בהתאם לסיכום בין ישראל לארגון הצלב האדום, נפתחה היום המרפאה האזורית, שהוקמה בצד הישראלי של מחסום ארז ותשרת את האוכלוסייה הפלסטינית ◄ מנכ”ל מד”א: הקמת המרפאה בפרק זמן של 48 שעות הייתה אתגר מקצועי, מורכב ומסובך וגורמים לוגיסטיים רבים השתתפו במבצע
מגן דוד אדום הקים מרפאה תוך 48 שעות, לטיפול באוכלוסייה האזרחית הפלשתינאית
הפרמדיקים של מגן דוד אדום, כמעט סיימו את עבודות הבנייה של מרפאת המומחים ההומניטארית שמד”א הקים במחסום ארז, כשהוזעקו לטפל בחולה פלשתינאי ראשון מעזה. תושב עזה, בן 47, שנכנס לישראל דרך מחסום ארז, לצורך טיפולים בראשו בביה”ח בירושלים, חש ברע והתמוטט במתחם הביקורת במחסום. למזלו הגדול של האיש,ש איבד את הכרתו ואת נשימתו, היו במקום פרמדיקים וחובשים של מד”א שעסקו בעבודות קדחתנית ומאומצות, על מנת לעמוד בלוח הזמנים הקצר של 48 שעות שהוקצב למד”א להקמת מרפאת מומחים לפצועים מקרב האוכלוסייה העזתית.
רמי מילר, פרמדיק מפקח ארצי של מד”א, מספר; “החולה היה מוטל על הרצפה בתוך המסוף, כשהוא מחוסר הכרה וללא נשימה. התחלנו בפעולות מצילות חיים שכללו הנשמה באמצעות פתיחת נתיב אוויר, הנשמה מסייעת וטיפול תרופתי. כעבור מספר דקות הצלחנו להסדיר לו את קצב הלב ולהביא את ערכי הלחץ דם למדדים תקינים.
בהמשך הובר החולה בנט”ן לביה”ח ברזילי, כשהוא במצב קשה אך יציב. אין ספק, כי הנוכחות של הפראמדיקים במקום והמענה הרפואי המיידי הצילו את חיי החולה הפלשתינאי.
מספר שעות, לאחר מכן, שוב הוזעקו הפראמדיקים והפעם במהלך טקס פתיחת מרפאת המומחים ההומניטארית, שהתקיים בנוכחות שרי הבריאות והרווחה, מנכ”לי משרדיהם ומנכל מד”א, רמ”ג אלי בין.
קשישה בת 80, שהייתה בדרכה לישראל ל”איחוד משפחות” עם בנה המאושפז באחד מבתי החולים בארץ, התעלפה ואיבדה את הכרתה. פראמדיקים שהגיעו אליה העבירו אותה לאחד החדרים במרפאה, שם עברה סדרת בדיקות, כולל א.ק.ג, בדיקת רמת סוכר ובדיקת דם ואובחנה כמי שסובלת מאי ספיקת לב. לאחר טיפול תרופתי ונוזלים בעירוי, מצבה יוצב והיא שוחררה לדרכה.
בהתאם לסיכום בין ישראל לארגון הצלב האדום, היום נפתחה המרפאה האזורית, שהוקמה בצד הישראלי של “מחסום ארז” ותשרת את האוכלוסייה הפלסטינית. המרפאה מופעלת על ידי מגן דוד-אדום ובה נמצאים – לצד פרמדיקים – רופאים מתנדבים מומחים ברפואת משפחה, ילדים, נשים, טראומה, כירורגיה, אורתופדיה ועוד.
אלי בין: קורא לרופאים ואחיות להתנדב במרפאה
לאחר אבחון, תתאפשר העברת אזרחים פצועים וחולים לקבלת טיפול בבתי חולים בישראל, בהתאם למצבם הרפואי. לצורך כך הוצבו במרפאה אמבולנסים ונט”נים של מד”א.
“חיוניותה של המרפאה הוכחה עוד בטרם נפתחה לציבור הפלשתינאי, במהלך האירועים בהם טופלו גבר פלשתינאי ואישה חולה, על ידי פרמדיקים של מד”א. הקמת המרפאה בפרק זמן של 48 שעות הייתה אתגר מקצועי, מורכב ומסובך וגורמים לוגיסטיים רבים השתתפו במבצע” – אמר אלי בין מנכ”ל מד”א.
“מבחינת מד”א, כל פצוע – ללא הבדל מקום מגורים או דת – זכאי לקבל את הטיפול המיטבי והמקצועי ביותר. מגן דוד אדום – כאגודה הלאומית ההומניטארית – עושה כל מאמץ על מנת להקל על הסבל של האוכלוסייה האזרחית במצבים של מלחמה או אסונות טבעי”.
מנכ”ל מד”א קרא לרופאים ואחיות להתנדב במרפאה, ולקחת חלק במבצע ההומניטארי החשוב. הרופאים והאחיות המעוניינים לעשות זאת מתבקשים להירשם באתר מד”א – MDAIS – מד”א