בית הדין הרבני, בעיר נתניה, ציין בהחלטתו, כי הפוסקים נחלקו בשאלה האם; “בדין כל המשפחות כשרות” או שיש לבדוק לפני הנישואין את היוחסין של המועמדים לנישואין
נתניה: ביה”ד הרבני פתר בעיית יוחסין של עולה חדש שביקש אישור שאיננו כהן, כדי להינשא לגרושה
בית הדין הרבני האזורי בעיר נתניה בראשות אב בית הדין, הרב מיכאל עמוס, פתר בעיית יוחסין של עולה חדש, אשר עניינו עלה בפני בית הדין כאשר ביקש אישור שאיננו כהן, על מנת שיוכל להינשא לגרושה.
המבקש, העיד בפני בית הדין, כי אמו הייתה נשואה לאדם ששמו לוי ולאחר תקופה קצרה בה התברר, כי הלה מהמר, ונקלע לחובות כבדים, עזב את הבית ונעלם ולאחר חמש שנים בטלו הנישואים ואמו נישאה מחדש לאביו יהודה.
בכתובת אמו מנישואיה השניים, נכתב, כי הכלה “ארמלתא”, היינו אלמנה, למרות שהמבקש לא ידע להסביר כיצד בוטלו הנישואים הראשונים ולמרות שלא נמצא כל תיעוד בחו”ל לגבי גורלו של בעלה הראשון של אימו.
לכאורה, לאור האמור דלעיל, התעורר חשש שהמבקש הינו ספק ממזר ובנותיו, שנולדו לו מנישואיו הראשונים, גם הן ספק ממזרות. מדאורייתא, ספק ממזר יכול לבוא בקהל ישראל, אבל דרבנן גזרו עליהם. לאור זאת בית הדין בקש לברר את הנושא לעומקו של עניין.
מבירור, עלה, כי על ה”כתובה” מנישואיה השניים של האם, חתומים שני גיסיה של הכלה, לפיכך, הכתובה פסולה.
כן נודע שאחות האם ספרה למבקש, כי היא זוכרת, שכשהייתה בת 10, נערכה חתונת האם במסגרת נישואיה השניים בבית הכנסת. את הגירושין מהנישואין הראשונים היא לא זכרה וטענה, כי בחו”ל התגרשו רק אזרחית.
בית הדין הרבני, בעיר נתניה, ציין בהחלטתו, כי הפוסקים נחלקו בשאלה האם; “בדין כל המשפחות כשרות” או שיש לבדוק לפני הנישואין את היוחסין של המועמדים לנישואין.
בית הדין הרבני בנתניה, פסק, כי המבקש רשאי לבוא בקהל ישראל לאור הסיבות הבאות;
• האם, איננה נאמנת לפסול את בנה. בהתאם להלכה רק האב רשאי לפסול את בנו.
• אחות האם, פסולה לעדות.
• לעדות נדרשים שני עדים.
• אחות האם, העידה עדות מעורפלת על אירוע, שארע כשהייתה בת 10, כשהייתה קטנה ופסולה לעדות.
• הפה שאסר הוא הפה שהתיר, המבקש העיד שאימו נישאה לבעלה הראשון ולאחר מכן נישואיה בטלו. הוא לא ידע אם התגרשה או התאלמנה.
• בכתובה מנישואי האם השניים, נרשם שהייתה אלמנה.
Add Comment