חקלאות ישראל

משרד החקלאות ושירות התעסוקה חונך תוכנית חדשה שתנסה להחזיר הישראלים לעבודת האדמה

0
0

כל מעסיק יהיה זכאי לקבל תמרוץ של שני עובדים לכל היותר ◄הפיילוט ייושם תחילה במספר אזורים חקלאיים מובהקים, המועצות האזוריות; לב השרון, עמק חפר וערבה תיכונה, ויישובים חקלאיים ברמת הנגב.
משרד החקלאות ושירות התעסוקה חונך תוכנית חדשה שתנסה להחזיר הישראלים לעבודת האדמה
משרד החקלאות ושירות התעסוקה חונך תוכנית חדשה שתנסה להחזיר הישראלים לעבודת האדמה

משרד החקלאות ושירות התעסוקה חונכים בימים אלה פיילוט שמטרתו להביא לשילובם של עובדים ישראלים בתחום החקלאות. במסגרת הפיילוט תשתתף המדינה בעלות שכרם של העובדים בתקופת ההכשרה בעבודות חקלאיות קבועות (להבדיל מהעונתיות) כמו גידול, קטיף ואריזת תוצרת חקלאיות ועבודה עם בעלי חיים. עידוד עובדים ישראלים להצטרף לתחום החקלאות יהווה זרז לקידום המדיניות הכלכלית-חברתית של הממשלה בנושא עידוד ישראלים לעבודה בחקלאות. במסגרת הפיילוט יועסקו כ- 300 עובדים ועלותו המשוערת הינה כ- 5 מיליון שקלים.

במשרד החקלאות, מקווים, כי התוכנית תגביר את המוטיבציה של עובדים ישראלים לעבוד בחקלאות על ידי הגדלת השכר מעבר לשכר המינימום הנהוג כיום, ואת המוטיבציה של החקלאים לקלוט עובדים ישראלים בשל ההשתתפות במימון הכשרת העובדים ובהבטחת תקופת עבודה קבועה.

הפיילוט, ייושם תחילה במספר אזורים חקלאיים מובהקים, המועצות האזוריות; לב השרון, עמק חפר ו-ערבה תיכונה, ויישובים חקלאיים ברמת הנגב. בחינת המריצים תיושם בשני חבלי ארץ שונים במהותם וכך יבדקו הבדלי ההשפעה של התמריצים באזורים שונים. בהתאם להצלחת הפיילוט, ייושם הפרויקט בכל חלקי הארץ.

כל מעסיק יהיה זכאי לקבל תמרוץ של שני עובדים לכל היותר. תוכנית התמרוץ תתפרש על פני שנה, כאשר המענקים יינתנו במהלך השנה למעסיק ולעובד ישירות, על ידי שירות התעסוקה. בחירת המעסיקים בפיילוט תהיה על בסיס “כל הקודם זוכה”.

התמריצים לעובדים ולמעסיקים יינתנו במקביל בשלוש פעימות לאורך השנה, כפי שמפורט בטבלה הבאה:

<!–WageTable_13-01-09_01.htm–> תניב רופא מנהלת האגף לתכנון כלכלי ברשות לתכנון במשרד החקלאות; “התמרוץ נועד לאפשר יצירת תנאים לכניסת ישראלים לענף, תוך הקטנת נטל המעסיק בתקופת הכשרת העובד. לפיכך, התמרוץ ימשך עד שנה לכל היותר, כאשר חקלאי ומועסק, שיתמידו שנה שלמה, יזכו למענק מוגדל בסופה. המטרה היא לעודד ישראלים לעבוד בחקלאות בעבודות הקבועות הנדרשות בענף”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן