חדרה

עיריית חדרה הכריזה על שנת 2009 כשנת ה-120 להולדתו של אבשלום פיינברג

0
0

פיינברג בן חדרה, מחולל מחתרת ניל”י שנרצח בין עזה לרפיח אבשלום ובמשך 50 שנה איש לא ידע את מקום קבורתו ◄ בשנת 1967 נמצאו עצמותיו והוא הובא לקבורה בטכס ממלכתי בהר הרצל בירושלים
עיריית חדרה הכריזה על שנת 2009 כשנת ה-120 להולדתו של אבשלום פיינברג
עיריית חדרה הכריזה על שנת 2009 כשנת ה-120 להולדתו של אבשלום פיינברג

בישיבת הנהלת מועצת העיר, האחרונה, הודיע ראש העיר מר חיים אביטן על ציון שנת המאה ועשרים (ה-120) להולדתו של אבשלום פיינברג בן חדרה הידוע גם כצבר הראשון.

אבשלום פיינברג, היה מהוגי הרעיון ומייסדי מחתרת ניל”י. הוריו פאני ולוליק פיינברג היו ממייסדי חדרה. בשנת 1917, יצא אבשלום בפעם האחרונה מביתו במושבה דאז חדרה במטרה לחדש את הקשר עם הבריטים שישבו במצרים. במדבר, בין עזה לרפיח נרצח אבשלום, במשך 50 שנה איש לא ידע את מקום קבורתו.

בראשית שנות השלושים מצא המהנדס בנימין רן את מקום הקבר, אך זיהויו (הנכון) נדחה. רק לאחר מלחמת ששת הימים, בשנת 1967 משתפס צה”ל את השטח שבו נרצח פיינברג, פוענחה התעלומה באופן סופי על ידי ד”ר שלמה בן אלקנה, והשלד שנמצא על ידו זוהה כזה של אבשלום פיינברג, והוא הובא לקבורה בטכס ממלכתי בהר הרצל בעיר ירושלים.

אבשלום היה בהשכלתו, אגרונום והוא ניהל את החווה החקלאית אשר פעלה בשטח המשמש היום כ”גן המייסדים” ברחוב רוטשילד שבמרכז העיר חדרה.

אבשלום, הי”ד, שלט על בוריין בשפות; עברית, ערבית, צרפתית ואנגלית. הוא היה איש אשכולות ורומנטיקן. ניגן על כינור וכתב שירה.

הידוע מבין שיריו היא הבלדה; “אלף נשיקות לך אהובתי” שנכתבה לאהובתו רבקה אהרונסון ולימים הולחנה ע”י צביקה פיק ובגרסת השירה של הזמר יורם גאון, הפכה אותה ללהיט שלא נס ליחו עד היום.

אנדרטת אבשלום פיינברג

במסגרת ציון שנת המאה ועשרים, יתקיימו מספר אירועים: ישיבת מועצת עיר חגיגית בבית פיינברג בעיר חדרה ששוחזר לאחרונה ונפתח לציבור הרחב.

בבית, ניתן לראות את חדרו של אבשלום מעוטר בעץ הערמונים, את ילקוט בית הספר שלו, התנ”ך שלו ועוד. מערכת החינוך של העיר תקדיש שעות לימוד לנושא, וכמו כן, ישולט מסלול טיול בעיר ועוד.

יצוין, כי עיריית חדרה, הכריזה לפני כחצי שנה, כי האתר הלאומי לזכר אבשלום פיינברג אשר שכן מעל 40 שנה בכביש 4 מדרום לחדרה יועתק ממקומו אל “פארק נחל חדרה” בשל המיקום המרכזי, הנוף הנשקף מהאתר ולנוכח העובדה, כי העירייה מתחזקת את הפארק באופן רציף ומוקפד.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן