עמותת אור ירוק: כרבע מכלל הנהגים נוסעים כאשר הם לא חגורים ◄ כמחצית מהנוסעים במושב האחורי נוסעים כאשר הם לא חגורים ◄ חגורות בטיחות ברכב מונעות פציעות חמורות ומפחיתות את הסיכון לפגיעה קטלני ב- 20-40%.
37% מהנהגים בנצרת עילית אינם חגורים בחגורת בטיחות לעומת רק 5% בעיר רמת גן
37% מהנהגים שנצפו בנצרת עילית אינם חוגרים חגורת בטיחות לעומת 5% בלבד בר”ג, כך על פי סקר תצפיות של עמותת אור ירוק שנערך בדצמבר 2008 בשישה יישובים שונים בפריסה ארצית באמצעות חברת אמ”ן. תוצאות התצפית נותחו סטטיסטית על ידי פרופ’ קמיל פוקס מאוניברסיטת תל אביב.
התצפיות נערכו ביישובים; ירושלים (2 תצפיות – קניון מלחה ומחנה יהודה), בעיר רמת גן (קניון איילון), בעיר ראשל”צ (קניון הזהב), בעיר באר שבע (קניון הנגב), בעיר נצרת עילית (קניון לב העיר) והעיר תל אביבקניון (עזריאלי). במהלך התצפיות נצפו 2,253 מכוניות.
מהתצפיות נמצא, כי בעיר רמת גן, שיעור הנהגים הרב ביותר שחוגר חגורות בטיחות – 95%. אחריה ירושלים עם 82% חגורים ליד קניון מלחה ו- 79% חגורים ליד מחנה יהודה.
כאמור, את הרשימה חותמת העיר נצרת עילית עם 63% חגורים בלבד. התוצאה הכללית היא, כי מתוך 2,253 נהגים שנצפו 25% לא חגרו ו-75% חגרו.
עוד עולה מהתצפיות, כי התנהגות הנוסעים במושב הקדמי מושפעת באופן מובהק מהתנהגות הנהג. כך, ב- 77% מהמקרים מהם הנהג לא היה חגור, גם הנוסע לידו לא היה חגור לעומת 12% בלבד שלא חגרו חגורת בטיחות למרות שהנהג היה חגור. גם במקרה זה, ר”ג מובילה עם 97% נוסעים מקדימה שחגורים מול 61% בלבד בעיר נצרת עילית.
שמואל אבואב מנכ”ל עמותת “אור ירוק”; “מחקרים מראים שאפקט החגירה משמעותי ביותר, בעיקר במושבים הקדמיים, כיוון שזו מפחיתה את חומרת הפגיעה הקטלנית, לרוב בראש או באיברים פנימיים, ויעילה במניעת פציעות אלה”.
עוד הוסיף, אבואב; “הממצאים מהתצפית, כמו גם מתצפיות אחרות, מראים, כי שיעור החגירה מאחור, נמוך מאשר מלפנים. חשיבות החגירה מאחור, איננה רק בהגברת בטיחותם של הנוסעים מאחור, אלא גם בהשפעתה על הנוסעים מלפנים. בעת התנגשות, הנוסעים במושב האחורי נזרקים קדימה ויכולים לפגוע באופן קטלני ביתר הנוסעים ברכב”.
במדינות שונות, הוכח, כי אכיפה מוגברת, שליוותה את חקיקת חוקי החגורות, יחד עם הסברה מקיפה, סייעה להעלות את אחוז החוגרים ב- 16% ולהפחית את מספר ההרוגים.
<!–Buss.Tab_19-01-09_01.htm–>
Add Comment