, כי לצורך הבטחת הגילוי הנאות, והגברת השקיפות והבהירות בחשבון הטלפון המוגש למנוי, יש לקבוע הוראות מפורטות יותר בעניין, הכוללות, בין היתר, דרישה להצגת נתונים אשר אין מפעילי התקשורת מחויבים להציג כיום על פי התקן.
לאור האמור לעיל החליט מנכ”ל משרד התקשורת, מרדכי מרדכי, בתחילת אוקטובר 2007, על הקמת ועדה משרדית מיוחדת לטיפול בנושא. הוועדה האמורה גיבשה מסמך המפרט את ההוראות לעניין “גילוי נאות בחשבון הטלפון”.
ביום 27 במאי 2008 פרסם המשרד בקשה לקבלת עמדה בנושא האמור, ולאחר שנבחנו הטענות שהוצגו בפני המשרד במסגרת ההליך, גיבש המשרד סופית את נוסח ההוראות. ההוראות, כולל דוגמאות, מפורסמים באתר האינטרנט של המשרד בכתובת Moc.gov.il מדור “מסמכי מדיניות”.
ההוראות שקבע משרד התקשורת בעניין “גילוי נאות בחשבון הטלפון”, יחולו על חשבון טלפון המוגש למנוי שאינו עסקי, על ידי חברות התקשורת המספקות שירותי טלפוניה נייחים, סלולאריים ובינלאומיים. לענין מנוי עסקי, נקבע, כי הוא יהיה רשאי לקבל את החשבון במתכונת חשבון המוגשת למנוי שאינו עסקי, בהתאם לבקשתו.
להלן חלק מהנתונים שיוצגו בחשבון הטלפון החדש:
פירוט החשבון יכלול מידע לעניין תשלומים קבועים, תשלומים משתנים, חיובים חד-פעמיים, זיכויים והחזרים. הוא יכלול מידע כללי אודות תוכנית התעריפים אשר בהתאם לתנאיה מחויב המנוי לרבות פירוט התעריפים העיקריים שלה, כשהם כוללים מע”מ. למנוי עסקי, פירוט התעריפים העיקריים יוצג ללא מע”מ.
ככול שהסכם ההתקשרות של המנוי כולל תקופת התחייבות, על בעל הרישיון לציין בכל חשבון ב”פירוט החשבון” את הפרטים כדלקמן:
1) משך תקופת ההתחייבות ומועד סיומה;
2) התשלום אשר יידרש המנוי לשלם ככל שיבקש לסיים את התקשרותו עם בעל הרישיון, קודם תום תקופת ההתחייבות לחברה או לתוכנית התעריפים (“דמי יציאה”), במהלך תקופת החשבון העוקבת לתקופת החשבון הנוכחי. במקרה בו גובה דמי היציאה משתנה לאורך תקופת החשבון העוקבת, נקודת הזמן לייחוס לצורך קביעת גובה דמי היציאה תהיה אמצע תקופת החשבון העוקבת.
3) ככל שתשלום דמי היציאה כולל אף תשלום בגין סבסוד ציוד קצה, יוצג התשלום האמור בנפרד. במקרה בו גובה התשלום האמור משתנה לאורך תקופת החשבון העוקבת, נקודת הזמן לייחוס לצורך קביעת גובה התשלום תהיה אמצע תקופת החשבון העוקבת.
4) בעל הרישיון יגיש למנוי פירוט בכתב לגבי אופן חישוב דמי היציאה, תוך 14 יום מיום שהגיש המנוי בקשה למוקד שירות הלקוחות או לאחראי לטיפול בתלונות ציבור של בעל הרישיון.
אריאל אטיאס
בחלק ב’ של “פירוט החשבון” יציג בעל הרישיון בצורה גרפית או בכל דרך אחרת, לגבי כל מספר טלפון אליו מתייחס חשבון הטלפון, מידע אודות דפוסי השימוש, כמפורט להלן:
● שיעור ניצול של כל חבילת שירותים הכלולה בתוכנית התעריפים בה הוא מנוי, לרבות חבילות שירותים הניתנות למנוי במסגרת התשלום הקבוע;
● פירוט תשלומים על פי סוגי שירותים;
● התפלגות דקות שיחה ומסרונים לפי סוגי בעלי הרישיון אשר ברשתם הושלמה השיחה (פנים-רשתי, חוץ-רשתי בהתאם לסוג בעל הרישיון – רט”ן, פנים ארצי נייח).
את הנוסח המלא של ההוראות החדשות, ניתן לראות באתר האינטרנט של משרד התקשורת בכתובת www.moc.gov.il במדור “מה חדש” ובין היתר מופיעות שם מספר דוגמאות לחשבונות הטלפון החדשים.
מועד כניסתם לתוקף של ההוראות החדשות הוא 15 בספטמבר 2009 לכל המאוחר.
שר התקשורת אריאל אטיאס: “החשבונית החדשה תשים סוף לערפול המחירים, תשרת את הצרכנים במידע ברור ותאפשר השוואה בין התוכניות בשקיפות מלאה, דבר שיגביר את התחרות עבור הצרכנים”.
מרדכי מרדכי מנכ”ל משרד התקשורת: “בעקבות השינוי, יוכל הצרכן, בין היתר, לוודא, כי הוא מחויב בהתאם להסכם ההתקשרות שלו, מהו קנס היציאה מההתחייבות לתוכנית התעריפים לה הוא משתייך, וכן יאפשר למנוי להשוות באופן יעיל ופשוט בין תוכניות התעריפים השונות אל מול תוכניות אחרות המשווקות באותה העת”.
Add Comment