טכנולוגיות תקשורת

משרד התקשורת פועל לכניסתם של מפעילים סלולרים נוספים

0
0

זהו עוד צעד חשוב להגברת התחרות בענף התקשורת ◄ שר התקשורת, אריאל אטיאס: אנו מאמינים שכניסתם של מפעילים סלולרים נוספים לתחום, יחד עם ניידות המספרים שכבר קיימת, תעורר את התחרות בין החברות, ותגרום להן להציע הצעות טובות יותר ללקוחות
משרד התקשורת פועל לכניסתם של מפעילים סלולרים נוספים
משרד התקשורת פועל לכניסתם של מפעילים סלולרים נוספים

משרד התקשורת פרסם הבוקר (שני), כי הוא פועל לכניסתם של מפעילים סלולרים נוספים כאשר מהניסיון בעולם, ועל-פי ממצאי הדו”ח שהכינה חברת ייעוץ בינלאומית מובילה, עבור משרד התקשורת: כניסת מפעיל סלולרי וירטואליMVNO Mobile Virtual Network Operator (מפעילים המשתמשים בתדרים ובאנטנות של מפעיל סלולארי קיים), מביאה להגברת התחרות בתחום, וצפוי שכך יקרה גם בישראל.

כידוע, מספר חברות הביעו כבר התעניינות בכל המודלים המקובלים בעולם, לרבות, Full M¬VNO שמשמעותו הקמת רשת סלולארית מלאה, תוך שימוש ברשת אלחוטית של מפעיל קיים.

מפעיל סלולארי וירטואלי מבדל את שירותיו, בעיני הצרכנים, בין היתר, על ידי קידומת נפרדת ומערכי שירות נפרדים ומיתוג עצמאי.

אריאל אטיאס שר התקשורת, אמר, כי: “כניסתם של מפעילים נוספים לתחום הסלולר תשנה את כללי המשחק ותפר את האיזון שנוצר בין החברות בתחום בשנים האחרונות. כל צעד להגברת תחרות בענף, מסייע להוזלת המחיר שאותו ישלם הצרכן, בעיקר במגזר הפרטי.

אנו מאמינים שכניסתם של מפעילים סלולרים נוספים לתחום, יחד עם ניידות המספרים שכבר קיימת, תעורר את התחרות בין החברות, ותגרום להן להציע הצעות טובות יותר ללקוחות”.

רקע

מפעילי רשת וירטואלית ניידת (MVNO, “מפעיל רט”ן וירטואלי”) הינם מפעילים סלולריים אשר משתמשים ברשת גישה ובמרכיבים נוספים של רשת הבזק הציבורית של מפעיל רט”ן בעל תשתית (MNO, “מפעיל רט”ן”), על מנת לספק למנויים שירותים סלולריים, תוך שימוש במיתוג עצמי (Branding) ואספקת שירותי ערך מוסף. מפעילי רט”ן וירטואליים פועלים במספר רב של מדינות בעולם, על פי רוב, על בסיס הסכמים וולונטריים עם מפעילי רט”ן באותה מדינה.

לאור היקפו ומרכזיותו של שוק הסלולר בישראל, רואה המשרד חשיבות בקידום ובהגברת התחרות בשוק זה, בפרט בכל הנוגע למגזר הפרטי. שוק זה מתאפיין במספר קטן יחסית של מפעילים בעלי נתח שוק מהותי ובקיומם של חסמי כניסה וחסמי מעבר משמעותיים. לשם קידום התחרות ושיפור רווחת הצרכן, מבקש המשרד לנקוט במדיניות שתביא לצמצום חסמי הכניסה וחסמי המעבר בשוק זה.

בהמשך להחלטות הממשלה, ולהחלטת אריאל אטיאס שר התקשורת במסגרת מסמך אימוץ ועדת גרונאו, גיבש המשרד טיוטת “רישיון למתן שירותי רט”ן הכרוך בשימוש במערכת רט”ן של אחר” ואת עיקרי התנאים והסייגים להגשת בקשה לקבלת רישיון M¬VNO ולהענקת רישיונות.

המשרד מזמין יזמים פוטנציאליים, בעלי רישיון, ספקים, מומחים בתחומי הכלכלה, הטכנולוגיה, המשפט ושירותי תקשורת, ארגוני צרכנים, איגודי משתמשים ומפעילים, גורמים רלוונטיים אחרים והציבור הרחב להציג את עמדתם בדבר טיוטת הרישיון ובדבר התנאים והסייגים.

המטרה המרכזית של הבקשה לקבלת עמדה היא התייעצות ובירור מכלול הסוגיות הכרוכות בנושא עם הציבור, כחלק מהפעילות להרחבת התחרות בענף שירותי התקשורת הניידת בישראל. עמדת הציבור תסייע בידי המשרד לגבש נוסח סופי לרישיון למתן שירותי רט”ן על-ידי מפעילים חדשים שאין ברשותם תשתית ולסכם את התנאים והסייגים להענקת רישיון כאמור במסגרת תקנות.

ההתייחסות המבוקשת תכלול את אלה:

(א) התייחסות כוללת: הבעת עמדה ביחס למתכונת המוצעת, כפי שבאה לידי ביטוי בטיוטת הרישיון, ובתנאים להגשת בקשה והסייגים לקבלת רישיון;
(ב) התייחסות לשאלות נוספות:
(1) האם יש לאפשר למפעיל MVNO לספק שירותי רט”ן על בסיס שימוש בתשתיותיהן של מספר רשתות מארחות?
(2) האם להתיר פעילות של (Mobile Virtual Network Enabler) MVNE), קרי; מפעיל העושה שימוש ברשת של אחר, על מנת לספק שירותים למי שמספק שירות רט”ן ללקוחות קצה?
(ג) התייחסות לנושאים נוספים הנובעים ממדיניות הרישוי המוצעת.

בכוונת המשרד לקבוע בתקנות הליכים ותנאים לקבלת רישיון רט”ן ברשת אחרת (MVNO) תנאים מוקדמים להגשת בקשה וסייגים לעניין בעלויות צולבות כתנאי לקבלת הרישיון.

תנאים אלה נועדו על מנת לפתח את התחרות בשוק התקשורת בכלל ובתחום הרט”ן בפרט, זאת תוך מניעת יצירתו של שיתוף פעולה בין מתחרים שעלול לאפשר תיאום פעולותיהם, באופן שיפגע ברמת התחרות במגזר הרט”ן או במגזרים אחרים בשוק התקשורת.

בכוונת המשרד לקבוע בתקנות הליכים ותנאים לקבלת רישיון MVNO, את השיקולים שהשר ישקול בבואו לבחון את התאמתו של המבקש לספק את השירותים המפורטים בבקשה וביניהם;

• יכולת, ידע וניסיון, להפעלת מערך שיווק והפצה ומערך שירות, בתחום כלשהו;
• הקמה והפעלה של תשתית הנדסית;
• תשתית עצמאית: על המבקש להיות המפעיל של מתקן הבזק שבאמצעותה ייתן שירותים למנוייו, ולכל הפחות מרכזת, והוא יהיה רשאי לעשות שימוש בשאר מרכיבי הרשת של בעל רישיון אחר, לרבות ברשת גישה של בעל רישיון רט”ן;
• יכולת כלכלית – על המבקש להראות כי ההון העצמי שברשותו, או ההון העצמי המצטבר של בעלי השפעה ניכרת בו, הוא עשרים וחמישה מליון שקלים חדשים לפחות.
המשרד מוצא לנכון להבהיר בין היתר, כי בכוונתו לבחון דרכים אשר יאפשרו מתן רישיון MVNO אף למי שאין לו זכויות במתקן בזק ואינו מפעיל מתקן בזק בעצמו.
בכל הנוגע להיקף השירותים שיספק בעל רישיון MVNO למנוייו, אין בכוונת המשרד לקבוע שירותים מסוימים שבעל רישיון M¬VNO יהיה מחויב לספק, ובכלל כך שירותי טלפוניה. אך אין באמור לעיל, כדי לפטור את בעל הרישיון ממתן שירות לכלל הציבור בכל הארץ, וזאת בכפוף לתנאי הרישיון.

המענה לבקשה לקבלת עמדה יוגש עד ליום ח’ בשבט התשס”ט (2 בפברואר 2009). את נוסח השימוע המלא והמחייב ניתן לראות באתר משרד התקשורת בכתובת מדור שימועים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן